Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo 3bet pot

8 Posty
6 Użytkownicy
1 Reakcje
442 Wyświetlenia
waski33

PokerStars, Hold'em No Limit - $0.02/$0.05 - 5 players
Replay this hand on Upswing Poker

UTG: $7.00 (140 bb)
CO: $4.75 (95 bb)
BU: $5.00 (100 bb)
SB (Hero): $8.94 (179 bb)
BB: $5.64 (113 bb)

Pre-Flop: ($0.07) Hero is SB with Q K
2 players fold, BTN raises to $0.15, Hero 3-bets to $0.50, 1 fold, BTN calls $0.35

Flop: ($1.05) 6 K 6 (2 players)
Hero bets $0.33, BTN calls $0.33

Turn: ($1.71) 8 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.82, Hero calls $0.82

River: ($3.35) 4 (2 players)
Hero checks, BTN bets $3.35 (all-in), Hero calls $3.35

Total pot: $10.05 (Rake: $0.42)

Showdown:
BU shows J A (a pair of Sixes)
(Equity - Pre-Flop: 60%, Flop: 14%, Turn: 7%, River: 0%)

SB (Hero) shows Q K (two pair, Kings and Sixes)
(Equity - Pre-Flop: 40%, Flop: 86%, Turn: 93%, River: 100%)

SB (Hero) wins $9.63

Yo, yo!

W sumie zastanawiam się nad całą ręką od samego początku.

PRE: wydaje mi się easy standardem.

FLOP: wydaje mi się, że mam najlepszą rękę większość czasu zwłaszcza, że typ otwiera około 30% rąk z BTN (180 rąk, mało), i jak na razie 0% fold to 3b; lekki becik, suchy flop; typ 50% (4) fold to cb ip
TURN: blank i w sumie mógłbym dalej betować około 1/3, bo typ nie jest agresywny za bardzo; decyduje się na x/c
RIVER: kolejna dobra karta dla mnie; nie widzę sensu nagle w betowaniu, więc bluffcatchuje, dostaję wrzutkę, zrobiłem snap calla, co uważam za błąd; trudno mi ocenić range, bo ze statów typ a) jest pasywny b) wydaje się, że więcej niż mniej floatuje

obstawiam go na river na coś takiego: 88,66,AJs-A9s,A6s,K8s,97s,86s,75s+,65s,54s,ATo,T9o czyli 27%, ale trudno mi tutaj dopasować range, a potrzebję 33% na calla.

Będę wdzięczy za waszą pomoc w ocenie ręki i rangu betu na turn i river. Wydaje mis ę że na river betuje busto drawy z turna + value 6x, 88, fh

Co myślicie o tym wszystkim?

Peace!

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
peterzimmerman

54s,97s, T9o ze niby on calluje z tym 3b a potem jeszcze flopa ? Nie sądzę.
Tak czy siak ciężki spot bo ciezko u niego znalesc oczywiste blefy, albo gorsze value tym bardziej ze piszesz gosc pasywny (chociaz 180 to gowno nie próbka).
Nie grałem lata NL5 ale obstawiam ze przeciętny reg bedzie bardziej pasywny niz agresywny i gralbym tight fold river.
Na przyszłość mozesz schowac showdown.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

sam zagrales tutaj jakbys mial AQo,TT , dla mnie to sa 3 v-bety z tym e na riv grasz jakiegos thin v-beta

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales

Napisane przez B3DNAR3K
sam zagrales tutaj jakbys mial AQo,TT , dla mnie to sa 3 v-bety z tym e na riv grasz jakiegos thin v-beta

Okreslenie thin value bet nie odnosi sie do sizingu, a jak mniemam to miales na mysli. Jakby hero mial w tym spocie KJ i zabetowal river to bylby thin vb. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
waski33

Napisane przez peterzimmerman
54s,97s, T9o ze niby on calluje z tym 3b a potem jeszcze flopa ? Nie sądzę.
Tak czy siak ciężki spot bo ciezko u niego znalesc oczywiste blefy, albo gorsze value tym bardziej ze piszesz gosc pasywny (chociaz 180 to gowno nie próbka).
Nie grałem lata NL5 ale obstawiam ze przeciętny reg bedzie bardziej pasywny niz agresywny i gralbym tight fold river.
Na przyszłość mozesz schowac showdown.

Z tym T9o wziąłem pod uwagę, że mimo wszystko na regularnym stole nie foldował ani razu do 3betu. Próbka co prawda mało znacząca, ale coś tam coś tam tendencja jest. W każdym razie teraz też bym się upierał za tigh foldem na river ze względu na jego jak na razie pasywny charakter i limit. Ale jaką linię byś prefeowal?

Napisane przez B3DNAR3K

A skąd wiesz, że tak gram AQo lub TT? ;) od czego chcesz dostać call na 3 ulicach? Jak wygląda calling range villiana Twoim zdaniem na river?

Odpowiedz
Cytat

dla mnie standard. wp

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

jezeli uwazasz ze w miare gracz to tak mysle: ATo,KJo moze nie musi miec w 4 bet blefie , AKo,AKs,AQs oraz JJ-KK pewnie bedzie stakowal preflop bo z gra z BTNa ,TT-66+ 76s-JTs,K8s+,Q9s+J9s AJo,AQo,A2s-ATs,KQo,AA call do 3 beta plus kilka kombo suited one gapperow 86s,97s 75s

no na river w najgorszym przypadku mamy 37 % vs tripsy ,Full House ,OP ale struktura boardu Kxx na micro ma to do siebie ze duzo graczy nie potrafi tutaj uwierzyc w to co trzymamy na rece i leca czesto moze nie spazy ale overcalle

dopiero na koniec dnia oswiecilo mnie ze najlepsza linia tutaj bedzie
X-flop i calldown do konca mimo tego ze gramy bez pozycji

Odpowiedz
Cytat
filipescu88

bet bet bet, x/c ze slabym K no i z kk

Odpowiedz
Cytat