Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl Hu Sg

18 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,472 Wyświetlenia
Masqb

Fix umiera a możliwe, że już umarł więc nie widze zbytniej przyszłości w tej grze. Razem z bratem (Szczepans) zaczynamy się uczyć NL.
FR a nawet SH wydają się nam jednak deczko przynudnymi grami :P Plusy HU to na pewno spore do popisu jeśli chodzi o umiejętności + chyba najmniejsze swingi jakie są możliwe w pokerze przy dobrym table selection.

Szukamy z jednej, może 2 osób, które chciały by się uczyć z nami. Nie wiemy praktycznie nic o NL więc ludzie, którzy coś tam wiedzą mogą na początku być trochę rozdrażnieni ale jeśli będą chętni to ofc jeszcze lepiej.

Zamierzamy się uczyć na początku z filmików z DC. System na początek taki, że oglądamy jeden filmik na 2 czy tam 3 dni i każdy robi swoje notatki. Potem wymieniamy się notatkami + dyskutujemy (na Skype - chat albo romowa, lepiej chyba chat bo zawsze można sobie później przypomnieć).

Później ofc coś bardziej wymagającego się wymyśli.

Jakby ktoś był chętny to niech się zgłasza tutaj :P

Najlepiej, żebyście mieli takiego rolla, żeby móc grać bez stresów na NL50 (3k? 5k? zależy od osoby)

Pojęcie o tym co to jest poker stove/ equilator też się przyda :D

Jeszcze nie udało się pociągnąc na polskim PS ani jednego study group ale może tutaj się uda.

Wpisujcie się tutaj.

PS Trzeba mieć swój abonament na DC. Ja nikomu filmików wysyłać nie będę.

17 odpowiedzi
szok38

Chcecie grać HU nie mając doswiadczenia w NL?Hu najmniejsze swingi? Niezły dowcip:)).Pozdrawiam

Krasu

Rake was zje... najmniejsze swingi ? hahahahha, to chyba ironia była :)

nl50 hu sng:) na początek;) no co wy chłopaki;) najmniejsze swingi;) ok - sorry za nic nie wnoszące śmiechy, napisze jak to jest naprawdę:

-ja gram ostatnio husng za 22-55 (średnia ok 30<a no limit SH gram od ponad roku, też i wyżej niż nl50> ) i dzienny średni swing to okolice 100$ nierzadko większy po 300$ i mogę powiedzieć tyle, że jeżeli komuś swingi nie odpowiadają to nie jest to odmiana dla niego

-zresztą nie same swingi są najgorsze (nie tylko one) macie gościa który nic nie potrafi, jest totalnym fiszem i sprzeda wam 3 złe bity pod rząd... (3 turki wygra psim swędem, w pierwszej ręce wejdzie ci allina ty masz AJ wiesz że jesteś lepszy sprawdzisz pokaże ci k5 i wygra)

-wymagana jest największa koncentracja chyba ze wszystkich gier, chwila rozproszenia, jakieś gg, telefon, gadający kolega w pokoju, cokolwiek co cie rozprasza i już łatwiej i to dużo o przegraną, nie mówiąc o zmęczeniu, kacu, 1-2piwkach;)

-programy typu pt czy hm bezużyteczne

-tilt :)

-multitabling - niemożliwy (znam jednego gościa, dobry pokerzysta z niezłymi wynikami - który gra 2 stoliki bo 3 nie umie już, ja osobiście - przy dwóch się gubię)

reasumując, na pewno nie jest to rzecz od której zamierzał bym zacząć naukę no limita (co nie znaczy że wam się nie uda - będzie to po prostu trudne)
i na pewno nie od NL50 lol NL najmniejszy jaki na danej platformie możliwy polecam zagrać z 50-100 gier i wtedy podjąć decyzje co dalej:)

przypadkowy post

ebdul18

Tylko, że oni mówią o nl cash, a nie SNG, a w tym pierwszym swingi są jeszcze większe.

Nie moja sprawa, ale jak można zaczynać naukę NL od najtrudniejszej odmiany ?

Apropos małych swingów (jeżeli korzystacie z DC to nicku chyba nie potrzeba przedstawiać :P). Trochę ponad godzinka gry i 8BI w plecy. To, że jest to nl5k to nie robi wielkiej różnicy, a nawet jeszcze bardziej pokazuje jak swingowa jest to gra, bo od kolesia, który kładzie 5000$ na stół w HU można by wymagać żeby nie tiltował jak małe dziecko :P.

ok rozpędziłem się;) ale większość i tu jest trafna:)

Tyb3r

Chętnie poćwiczę i podyskutuje.

Masqb

Nie do końca rozumiem tą ostrą krytyke ale whatever...

Cały czas chodzi nam o NL HU cash a nie o SNG.

Ten typ który grał z Krantzem to albo jakiś mocny regs albo totalny fish. Ja zamierzam grać na początku tylko z fishami. Od kogoś kto sprawia wrażenie, że tochę teorii zna od razu się odsiadam. Dlatego mówiłem o tym, że swingi są mniejsze. Jeśli gra się przeciwko innym regsom to swingi pewnie okarzą się większe niż w SH.

szok38

Podobno dobrzy gracze limit ( w przeciwieństwie do nlimitowcow) mogą grać we wszystkie odmiany pokera i będą dawali sobie rade.Ale nie od razu Rzym zbudowano, pewne rzeczy trzeba robić w odpowiedniej kolejności.Najpierw myślałem, że to żart :P. Teraz widzę , że jednak nie .FR i SH Nl nudnawe? Bardzo ciekawa teoria :P. Gdyby to pisał jakiś fish to jeszcze mógłbym zrozumieć, ale Wy się znacie na pokerze.Ja na nudę nie narzekam , zwlaszcza jak przegram 6 bi w ciągu jednej sesji.No coż.Gdybyście doznali szoku(przypadkowo oczywiście...) , to nie zapomnijcie coś o tym napisać.Może dzięki temu inni nie bedą mieli podobnych pomysłow. Zyczę powodzenia.Pozdrawiam

VictorM

Słusznie z zamiarem szukania fiszy. Tylko że w tej odmianie czasem trzeba stracić ze 2BI przeciwko przeciwnikowi, aby się przekonać czy grasz z fiszem czy z kimś dobrym.

A co do pomysłu to bardzo popieram. Taki grupowy sposób nauki gry może okazać się bardzo skutecznym. Pomyślę przez weekend czy nie dołączyć. Miałem w planach na przyszły miesiąc SnG, ale HUNL też brzmi ciekawie, nie miałem jeszcze z tym większej styczności. Bankroll mam 40+BI, na początek może być, abonament do DC też wykupiony. Dam znać czy się dosiadam do tego projektu po weekendzie.

Masqb

@szok38

Ta teoria co słyszałeś to raczej trochę przesadzona jest. Możliwe, że chodzi o to, że jednak większość odmian gra się z fixed betting structure (LHE/Stud/Razz/O8)

Ja już jestem z 10 może 12 BI do tyłu ale szoku nie doznałem jeszcze :P

NL jest jednak dużo inny niż LHE. Dlatego dla gracza NL fix jest dziwny (nudny) i odwrotnie. W LHE jest sporo akcji na każdym streecie w NL FR 80% gry (tak na oko podana wartość) to PF... W HU jednak postflop > preflop

Ogólnie cel jest taki, żeby znaleźć najbardziej dochodową odmiene, które jest jak najmniej zależna od rakebacku czy bonusów. Granie fixa na 5/T może jest dosyć opłacalne ale jak się wyrabia dużo rake'u i bonusów. (ale i tak na NL100 HU zarabia się z 2x tyle co na FL 5/T SH)

tesg83

sam gram wylacznie NL50 HU od lutego i osobiscie uwazam pomysl Masqba i Szczepansa za bardzo ciekawy i chetnie jesli mozna sie do was przylacze... sam malo sie juz doksztalcam mimo ze wiem ze mam spore braki trudno mi jednak sie zmotywowac by ciagle samemu czytac, ogladac filmy itd a taki sposob na pewno bylby latwiejszy a takze napewno wydajniejszy... jak wiadomo co 2 glowy to nie jedna a X glow moze zdzialac jeszcze wiecej...

Masqb

dobra to mamy komplet jest tesg się zgłasza.

Gadałem już z Lesiem + jeśli Victor będzie mieć czas to będzie nas 5.

Tesg napisz do mnie na skype nick taki jak tutaj.

Pzdr i życzcie nam powodzenia !! :heart:

szok38

Jest ekipa:).Pomysł chwycił.Powodzenia:)

VictorM

Już się zdecydowałem. Wchodzę w to. Co do skypea to dzisiaj kupiłem słuchawki i później sobie założę konto (teraz jak co sobotę jestem w pracy :(). Nigdy nie byłem przekonany do komunikatorów, nawet gg nie mam (miałem zainstalowane około 5 lat temu, ale po dwóch dniach już miałem tego dosyć i zrezygnowałem).

Pierwszy odcinek pr1innyraiding oglądnięty :).

Masqb

Victor jak założysz konto na skype to dodaj mnie i się odezwij.