Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl10 TT

7 Posty
3 Użytkownicy
6 Reakcje
438 Wyświetlenia
TheMauler05

Zadnych readow na przeciwnika nie mialem .
PokerStars - $0.10 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 119.6 BB
SB: 141.3 BB
BB: 374.1 BB
Hero (UTG): 99 BB
MP: 113.3 BB
CO: 141.6 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has T♠ T♥

Hero raises to 2.6 BB, MP calls 2.6 BB, fold, BTN raises to 12 BB, fold, fold, Hero calls 9.4 BB, fold

Flop: (28.1 BB, 2 players) Q♠ 7♣ 6♥
Hero checks, BTN checks

Turn: (28.1 BB, 2 players) J♣
Hero bets 9 BB, BTN calls 9 BB

River: (46.1 BB, 2 players) 3♦
Hero bets 25 BB, fold

Hero wins 44 BB

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Trener
weirdcreep
oceter

Napisane przez weirdcreep
Opisz swój tok rozumowania.

Exactly. Weird moze nastepny trening skupisz na postflopie 3betowanych potow ?

Odpowiedz
Cytat
TheMauler05

Preflop po jego 3becie obstawilem go na rece takie jak JJ+ i AK, po flopie zagralem check i on rowniez na pozycji btn, a ze jest agresywnym graczem stwierdzilem, ze odpadaja tu takie rece jak JJ+ i zostają AK bo z tego co widzialem wczesniej jak gra to wydaje mi sie ze rece JJ+ gralby agresywnie a on tylko przeczekal, na turnie zagralem wiec maly bet, zeby sprawdzic gdzie jestem on tylko sprawdzil wiec obstawilem, ze ma straight draw z AK albo tez flash draw z AK, na river wpadlo 3(chyba malo znaczaca karta wedlug mnie oczywiscie) i postanowilem zabetowac for value za troche ponad pół puli.
Nie wiem czy ma to jakikolwiek sens no ale tak wlasnie myslalem grajac to rozdanie, prosze sie nie smiac za bardzo jesli tragedia(moj tok rozumowania) w sumie dopiero od nie dawna zaczalem sie troche uczyc gry w pokera, wiec tak to wyglada :D

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Napisane przez TheMauler05
Preflop po jego 3becie obstawilem go na rece takie jak JJ+ i AK, po flopie zagralem check i on rowniez na pozycji btn, a ze jest agresywnym graczem stwierdzilem, ze odpadaja tu takie rece jak JJ+ i zostają AK bo z tego co widzialem wczesniej jak gra to wydaje mi sie ze rece JJ+ gralby agresywnie a on tylko przeczekal, na turnie zagralem wiec maly bet, zeby sprawdzic gdzie jestem on tylko sprawdzil wiec obstawilem, ze ma straight draw z AK albo tez flash draw z AK, na river wpadlo 3(chyba malo znaczaca karta wedlug mnie oczywiscie) i postanowilem zabetowac for value za troche ponad pół puli.
Nie wiem czy ma to jakikolwiek sens no ale tak wlasnie myslalem grajac to rozdanie, prosze sie nie smiac za bardzo jesli tragedia(moj tok rozumowania) w sumie dopiero od nie dawna zaczalem sie troche uczyc gry w pokera, wiec tak to wyglada :D

Luzik, chodzi o to, że jak nie przedstawisz swojego toku rozumowania, to ciężko się do czegokolwiek odnieść tutaj :)

Jeżeli obstawiasz go na AK i JJ tylko i wyłącznie, to na river zagrałbym albo niżej albo wyżej - bo jego AK ma tylko bluffcatchera, a nizszy sizing wyglada bardzo value heavy. Osobiście pewnie dalej czekam tego turna, bo ja widzę w jego range AJ, KJ, które podłapały parkę i nie chce budować puli z 3cia parą obstawiając rywala jedynie na AK. Jedna rzecz mnie ciekawi, a mianowicie:

Zadnych readow na przeciwnika nie mialem .

bo z tego co widzialem wczesniej jak gra to wydaje mi sie ze rece JJ+ gralby agresywnie a on tylko przeczekal

to jak w koncu? :D :D :D

Exactly. Weird moze nastepny trening skupisz na postflopie 3betowanych potow ?

to za miesiac, na za 2 tygodnie temat jest już zaproponowany :)

Odpowiedz
Cytat
TheMauler05

sory, pomylilem sie i nie do tego rozdania to dopisalem :)

Odpowiedz
Cytat
TheMauler05

dziekuje, za odpowiedz ;)

Odpowiedz
Cytat