Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 25 AKo

16 Posty
8 Użytkownicy
23 Reakcje
465 Wyświetlenia
pawel9

w takich chwilach często głupieję wychodzą braki w mojej pokerowej edukacji. Raise, re-raise mam ak, JJ, TT na BB i myślę sobie no ku.... cze co tu robić.

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
Gomez224

4bet do 25bb

Odpowiedz
Cytat
pawel9

i call na allina?

Odpowiedz
Cytat
PokerPlayer2023

Tak, a na pewno nie fold. Rozgrywanie rąk typu AK/QQ/AA/KK pre to są podstawy chcąc myśleć o graniu jakiegoś nl25+ nie można robić błędu typu fold po3b z AKo

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Jak masz braki na preflopie to zacznij od nl2 będzie Cię to mniej kosztować i nie będziesz grać scary money.

Odpowiedz
Cytat
pawel9

no tak tylko potem tyle razy nadziewałem się na AA lub KK

Odpowiedz
Cytat
pawel9

wczoraj miałem takie rozdanie podbicie z HJ na SB podbijam z KK do 8bb przeciwnik na BB który ma 3b 7% (czyli jaki może mieć 4bet?) robi mi 4 beta do 21 bb wchodzę allin no i oczywiście AA. Instynkt podpowiadał mi co tu ma ale gdybym go zawsze słuchał tobym siedział na nl 200

Odpowiedz
Cytat
MarcinEmpik

No myślę, że stakowanie się z KK czy nawet AK nie jest problemem w Twojej grze. Z tych rozdań które tu wrzucasz to są to proste decyzje zazwyczaj. Podejrzewam, że najwięcej tracisz postflop. Tutaj dlatego pasowałeś AK bo nie wiesz jak zagrać na nie trafionym flopie i z tej obawy wyrzuciłeś AK, chyba że zawsze u przeciwnika widzisz monstera. Na pewno nie grasz wyżej dlatego że nie pasujesz KK vs AA bo to po prostu cooler a nie błąd.

Odpowiedz
Cytat
bigabing123

Brutalna prawda jest taka ,że masz konto tutaj prawie 20lat i od prawie 20 lat wrzucasz do oceny jakieś samograje AA vs KK itp , to nie są rozdania do oceny tylko to działu "złapałeś coolera i chcesz sobie ponarzekać" od wielu lat mówią ci użytkownicy na czym się skupić i jakie spoty wrzucać żebyś coś z tego wyniósł czyli SRP OOP, IP na late i vs late, bb defence etc czyli spoty które występują najczęściej i są jednymi z pierwszych do opanowania żeby zwiększyć wr, to nie 4bet spoty robią gracza wygrywającym bądz przegrywającym , a ty uparcie wrzucasz dalej jakies QQ na KK/AA KK vs AA i tym podobne , gdzieś dwa lata temu przecielismy się na starsach przez chwilę na nl50 jak robiłem swój chellange od nl2 to ty miales takie statsy ze ja nie mogłem uwierzyć że na nl50 ktoś może być semi regiem i tak grać z tego co pamiętam to ty miałeś vpip z 18 czy coś koło tego i 3bet z 5% 4bet ze 2% , i ty się dziwisz że ty widzisz u przeciwnika cały czas AA czy KK, na playerpoolu z hudem to nikt kto odrobinę myśli nie sprawdzi twojego 5bet shove z AK jak ty pasujesz AK pre a twój all to KK+ , a postflop to jesteś z taką grą caped na większości boards bo albo na twoich boardach przeciwnik poprawnie będzie overfoldował bo masz tam same nutsy i 0 bluffs albo cie wywali z rozdań gdzie masz 0 silnych rąk , na playerpoolu bez huda na niskich limitach z dużym poolem uchowasz się nieco dłużej zanim przeciętny reg ogarnie co ty grasz to minie odrobinę więcej czasu. I tak nie posłuchasz i dalej będziesz grał to co grasz bo pisałem ci o tym ze 2 czy 3 lata temu i nie tylko ja ale też wielu innych graczy ,a ty ciągle powielasz te same błędy skupiając się na rzeczach nieistotnych i całkowicie pomijając rzeczy najistotniejsze w tej grze. z fartem

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin

Napisane przez pawel9
wczoraj miałem takie rozdanie podbicie z HJ na SB podbijam z KK do 8bb przeciwnik na BB który ma 3b 7% (czyli jaki może mieć 4bet?) robi mi 4 beta do 21 bb wchodzę allin no i oczywiście AA. Instynkt podpowiadał mi co tu ma ale gdybym go zawsze słuchał tobym siedział na nl 200

Będzie miał 4bet wyższy niż 3bet, bo to zupełnie inne statystyki z innymi rangami. Może 4bet range będzie miał niski, ale nadal nie na tyle, żeby foldować kiedykolwiek KK. Nikt nie gra na NL200 dlatego, że potrafi przewidzieć kiedy przeciwnik ma AA preflop i w dobrych rozdaniach foldować KK do 4beta. I warto też pamiętać, że to NL Holdem, a nie all-in or fold, między all-inem a foldem jest jeszcze możliwość calla, jeśli już tak bardzo nie chcesz grać 5bet all-ina z KK. Zgadzam się z przedmówcami, a od siebie jeszcze dodam (choć też mi się wydaje, że już ci to kiedyś mówiłem), że preflop na gtowizardzie masz darmowy i takie rozdania jak to możesz sobie w ciągu chwili sprawdzić samemu.

Odpowiedz
Cytat
pawel9

nie mogę się nie zgodzić z tym co mówicie, jednak wydaje mi się że jakiś postęp przez lata zrobiłem na dzień dzisiejszy nl 10 gra mi się komfortowo, chciałbym na nl 25 przynajmniej break even być.

Odpowiedz
Cytat
pawel9

na razie mała próbka ale jest zieleń...

Odpowiedz
Cytat
MarcinEmpik

Co tzn komfotrowo ? Jaki winrate wykręciłeś na NL10 na GG.

Odpowiedz
Cytat
woocash22

Nie ma niczego złego w byciu reg-fishem i klikaniu rekreacyjnym. Ludziom jest trudno zmienić swoje nawyki i najczęściej jak słyszą, ze cos mogliby robic lepiej to zaczynają się bronić. Z mojego doświadczenia im słabszy gracz tym więcej ma ego jeśli chodzi o swoja strategie i wskazanie błędów odbiera jako atak na siebie. Znajomi mówią to samo, ze trening z ledwo wygrywającym graczem na low stakes to nie zawsze ale dość często droga przez mękę bo ktos taki może być bardzo mocno przywiązany do swoich pomysłów i oczekuje tego, ze trener będzie bil mu brawo. Jak usłyszy. ze robi jakiś błąd to zacznie przerywać, powie, ze już tego błędu nie robi ale to stare rozdanie, a nawet jeśli tak gra to na jego stawkach to nie jest błąd. Zawsze znajdzie kolejną wymówkę.

Parę tygodni temu na stole live, blindy w złotówkach ok 35/70 dosiadł się młody gosc, max 22 lata, usiadł po mojej prawej. Po chwili odpalił aplikacje pokerstarsa i chciałem spojrzeć co zagra żeby potwierdzić read ze to fish. Włączył 1 stol regularny nl100 co już wskazuje na fisha bo jaki reg bedzie rozpraszał się nl100 kiedy za chwile może grać bardzo duza pule live, w jednej z pierwszych rak zagrał limp z CO z T7s i już było jasne. Rozmawialiśmy chwile i później pyta mnie co tu gram, miał 99 na SB i BTN otworzyl do 2,5bb. Mowie mu, ze raise do 10bb albo 11bb. On na to: are you crazy? its too high, they will fold everything. I zrobił 3bet do 6bb flop K82r snap check i call do 1/2, blank turn snap check i snap fold do 1/2. Jaki sens jest próbować cos tłumaczyć w tej sytuacji? poker nadal żyje dzięki takim ludziom

Odpowiedz
Cytat
pawel9

nie uważam że mam duże ego bo wiem że marny ze mnie pokerzysta. Może tak mnie odbierasz ja po prostu pytam czemu tak a nie inaczej

Odpowiedz
Cytat
pawel9

za mała próbka ale jak zejdę poniżej pewnego progu to wrócę na nl 10 póki co klikam na nl 25 i obym nie storbił

Odpowiedz
Cytat