Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 25 AKo

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
771 Wyświetlenia
pawel9

https://upswingpoker.com/hand/?hand=Z53id7yO

kolejne rozdanie gdzie zabrakło mi samodyscypliny plus wmaianie sobie że może nie ma tego tripsa/ seta

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Gomez224

ja to folduje na flopie xD. Natomiast nie do końca z kolei podoba mi się Twój bet na turnie. Grałbym xc turn i potem x/decide river.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Większy sizing izolacji preflop po open limp proponuje, zwłaszcza że jeszcze grałeś na stołach z ante. Dla mnie również bet na turn trochę dziwnie wygląda jak już grałeś check-call flop.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Zacznijmy od początku - typ ma niepełny stack i cold calluje 3bet czyli to jest :f_grin:
Na flopie myśle, że x/c jest optymalny. Board niski, niemal cały jego range missuje.
Turn spada król i o ile w teorii nie jest to najgorszy spot do donkbetu tak w praktycę wolę tu dalej grac check i pozwolić mu blefować, zwłaszcza ,że board jest bardzo bezpieczny.

Generalnie nie masz co winić się za brak 'samodyscypliny'. Tak jak pisałem parę dni temu odnośnie rozdania z TT które wrzuciłeś - to jest cooler. Problemem nie jest to ,że brakło Ci samozaparcia by kliknąć fold, lecz to ,że w ogóle to rozważasz. Tu nie ma ucieczki i być nie powinno bo stackując tutaj AK zwyczajnie zarabiasz. Teraz miał 22, ale może mieć blef, a może i mieć jakieś KQ/KJ albo jakieś z pupska pograne 88.

Odpowiedz
Cytat
benyslav

Granie x/c z AK w multiwayu to jest jakieś nie porozumienie, szczególnie jak chłopaki mają szersze zakresy.
Powinieneś grać cbet for thinvalue/protection. Jeśli dwóch przeciwników trzyma jakieś 76s,QJs to razem mają koło 40% equity przeciwko AK. Musisz uniemożliwić im realizację tych equitów!

Odpowiedz
Cytat