Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQ NL2

7 Posty
6 Użytkownicy
7 Reakcje
926 Wyświetlenia
kaneda69

PokerStars Zoom, Hold'em No Limit - $0.01/$0.02 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker

UTG: $2.23 (112 bb)
MP: $2.82 (141 bb)
CO: $2.02 (101 bb)
BU: $1.91 (96 bb)
SB: $2.51 (126 bb)
BB (Hero): $2.04 (102 bb)

Pre-Flop: ($0.03) Hero is BB with A Q
UTG calls $0.02, MP raises to $0.08, 3 players fold, Hero 3-bets to $0.26, UTG calls $0.24, MP calls $0.18

Flop: ($0.79) 2 A T (3 players)
Hero bets $0.48, UTG calls $0.48, MP folds

Turn: ($1.75) K (2 players)
Hero ?????

Jak grać ten turn ? Check fold, check raise ? bet ?
Mam tutaj chyba flipa. Gorsze beda tutaj chyba jeszcze jakies 9T, TJ, JJ, QQ, KQ bije mnie za to AK, QJs, TT.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
jociasija

widac, ze grac nie umiesz, ale dam ci jedna rade, ktora powinna poprawic twoja gre i sposob myslenia o niej.

Jak grać ten turn ? Check fold, check raise ? bet ?
Mam tutaj chyba flipa. Gorsze beda tutaj chyba jeszcze jakies 9T, TJ, JJ, QQ, KQ bije mnie za to AK, QJs, TT.

gdy zastanawiasz sie czy betowac, to musisz odpowiedziec sobie na pytanie "co gorszego mnie callnie" i "co lepszego sfloduje" (to tak na poczatek)
zachecam cie, zebys odpowiedzial sobie na te pytania, najlepiej zaczynajac od flopa

Odpowiedz
Cytat
kaneda69

Hmmm no gdybym umial grac to bym tu rak nie wklejal.

UTG to fish (tak zakladam skoro limpuje) na flopie to dla mnie oczywisty value bet gdyz on tu sprawdzi pewnie chociazby kazdego krzyża którego ma oraz niskie A i 2nd pair. Na turnie fakt ma wiecej w rangeu niz to co pisalem u gory ale nie mam pozycji i nie wiem czy chce pompowac dalej pule i miec znowu ciezka decyzje na river.
A wiec tak, na turnie nic mocniejsze nie zrzuci, a ja moge miec dalej value beta od A, 2nd pair i krzyz ale jest jeszcze river ktory znowu bedzie ciezki.

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

Wystarczy znać psychikę fisha. Fish na tym flopie callnie tak jak napisłeś, z każdym flush drawem plus gorsze asy etc. Na turnie fish callnie nadal dużo gorszych rzeczy: FD, Ax, pary + gutshot, FD+gutshot. Dlatego myślę, że nadal musimy value betować. I może jest tak, że masz coś w rodzaju flipa, ale to w najgorszym przypadku. A river nie będzie ciężki, jesli zagrasz all in na turnie.

W przypadku gdyby to był aggro fish to wolałbym zagrać x/c na turnie, bo on sam będzie betował z wszystkim z czym by callnął plus dodatkowe blefy.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
sanctus123

Na tych pozycjach ja to flatuje PF.
As played.
Można trochę podnieść sizing 3betu 0,27 lub 0,28.

Flop jest bardzo problematyczny. Z jednej strony chcesz ciągnąć value od gorszych Ax i FD. Z drugiej strony po naszym cbecie w oczach przeciwnika mamy caped range.

mimo wszystko flop gram tak samo. Podniósł bym lekko sizing ~66%.

Turn: x/decide od wysokości betu

z rękami typu AXc gram x/c albo x/rais flop.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

3b pre vs te pozycje to imo overplay- gram plasko preflop. Bet takim sizingiem vs dwoch gosci w 3b pocie na mono to cos co w ogole nie istnieje w pokerze. Gram tu check albo 1/3. Nie wiem co tu sie dzieje w tym watku. Jedna osoba radzi podniesc jeszcze sizing flopa, druga osoba radzi zagrac AI na turnie :wtf: Co do turna to mysle, ze fish bedzie tam mial duzo wiecej flushy niz reg, bo ryby lubia grac nawet niskie sc, a malo bedzie mial fd- wieksozsc z nich, ktore beda tez para bedzie po prostu czekal. Ogolnie przychylam sie do tego co napisal Jociasija- rozkminiaj sobie zawsze co gorszego moze Cie callnac i co lepszego mozesz wyrzucic. Jeszcze wracajac do reki, jak juz napisalem nie podoba mi sie ani preflop, ani flop, ale jesli juz bym sie znalazl w tej rece na turnie to gram tam x/f- jest masa flushy, na ktore jestesmy dead, sa sety, strity, dwie pary- a blefy, ktorych moim zdaniem jest malo i tak maja na nas zazwyczaj tone equity. Dla mnie izi x/f, bo widze ze pytanie jest o turna. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
bojesiebetowac

Imo pre bym grał call. Jeżeli chodzi o flop to BET 1/3 jest lepszy chcesz żeby sprawdziły Cię gorsze ręce typu słabszy Ax druga para czy jakieś ręce z jednym treflem. Turn bet 1/3 chcesz żeby sprawdzały ręce jak na flopie na rise folduje. River to większość czasu x/f

Odpowiedz
Cytat