Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 25 AA

5 Posty
4 Użytkownicy
4 Reakcje
167 Wyświetlenia
pawel9

byłem blisko foldu przeciwnik często trzyma tego seta, x na turnie mógł wyglądać słabo w oczach przeciwnika i wyindukować jego blef allin. Rywal może posiadać busted FD albo TPTK lub TP niezły kicker

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
pawel9

Odpowiedz
Cytat
MarcinEmpik

Tak patrząc już nie pierwszy raz. Dlaczego Ty grasz na takich słabych stołach. Rzadko kiedy siedzisz na stole z fishem. Na GG gdzie jest ich multum to grzech nie robić table selection aby zwiększyć swój winrate.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Check na turnie daje też mu darmowe outy, na river spada :spade: lub :Tx: i co robisz? Skoro ma FD TP to dlaczego nie grasz bet, bet AI ? Praktycznie większość czasu sety graja x/r Flop bo Ty nigdy nie wyrzucisz tu OverPair

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Napisane przez MarcinEmpik
Tak patrząc już nie pierwszy raz. Dlaczego Ty grasz na takich słabych stołach. Rzadko kiedy siedzisz na stole z fishem. Na GG gdzie jest ich multum to grzech nie robić table selection aby zwiększyć swój winrate.

To prawda, też to widzę i na starsach jak widziałem Pawła na stołach to również były to stoły często bez fisha. Na starsach brak table selection mógł ujść na sucho, ale na GG NL25 masz rake 4bb/100 wyższy i tutaj grając bez fisha nie masz szans go pokonać. To już lepiej by było grać rnc, bo tam raz na parę rozdań będziesz miał fisha na stole i niższy rake. Grając na pełnym reg table bez fisha będziesz grał 100% rozdań bez fisha, bo nie ma jak się pojawić.

Co do rozdania to ja gram all-ina na turnie na rega NL25. Xb jest problematyczny, bo większość regów tych stawek jest zbyt pasywna i gdy dostaniesz all-ina, to robi się problem, bo z ręki, która mogła zdobyć value na turnie, nagle masz przeciętnego bluffcatchera. Na pasywnych graczy nie trzeba bronić swojego xb rangu, a jak grasz na kogoś agresywnego, to do bronienia xb rangu wybierasz takie ręce, z którymi callniesz każdego rivera, np. tutaj mogłaby to być część QQ. AA jest zbyt słabe na granie tutaj xb. Gdyby był board Q328r, to wtedy część AA mogłaby już być wystarczająco silna do bronienia xb rangu i mixować barrela z checkiem.

Odpowiedz
Cytat