Skip to forum
Notifications
Clear all

Czerwona linia

5 Posts
5 Users
1 Reactions
644 Views
Slooneeek

Hej!
Wrocilem niedawno do poksa po duzej przerwie i gram aktualnie NL5. Idzie spoko, tylko ze bardzo irytuje mnie idąca ciągle w dół czerwona linia.
Nie wiem czy jest się czym przejmować, bo niektórzy powiedzą, że to micro i nie powinenem przykuwać do tego uwagi.
Z drugiej strony idąc wyżej NL10 + to na pewno jest coraz bardziej istotne.
Dlatego chętnie poznam Wasze tipy odnośnie walki z czerwoną linią :)

:f_drink:

Reply
4 replies
EmiyaKiritsugu

Jak zielona idzie do góry to bez znaczenia niebieska i czerwona. Oczywiście jeśli tracisz więcej niż 10bb/100 na czerwonej to znak ,że możesz sporo w tym aspekcie poprawić z pozytywnym skutkiem dla swojego wr.

Reply
DamianLuna

Jeśli masz wysoki winrate to nie przejmował bym się czerwoną linią. Na micro ciężko mieć czerwoną idącą ostro w górę.
Jeśli masz czerwoną symetrycznie idaca w dół do zielonej, to grasz poprostu zbyt pasywnie. Na siłę nie starał bym się jej poprawiać. Po prostu normalnie ucz się floatować, bluff raisować itp, itd a czerwoną nie będzie iść w dół.

Reply
ShakeMeDown

Napisane przez DamianLuna
Po prostu normalnie ucz się floatować, bluff raisować itp, itd a czerwoną nie będzie iść w dół.

Tylko pamiętaj, że na fiszki wciąż grasz tak samo a rzeczy powyżej to vs regowie, tylko musisz mieć opanowaną grę zakresami a nie kartami(czyli typowy micro grind). Osobiście jeśli wr sie zgadza to na ten moment nic nie zmieniaj i wbijaj na nl10. Niby na najniższych limitach najtaniej sie człowiek uczy ale ja jakoś nie widzę wielkiego potencjału w poprawianiu czerwonej na playerpoolu z nl2 gdzie 99% profitu to abc valuebetting.

Reply
arkhos

Nie należy zapominać, że redline to nie tylko blefy, ale też chociażby thin value bety na riverze - często wygrywamy na showdownie z lepszą ręką, gdzie moglibyśmy zdobyć dla niebieskiej trochę value, a I dodatkowo czasem foldy przeciwników budują czerwoną ;)

Reply