Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10, MW, SRP

24 Posty
8 Użytkownicy
20 Reakcje
3,046 Wyświetlenia
benyslav

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by Holdem Manager 3

Hero (BB): $10.00 (100 bb)
UTG: $4.09 (40.9 bb)
MP: $10.49 (104.9 bb)
CO: $10.86 (108.6 bb)
BTN: $12.02 (120.2 bb)
SB: $13.23 (132.3 bb)

SB posts $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has 6 5
UTG calls $0.10, fold, CO calls $0.10, fold, SB raises to $0.50, Hero calls $0.40, UTG calls $0.40, CO calls $0.40

Flop: ($2.00, 4 players) 4 2 J
SB checks,

Spoiler

Hero bets $0.96, UTG calls $0.96, CO raises to $3.40, fold, Hero raises to $9.50 and is all-in, fold, CO calls $6.10

Turn: ($21.96, 2 players) 3

River: ($21.96, 2 players) K

Results: $21.96 pot ($0.99 rake)
Final Board: 4 2 J 3 K

Hero shows 6 5: (Flush, Jack High)
(Pre 52%, Flop 34%, Turn 77%)

CO shows 2 2: (Three of a Kind, Twos)
(Pre 48%, Flop 66%, Turn 23%)

Hero wins $20.97

Jak rozgrywać nasz FD + GS w 4-wayu? Nie wiem c-bet jest poprawny, jeśli agressor PF gra check? No i vs raise jak to gramy? Mam wrażenie, że trochę overplayowałem mój układ na flopie i poprostu miałem szczęście. Może lepiej będzie na flopie grać bet/call i na turnie będąc OOP gramy fold? W 4 wayu zakresy będą raczej bardzo ciasne.

Odpowiedz
Cytat
23 odpowiedzi
Gomez224

Dla mnie zagrane spoko

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

OOP w multajweju powinno Ci zależeć aby pot był mały. Już szczególnie jak trzymasz często zdominowany flushdraw. Mało też repujesz na tym flopie, praktycznie tylko sety 44, 22.
To w sumie bez różnic bo to donki ich to nie obchodzi. Ale z Jx ich nie wywalisz a jak spadnie hearts to taki szczęśliwy będziesz z 6high flushem?

Odpowiedz
Cytat
sandraardnas

A od kiedy to jest call preflop z taką lipną ręką?

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

to donki masz 0 fe a skoro 0 fe to value betujesz tu

Odpowiedz
Cytat
benyslav

Mamy rękę która ma fajną grywalność, flopuje nutsy i nie jest zdominowana. Do tego przynajmniej jednego VIPa w rozdaniu, dla mnie easy call..

Gram bet żeby wyczyścić sobie equity, ja nie chcę tutaj wyrzucać Jx, chcę żeby spasowali swoje overcarty. O tym, że mam tylko 6-high flush zacząłem myśleć jak dostałem raise, ogólnie w trakcie rozdania stwierdziłem, że villian podbija vs 3 osoby dlatego postawiłem go na value hand. Myślę, że z nutFD zagrałby po prostu call, żeby trzymać inne FD w rozdaniu. Sam nie wiem,na flopie chcecie betować tutaj tylko TP+ i nutFD np.A♥:5♥:? Trochę mnie to gryzie bo jeśli villian pasuje coś w stylu 8♠:7♠: to dla mnie jest wygrana.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez benyslav

Mamy rękę która ma fajną grywalność, flopuje nutsy i nie jest zdominowana. Do tego przynajmniej jednego VIPa w rozdaniu, dla mnie easy call..

Gram bet żeby wyczyścić sobie equity, ja nie chcę tutaj wyrzucać Jx, chcę żeby spasowali swoje overcarty. O tym, że mam tylko 6-high flush zacząłem myśleć jak dostałem raise, ogólnie w trakcie rozdania stwierdziłem, że villian podbija vs 3 osoby dlatego postawiłem go na value hand. Myślę, że z nutFD zagrałby po prostu call, żeby trzymać inne FD w rozdaniu. Sam nie wiem,na flopie chcecie betować tutaj tylko TP+ i nutFD np.A♥:5♥:? Trochę mnie to gryzie bo jeśli villian pasuje coś w stylu 8♠:7♠: to dla mnie jest wygrana.

nie jedno krotnie widzialem jak Charlie Carrel " la bluff " donkuje flop w takich multi ways z rekami takimi jak ta

Odpowiedz
Cytat
sandraardnas

Napisane przez benyslav

Jak to nie jest zdominowana? Wszystkie kolory będą lepsze, a parki z tą ręką, to paździerz. Do tego 4 potencjalne osoby (w tym na dwie najważniejsze nie masz pozycji), a Im więcej osób w puli, tym gorzej. I jeszcze odsy mocno średnie.

Odpowiedz
Cytat
benyslav

Jak to nie jest zdominowana? Wszystkie kolory będą lepsze, a parki z tą ręką, to paździerz.

My tutaj bronimy naszego blinda, tak nasz kolor będzie tutaj zdominowany, no ale chłopaki grają limp pewnie z 50% zakresu. Dlatego nasz kolor nie będzie zdominowany bardzo często. Jeśli chodzi o nasze parki, nie jest do końca tak żle, gramy vs min. 50% zakresu skoncentrowanego wokół wysokich kart. Wiesz nasze pary na flopach w stylu HHL:Ah:J♠:5♣: będą fatalne, ale na flopach w stylu HLL:Js:6♣:2♥ będziemy mieć fajną parkę z bdfd gdzie będziemy mogli ją betować i czyścić sobie equity. No i nasze pary nie będą tak mocno zdominowane jak np. A♥:5♥: gdzie na każdym Axx flop nie wiadomo jak to grać vs bet?

Do tego 4 potencjalne osoby (w tym na dwie najważniejsze nie masz pozycji), a Im więcej osób w puli, tym gorzej

Tutaj nie do końca się zgodzę, nad agressorem mamy pozycję, plus on tutaj OOP vs 3 osoby będzie musiał grać mega face up, gdzie my możemy stabować trochę lużniej vs jego cap range i dwa limp range. Więc nasza pozycja nie jest taka beznadziejna..

I jeszcze odsy mocno średnie.

Tutaj nie rozumiem, co to znaczy, że odsy są mocno średnie? Mamy oddsy 1:3 zakładając, że limperzy spasują. Myślę, że nasza ręka ma tutaj łatwy call, szczególnie będąc IP. Jeśli założymy, że limperzy dołożą my tu mamy oddsy 1:5, musimy wygrać rozdania tylko 20 procent czasu, żeby być na zero, nasza ręka to jest monster przy tych oddsach.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Dlatego nasz kolor nie będzie zdominowany bardzo często.

Fisze lubią limpować 'ładne łapki' które najczęściej są suited. Prędzej zobaczysz J2s niż J7o tak grane.

Tutaj nie do końca się zgodzę, nad agressorem mamy pozycję, plus on tutaj OOP vs 3 osoby będzie musiał grać mega face up, gdzie my możemy stabować trochę lużniej vs jego cap range i dwa limp range. Więc nasza pozycja nie jest taka beznadziejna..

Poprzeglądaj sobie np. na GTOWizard jak niskie EV ma call z suited connectorami do multiwaya. A tutaj masz jeszcze do dołożenia 4bb preflop... to jest close nawet biorąc pod uwagę, że masz edge nad dwoma limpującymi fiszami.

Tutaj nie rozumiem, co to znaczy, że odsy są mocno średnie? Mamy oddsy 1:3 zakładając, że limperzy spasują. Myślę, że nasza ręka ma tutaj łatwy call, szczególnie będąc IP. Jeśli założymy, że limperzy dołożą my tu mamy oddsy 1:5, musimy wygrać rozdania tylko 20 procent czasu, żeby być na zero, nasza ręka to jest monster przy tych oddsach.

Nie tylko oddsy się liczą. Z 65s masz spore tzw. reverse implied oddsy. Przykładowo trafiasz J65 flop i masz bottom two a przeciwnik J6. Albo trafiasz flusha i idziesz na staki vs Q2s. A im więcej osób w multiwayu tym większa szansa,że ktoś trafi mocny układ który Cię będzie dominował.

Odpowiedz
Cytat
bigabing123

Sc grasz głownie przez raise i dążysz do hu po to żeby uniknąć muliwaya , w którym sc są za czesto zdominowane przez middle flushe do multiwaya callujesz Axs po to właśnie żeby dominować middle flushe i dać im oddsy pod call , oczywiście mowa o jakiś limpowanych , czy overcallowanych potach

Odpowiedz
Cytat
benyslav

Fisze lubią limpować 'ładne łapki' które najczęściej są suited. Prędzej zobaczysz J2s niż J7o tak grane.

Słowo klucz w tym zdaniu, to "zobaczysz". Fisze limpują tak samo J7o tylko o wiele rzadziej dowiozą to do showdawnu.

Poprzeglądaj sobie np. na GTOWizard jak niskie EV ma call z suited connectorami do multiwaya. A tutaj masz jeszcze do dołożenia 4bb preflop... to jest close nawet biorąc pod uwagę, że masz edge nad dwoma limpującymi fiszami.

Ja tutaj bronię Dużej Ciemnej mój call może tracić 0.9BB w longrunie i cały czas będzie EV+.

Nie tylko oddsy się liczą. Z 65s masz spore tzw. reverse implied oddsy.

Ten argument jest słaby, wiesz z A♥:5♥: na flopie A♣:5♠:J♦: też możesz wpaść pod Top Two. Ogólnie rzecz biorąc, w mw trzeba grać trochę ciaśniej jeśli chodzi o value.

Sc grasz głownie przez raise i dążysz do hu po to żeby uniknąć muliwaya

To chodzi mi po głowie od początku naszej dyskusji. Tylko my chyba potrzebujemy jakieś info na temat UTG, że potrafi grać limp/fold. Bardzo często takie fiszki, dają nam tak mało fold equity, że granie tutaj raise będzie jeszcze grosze. Jeśli UTG zagra lużny call to bardzo często skończymy z zdominowaną ręką, z bardzo niskim SPR i wtedy nie będziemy mieli miejsca na ucieczkę poprzez pas z naszym FD.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Ja tutaj bronię Dużej Ciemnej mój call może tracić 0.9BB w longrunie i cały czas będzie EV+.

Chyba nie do końca rozumiesz. EV pokazuje Ci czy dana decyzja sama w sobie jest profitowa. To co się zdarzyło wcześniej nie ma znaczenia. W przypadku foldu nic nie inwestujesz więc on zawsze ma EV = 0. W przypadku sprawdzenia jest ono profitowe jeśli 'dostaniesz' z puli średnio więcej niż włożyłeś, wtedy EV > 0.

To czy jesteś na BB czy na BU nie ma żadnego znaczenia. Jesli według chartów dana ręka ma ujemne EV to grając nią generujesz dodatkowe straty. Jeśli np. masz łapę która traci 0.9bb i sprawdzasz ją z BB to zamiast -1bb(gdy grasz fold) w long runie bedziesz tracił 1.9bb.

Ten argument jest słaby, wiesz z A♥: 5♥: na flopie A♣: 5♠: J♦: też możesz wpaść pod Top Two. Ogólnie rzecz biorąc, w mw trzeba grać trochę ciaśniej jeśli chodzi o value

Tu głównie chodzi o dominacje w sytuacji gdy wpada flush - wtedy z A5 coolerujesz connectorki i wygrywasz masywnego pota. Poza tym mając 2 pairsa opartego o asa zawsze będziesz dominował więcej twopairsów niż bottom two.

Odpowiedz
Cytat
benyslav

Źle napisałem, nie chodzi mi o EV naszej ręki. Chodzi mi o to, że naciskając pas przegrywamy 1BB, tracimy BB postawionego w ciemno. Natomiast grając call, my możemy w longranie przegrywać 0.9BB żeby mieć tutaj profitowy call. Nasz call będzie tracił mniej niż nasz pas w longrunie. Przy pot oddsach 3:1 lub 5:1 to musi być call/3bet.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez EmiyaKiritsugu
To czy jesteś na BB czy na BU nie ma żadnego znaczenia. Jesli według chartów dana ręka ma ujemne EV to grając nią generujesz dodatkowe straty. Jeśli np. masz łapę która traci 0.9bb i sprawdzasz ją z BB to zamiast -1bb(gdy grasz fold) w long runie bedziesz tracił 1.9bb.

Gdy gra fold będzie tracił 0 a jeżeli łapa traci 0.9bb preflop to nie koniecznie traci do rivera.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez benyslav
Źle napisałem, nie chodzi mi o EV naszej ręki. Chodzi mi o to, że naciskając pas przegrywamy 1BB, tracimy BB postawionego w ciemno. Natomiast grając call, my możemy w longranie przegrywać 0.9BB żeby mieć tutaj profitowy call. Nasz call będzie tracił mniej niż nasz pas w longrunie. Przy pot oddsach 3:1 lub 5:1 to musi być call/3bet.

? Nie rozumiem CIę, powiem tylko, że EV bierze to pod uwagę. Jeśli EV jakiegoś zagrania w solverowej solucji jest ujemne to znaczy to tyle, że inwestując x żetonów w puli wyciągniesz z niej mniej niż te x.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

to że ludzie mają masę leakow i zagranie które w rzeczywistości ma ujemne ev wcale nie musi mieć ujemne ev i na odwrót można zrobić ev + preflop raise a zrobić grubo ev- po flopie.

Odpowiedz
Cytat
benyslav

? Nie rozumiem CIę, powiem tylko, że EV bierze to pod uwagę. Jeśli EV jakiegoś zagrania w solverowej solucji jest ujemne to znaczy to tyle, że inwestując x żetonów w puli wyciągniesz z niej mniej niż te x.

Strasznie dużo teoretyzujesz, wartości merytorycznej w tym żadnej..

Odpowiedz
Cytat
sandraardnas

Napisane przez benyslav

Jak sam wiesz najlepiej do tego stopnia, żeby tutaj besztać ludzi odpowiadających na TWÓJ post, to po cholerę w ogóle wrzucasz te posty? Żeby się pochwalić?

Odpowiedz
Cytat

No właśnie, co ten EmiyaKiritsugu sobie myśli, że będzie się uczyć GTO zamiast gry na czutkę i gdzieś w ten sposób dotrze? Chłopaki by go strasznie skopali na nl10 z takim nastawieniem.

Odpowiedz
Cytat