Skip to forum
Notifications
Clear all

NL 2 44

7 Posts
5 Users
0 Reactions
806 Views
CzarnaOwca82

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.38 (119 bb)
BB: $1.48 (74 bb)
UTG: $2.30 (115 bb)
MP: $2.33 (116.5 bb)
Hero (CO): $3.02 (151 bb)
BTN: $6.10 (305 bb)

Preflop: Hero is CO with 4♥: 4♠:
2 folds, Hero raises to $0.06, BTN calls $0.06, 2 folds

Flop: ($0.15) T♥: A♠: A♥: (2 players)
Hero bets $0.06, BTN calls $0.06

Turn: ($0.27) 4♦: (2 players)
Hero bets $0.16, BTN calls $0.16

River: ($0.59) 6♣: (2 players)
Hero bets $0.42, BTN raises to $5.82, Hero calls $2.32

Results: $6.07 pot ($0.21 rake)
Final Board: T♥: A♠: A♥: 4♦: 6♣:

Takie rozdanko się trafiło i wrzucam.
Miał być cbet flop i give up turn ale.. Wykorzystałem caly timebank ale w końcu sprawdziłem. Przeciwnik unk

Reply
6 replies
CzarnaOwca82

?

Reply
Moderator
baadnewz01

Siema, ja tam nie wiem czy chcę c-betować taki Flop IMO nie jest on dobry do One and Done, raczej nie wyrzucimy tutaj nic lepszego, a na sparowanym boardzie rywale mają problem z uwierzeniem, że akurat coś trafiliśmy :D a barrelować możemy tylko na dwóch outach w postaci czwórek.

Reply
CzarnaOwca82

Praktycznie zawsze na takich boardach gram cbet ale nie grajac z CO, myslalem ze gram tu z EP a to duzo by zmienialo

Reply
superciocia

Na mojego nano-czuja:

• jeżeli zawsze cbetujesz (rozumiem, że OAD, jak mówiłeś o swoim gameplanie) takie boardy z EP/MP (czyli tak jak myślałeś, że tu grasz) to sizing powinien być wiarygodny, czyli jakieś 60-70% puli, inaczej nawet fish wyczuje słabość i dostaniesz z dużym prawdopodobieństwem float beta na turnie
  • koncepcja cbeta OAD jest tu chyba faktycznie słaba (ciągle zakładając, że grasz z EP/MP), bo sporo playerpoola nie wierzy w 1 cbeta na tej strukturze, a 2 konkretne beczki prawie na pewno się nie opłacą, zważywszy na to, co unk/fish tu calluje
  • sądząc po linii c, c, r-shove SPR > 2 twój unk ma tendencje fishowate, czyli po takiej akcji na river zbyt często nie mamy czego szukać bez nutsów, żeby się opłaciło sprawdzić
  • z drugiej strony jest pewna grupa fishy, która tak sprytnie zagra gołego tripsa, jednak wg mnie jest ona (w dzisiejszych czasach) zbyt mała, żeby przyjmować tak optymistyczne warianty na unka na Starsach
  • ja tu widzę u niego kolejno: AT, TT, A6, A4, AX, busto draw, blef z jakimś pocketem

Reply
YourMomBet

Myślę, że czy uderzysz za 1/3 czy 2/3 to dużo nie zmieni. Nawet uważam, że 1/3 jest tutaj skuteczniejsze ;)

Pary nie zrzucają, FD też zostają, na jeden strzał, OC mogą zrzucać. Dlatego wolę dwie, trzy barrele po 1/3 niż 2/3 i done.

Co do rozdania riv call...

Reply
Heissenbberg

Też bym tu nie cbetowal. Tak jak pisał baadnewz przeciwnicy mniej nam wierzą na sparowanych boardach, więc oprócz wysztkich parek, drawów i Ax on może Cię tam nawet floatować i na turnie po Twoim checku (jeśli nie trafiasz tam fulla) wyrzuca Cię z lepszej ręki. As played jeśli chodzi o river to jeśli to był fish to zagrałby tu tak każdego Ax. Reg niski Ax by tylko sprawdzał w obawie o wyższego Ax u Ciebie, czy fulla, a po 3 beczkach wyglądasz tu mega mocno. Mógłby tu ewentualnie raisować wysokie Ax, ale ich tam nie ma, bo 3betowałby pre flop, tak więc ma tam raczej fulla . Więc jeśli miałbyś info, że to fish to call, jeśli reg to skłaniałbym się ku foldowi.

Reply