widzicie wystarczającą ilość bluff-ów na river, aby grać tu call?
Ja przyznam, że nie do końca rozumiem gameplan na to rozdanie.
O ile mogę zrozumieć check na flopie, gdyż nie chcemy budować ogromnej puli, nie mamy 3 streetów value to delayed cbet moim zdaniem jest obowiązkowy...
Po Twojej linii to rywal nawet może mieć nie tylko blefy ale i w jego mniemaniu valuebety... np. KJ, AT
Czy ktoś kto korzysta z solverów mógłby napisać co solver mówi na ten temat ?!
Napisane przez KrzNow
Ja przyznam, że nie do końca rozumiem gameplan na to rozdanie.
O ile mogę zrozumieć check na flopie, gdyż nie chcemy budować ogromnej puli, nie mamy 3 streetów value to delayed cbet moim zdaniem jest obowiązkowy...
gameplan był taki, żeby grać x/raise na flopie, ale na turn spada niekorzystna dla mnie karta- przegrywam już do 78, 7T, J9- więc chcę zagrać tylko x/call, bo obawiam się dostać raise
Serio nie widzisz rąk od których dostaniesz value na T ? A co z rękami typu : AT,AJ, QT, JT, T9, 89, 65... ?
Napisane przez 4greg4
Serio nie widzisz rąk od których dostaniesz value na T ? A co z rękami typu : AT,AJ, QT, JT, T9, 89, 65... ?
widzę value, ale sądzę, że sam betnie te ręce na T, więc ja nie mam potrzeby betować. flusha się w ogóle nie obawiam- przez to, że się uzupełnił byłbym chętniejszy bluffcatchować, tylko pytanie jakie blefy biję? Q9- taki oczywisty, który mi przychodzi do głowy- GS na turn i brak SD value na river. Tudzież pure bluffy z jakimś A♦:. To jest fisz więc spodziewam się mnóstwo kombinacji 2 pairs no i 16 combo J9, na które nie mam żadnych blockerów.
Skoro uważasz że on tam x/backuje J9 na flopie, to dlaczego sądzisz że nagle na T zacznie betować JT ?
W przypadku fisha to tak naprawde wróżenie z fusów. Skoro grasz z nim na stole to imo powinieneś wiedzieć czy jest agro/passiv/ czy zamienia SDV w bluff , czy jest w stanie callować z trzecią parą 3 beczki (bo i tacy przecież są). No chyba że masz na niego zero info.
Napisane przez WirusOls
No ta, bo fisza to tylko z 2pairs+ się calluje po tej linii co było zagrane:)
nie tylko dlatego mam realne obawy, czy to nie jest overfold. z drugiej strony ponieważ to jest fisz, to nie spodziewam się tak fancy play jak wyciąganie thin value z KJ na uzupełnionym flushu. myślę, że na river bije tylko bluffy pytanie, czy wystarczająco dużo?
Napisane przez 4greg4
Skoro uważasz że on tam x/backuje J9 na flopie, to dlaczego sądzisz że nagle na T zacznie betować JT ?W przypadku fisha to tak naprawde wróżenie z fusów. Skoro grasz z nim na stole to imo powinieneś wiedzieć czy jest agro/passiv/ czy zamienia SDV w bluff , czy jest w stanie callować z trzecią parą 3 beczki (bo i tacy przecież są). No chyba że masz na niego zero info.
nie rozumiem pierwszego pytania. nie mam info, tylko cząstkowa próbka VPIP 38 i to, że to azjata, a ci zwykle nie boją się gdy i potrafią betować. jest też oznaczenie, że nie runnuje na stoliku zbyt dobrze i przegrał parę ostatnich rozdań.
X turn i twoja argumentacja ku temu jest najlepszym powodem czemu grasz nl5. As played snap call riv zeby nie było że trolling.
solver strasznie tu mixuje
mix na flopie cbet/x
mix na turnie cbet/x - gdy gramy x, to mix x/r i x/c , ale na tych limitach proponowalbym grac pure cbet, bo ludzie graja jak graja
na river oczywisty x/call
nie musisz tego spota grac perfekcyjnie, grasz nl5, ale zastanow sie nad tym co x/calluje na river, jesli ta reke foldujesz ....
a azjata z vpip 38 ma tu blefow w pizdziec i jeszcze wiecej
nawet mi sie ich nie chce wypisywac, ale azjatyckich missnietych drawow do strita to tutaj jest miliard
Board: T♦8♦K♣ 7♠ 2♦
Equity Win Tie
MP2 28.57% 28.57% 0.00% { KhQd }
MP3 71.43% 71.43% 0.00% { 77, Q9s, J9s, T7s, 87s, Q9o, J9o, 87o }
policzyłem to sobie w equilabie i wg. mnie mamy tu b/e calla. tak wg. mnie będzie wyglądał range, ktoś może przedstawić inny, ale wg. mnie jest to dość mokry board i trudny do blefowania z air. 65 daje mu do 3-betu pre, tak samo zakładam, że draw do flusha 100% czasu betuje flop, więc nigdy go tam nie ma.
Jestem w niemałym szoku, że w jednym temacie są ze sobą zestawione dwa słowa: solver oraz nl5
To tak samo jak tu KQ foldujesz to AK tez mozesz swoja argumentacja a jak Cie bija strity to mozesz i seta foldowac. W ogóle najlepiej to tylko nutsy callowac na riv bo nikt nie blefuje w puli juz przeciez sporo bylo. Co z tego ze non sd tu idzie w dół.
Napisane przez djhowk
Board: T♦8♦K♣ 7♠ 2♦
Equity Win Tie
MP2 28.57% 28.57% 0.00% { KhQd }
MP3 71.43% 71.43% 0.00% { 77, Q9s, J9s, T7s, 87s, Q9o, J9o, 87o }
policzyłem to sobie w equilabie i wg. mnie mamy tu b/e calla. tak wg. mnie będzie wyglądał range, ktoś może przedstawić inny, ale wg. mnie jest to dość mokry board i trudny do blefowania z air. 65 daje mu do 3-betu pre, tak samo zakładam, że draw do flusha 100% czasu betuje flop, więc nigdy go tam nie ma.
no jasne, J9o ma tutaj zawsze, ale A9, 56, 46, 59s to juz nigdy