Przejdź do forum
JJ vs 14bb open

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JJ vs 14bb open

11 Posty
8 Użytkownicy
9 Reakcje
768 Wyświetlenia
mat2000

PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: 162 BB
Hero (BTN): 100 BB
SB: 111.8 BB
BB: 109 BB
UTG: 297.8 BB

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has J♦ J♥

UTG raises to 14 BB, fold, Hero raises to 41 BB, fold, fold, UTG raises to 74 BB, Hero raises to 100 BB and is all-in, UTG calls 26 BB

Flop: (201.4 BB, 2 players) 5♦ 5♠ 3♥

Turn: (201.4 BB, 2 players) 4♣

River: (201.4 BB, 2 players) T♣

UTG shows K♥ K♠ (Two Pair, Kings and Fives)
(Pre 82%, Flop 92%, Turn 95%)
Hero shows J♦ J♥ (Two Pair, Jacks and Fives)
(Pre 18%, Flop 8%, Turn 5%)
UTG wins 193 BB

Nic nie wiem o przeciwniku.

Nie wydaje mi się, żeby taki open świadczył o sile ( jak widzać jednak tak hehe).
3betnąłem żeby dorzucił z niskimi parkami. Overkarty nie pomagają (a może tak bo mogę uciec postflop?) Sizing 4beta podoba mi się mniej niż jam, ale przecież już nie zrzucę.
Co tu lepiej zrobić wg Was?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Ein89

Moim zdaniem to gram albo fold, albo call. Wychodzę z założenia, że nie chce wariancji na niskich stawkach i jeśli to jest tak agresywna ryba to wypłaci mi się w kolejnych rozdaniach :)

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Odpowiedz
Cytat
mat2000

Napisane przez Ein89
Moim zdaniem to gram albo fold, albo call. Wychodzę z założenia, że nie chce wariancji na niskich stawkach i jeśli to jest tak agresywna ryba to wypłaci mi się w kolejnych rozdaniach :)

imo nie jest to właściwe podejście
Powinno nas interesować maksymalne value tu i teraz.
Kolejne rozdania nie wiadomo czy będą.

Odpowiedz
Cytat
Michasia

Jak nie widzialem duzych sizingow od przeciwnika to gram fold z JJ, a jak gral roznymi wysokimi sizingami to tak jak Ty zagrales, tylko po callu 3beta kazdy flop wrzuta. Rozwazalbym rowniez 3bet jam pre.

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90

Napisane przez mat2000

Napisane przez Ein89

imo nie jest to właściwe podejście
Powinno nas interesować maksymalne value tu i teraz.
Kolejne rozdania nie wiadomo czy będą.

Jeśli jest fiszem i otwiera za 14bb to znaczy ,że ma grubo.

Odpowiedz
Cytat
molekpl

" Jeśli jest fiszem i otwiera za 14bb to znaczy ,że ma grubo."

A jak reg otwiera za 14bb to ma cienko ?

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90

A widziałeś rega otwierającego za 14bb?

Odpowiedz
Cytat
Misiek28

Jeżeli nic nie wiesz o przeciwniku to może być reg/fish, który zrobił jakiś miss click lub fish, który zagrał od tak z KK+ lub jakąś losową ręką. Bez informacji i obserwacji to jest guessing game. Fold to żadna strata value. "Powinno nas intersować tu i teraz"-> w pokerze interesuje nas jednak long run, nie tu i teraz ;) Jak masz solidny bankroll managment to możesz sie bawić w 3b/stack off lub call i stack off post flop, bo zakładając, że to jakiś spazz to powinienes grać o stacki nawet na boardzie z jedną over card. Granie czegoś takiego w ciemno to żaden skill. Po tym otwarciu już widać, że to będzie gierka za 100bb i szczerze na NL5 zagrałbym fold bo za 5' bedziesz miał bardziej oczywisty spot EV+. Gdybym widział, że już tak grał 2/3x w krótkim odstępie czasu to gram tak jak ty.

Odpowiedz
Cytat
Araxuss12

Powiem szczerze, troszkę pocisnąłem ostatnio te NL10, gram zazwyczaj na 5-6 stołach po kilka godzin, potrafię nie raz zagrać jakiś dziwny missclick i otworzyć zamiast za 3BB to np. za 9 albo 11, nie zdarza mi się to często ale jak jestem zmęczony raz na kilka dni miewałem taką akcję więc na unka zwłaszcza rega to bym się nie sugerował, że to jakieś dziwne zagranie nie świadczące o sile ręki, raczej pomyłka. Gram na gg poker i te oszołomy z Rosji potrafią grać nawet 18stołów na raz wygrywając codziennie leaderborda, nie wiem jak to możliwe ale tak jest. Jest taki zawodnik co codziennie tak gra chyba for living.

Odpowiedz
Cytat
venatici

Napisane przez Michasia
Jak nie widzialem duzych sizingow od przeciwnika to gram fold z JJ, a jak gral roznymi wysokimi sizingami to tak jak Ty zagrales, tylko po callu 3beta kazdy flop wrzuta. Rozwazalbym rowniez 3bet jam pre.

+1

Odpowiedz
Cytat