Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ATs NL5

9 Posty
7 Użytkownicy
3 Reakcje
1,199 Wyświetlenia
bykovsky1

Siema, wstawiam bardzo ciekawe rozdanie które analizowałem po dzisiejszej sesji i chętnie się podzielę. Może ktoś znajdzie ucieczkę przed zestackowaniem się, znajdzie jakiś leak w toku rozumowania ale do rzeczy:

Villain: agresywny gracz z pełnym stackiem, często widywany

Preflop: Limp-Raise-Call, dosyć standardowa linia, szeroki zakres, spokojnie około 48%-50%, gdzie 86s to raczej bottom jego range (33+,A2s+,K2s+,Q2s+,J4s+,T6s+,96s+,86s+,76s,65s,A2o+,K5o+,Q7o+,J7o+,T7o+,98o)

Flop: Check- Bet 1/2 wysoki cbet z TPTK, protekcja ręki, value od niższych par, flush drawów, raczej standardowe zagranie. - Raise (w tym momencie jego range mocno się zawęża. Może chronić swoje AA,KK,QQ,JJ + sety TT,77,99, semi blefy z konektorami z jego bottomu + kilka semi blefów z Axs.
W tym momencie do dopłacenia jest 0.60$ do puli 1.40$, equity przeciwko spolaryzowanemu zakresowi mam około 40% więc raczej prosty call.

Turn: Bet-Call , dobry turn dla mnie bo uzupełnia moje backdoor equity, a przeciwnikowi tylko kilka combo QQ.

River: Bet-Call, spada jeden z moich teoretycznie dobrych outów, bije wszystkie niższe dwie pary, JJ,KK, blefy z missniętym flush drawem, dodatkowo mam bardzo dobre pod oddsy do sprawdzenie a equilab daje mi 72%.

Niestety przegrywamy z 86s ale rozdanie wydaje mi się że zagrane dosyć sensownie, co sądzicie. Może jednak była ucieczka przed tym nadciągającym pociągiem?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
aleasy77

Witam, na tym flopie podejrzanie wygląda ten jego check-raise po tym jak grał limp-call preflop. No i mamy też board gdzie na turni dużo kart nam popsuje akcje i przy tym jak zagra wtedy mocniejszy bet, będzie nam to ciężko sprawdzić. Łatwiej by było podjąć decyzję gdyby wiadomo było z czym dochodził do showdownu czy raczej przez agresywną grę starał się przed pokazaniem kart przejąć pulę.

Odpowiedz
Cytat
sarna23

Ciekawy spot w sumie może ktoś się jeszcze wypowie

Odpowiedz
Cytat
screamdustry

Nie dawalbym mu do zasiegu rak typu JJ+ albo AK, ktore moze grac przez limp/3bet.

Oprocz tego analiza wyglada ok.
Flop i turn nie ma szans na fold.
Na river masz za dobre oddsy, czasem moze nawet wygrasz na jakies rece z jego value range'u, nie tylko na blefy. Raczej nie masz tam 72% equity na range :D Ale te 30-40% mozesz spokojnie miec.

Odpowiedz
Cytat
bykovsky1

Dzięki za odpowiedzi,

Nie dawalbym mu do zasiegu rak typu JJ+ albo AK

, faktycznie z AK przestrzeliłem ale na NL5 limp 3bety z monsterami się zdarzają. Może faktycznie na tyle rzadko, żeby mu tego nie dawać..
a co do rivera to nawet po zawężeniu zakresu, wychodzi

chyba, że coś źle robię :f_ugly: co nie jest wykluczone :f_tongue:

Odpowiedz
Cytat
screamdustry

Dajesz mu wszystkie gorsze dwie parki typu 97o, T7o, dlatego wygladasz o wiele lepiej niz sobie to wyobrazam. W rzeczywistosci on raczej nie moze tych shipowac w momencie gdzie na stole jest masa lepszych dwoch parek, setow i dwa strity. W praktyce pewnie bedzie czesc shipowal i tak, ale rownie dobrze moze zagrac check/call.

Dajesz mu tez 86o do range'u, ale nie J8o?

Nie dajesz mu zadnych KJ ktore na flopie moze raisowac dla blefu.

Odpowiedz
Cytat
rudzik

Hej,

Grałbym chyba x back Flop bo board jest super wet i cbetowałbym tutaj 2pairs, sety i jakies KJ,QJ, FD itp. (70%-100%) pot jako blefy właśnie dlatego, że często spodziewam się x/r od polar range i jestem w tough spot z ręka, którą raczej bym wrzucił w merged range + pot control i mam 2 streety value na blank turnach po second check od villain + moja ręka może służyć jako blufftacher z niezłym equity na Tunie vs jego value range
Po drugie wydaje mi się, że pool x/r takiego flopa po limp/callu pre jest super value oriented i callujac 4x raise na flopie drawuje tak naprawde do backdoor/tripsa.

Aczkolwiek dość taki close spot :)

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

ciezko byc z przodu na river, raczej fold

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Powiem w ten sposób tutaj bardzo dużo zależy od gościa. Na takim flopie jeden gość walnie ci taką linię z combo drawem w stylu np A6s-A8s, 65s, 78s bo po prostu ma taki styl grania a inny taka linią będzie grał tylko z gotową ręką sety, 2 pary. Generalnie grając musisz sobie analizować styl gry twoich przeciwników i jakoś ich tagować. Umożliwi Ci to lepsze podejmowanie decyzji pre-flop i post flop.

vs samo combodraw

MP2 50.40% 49.60% 0.81% As8s, As7s, 8s7s, As6s, 6s5s
MP3 49.60% 48.79% 0.81% AhTh

vs made hand (only)

MP2 88.29% 87.33% 0.96% TT-99, 77, J8s, 97s, 86s, J8o, 97o, 86o
MP3 11.71% 10.75% 0.96% AhTh

vs made hand and combodraw

MP2 84.71% 83.77% 0.95% TT-99, 77, J8s, 97s, 86s, As8s, As7s, 8s7s, As6s, 6s5s, J8o, 97o, 86o
MP3 15.29% 14.34% 0.95% AhTh

Wiec jak widzisz im więcej on ma tam semi blefów tym lepiej wyglądasz. Za to im więcej on ma made hand tym twoja ręka tylko z pozoru wydaje się dobra.

Odpowiedz
Cytat