Skip to forum
NL16 QJs multiway

Notifications
Clear all

NL16 QJs multiway

10 Posts
7 Users
10 Reactions
1,158 Views
WydepilowanaOla

Wiele rzeczy można było zagrać inaczej w tym spocie. Nie chcę w multiwayu raisować flopa, niewiele kart mi psuje stół, a wiele pomaga dlatego zdecydowałem się na x/c. Na turnie natomiast wydaje się że mógłbym już spokojnie raisować. CO to raczej słabszy gracz 30/10 po 10 rękach.

Co do rivera to jeśli damy mu busted drawy do strita i flush drawy z asem to mam zdecydowanie call, wydaje mi się na ten moment, że powinienem callnąć.

PokerStars - $0.16 Ante $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 123.31 BB
SB: 107.56 BB
BB: 84.56 BB
Hero (UTG): 618.44 BB
MP: 255.25 BB
CO: 121.94 BB

6 players post ante of 0.13 BB, SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 2.25 BB) Hero has Q♠ J♠

Hero raises to 2.75 BB, MP calls 2.75 BB, CO calls 2.75 BB, fold, fold, BB calls 1.75 BB

Flop: (12.25 BB, 4 players) 7♠ Q♣ 6♠
BB checks, Hero checks, MP bets 6 BB, CO calls 6 BB, fold, Hero calls 6 BB

Turn: (30.25 BB, 3 players) 4♦
Hero checks, MP checks, CO bets 18 BB, Hero calls 18 BB, fold

River: (66.25 BB, 2 players) K♥
Hero checks, CO bets 50 BB, fold,

Reply
9 replies
klz03

Jak dla mnie nice hand

Reply
Jeeex

Czemu nie chcesz tego betowac na flopie za np 30%?

Reply

Napisane przez Jeeex

Co robisz na raise?

Reply
queristo

Napisane przez Jeeex

Dlaczego 30% a nie np. 70%?

Reply
Jeeex

Napisane przez sokraht
Co robisz na raise?

call

Napisane przez queristo
Dlaczego 30% a nie np. 70%?

1. gramy bez pozycji na 2 gosci
2. trzech rywali ma w range sety, 2 pairsy i mocniejsze Qx
3. jesli walimy 70% w 3 w tym spocie (na bb gosc z niepelnym stackiem to pewnie ryba) to regi folduja tam wszystko oprocz Qx i drawow (pewnie niektorzy regowie na micro juz sie zastanawiaja czy ma tam sens call z takim Q8-Q9 bo Ty tam nie betujesz nic slabszego ze wzgledu na rybe takim sizingiem, ewentualnie jakies bardzo mocne drawy)
4. poszerzamy rybe ze moze cos odwalic na ten sizing i zacznie callowac jakies gowna z ktorymi cos bedzie musial zrobic na T i R
5. moze spasc troche slabych dla nas kart na T lub R i nie chcemy byc oop w duzym pocie po duzych sizingach vs 1 lub 2 graczy, nawet jak spadnie totalny blank typu 2d to i tak pewnie to czekalbys bo nie widzisz valuebeta, a po 1/3 mozna betowac dalej

Reply
queristo

Napisane przez Jeeex
2. trzech rywali ma w range sety, 2 pairsy i mocniejsze Qx

i mnóstwo drawów.

Napisane przez Jeeex
4. poszerzamy rybe ze moze cos odwalic na ten sizing i zacznie callowac jakies gowna z ktorymi cos bedzie musial zrobic na T i R

Moim zdaniem fish to i 70% psb sprawdzi z ogromną liczbą słabszych rąk, więc wolę wyższy sizing.

Napisane przez Jeeex
5. moze spasc troche slabych dla nas kart na T lub R i nie chcemy byc oop w duzym pocie po duzych sizingach vs 1 lub 2 graczy, nawet jak spadnie totalny blank typu 2d to i tak pewnie to czekalbys bo nie widzisz valuebeta, a po 1/3 mozna betowac dalej

Jeśli fish nadal byłby w rozdaniu, to bym valuebetował :f_grin:

Reply

Panowie ja rozumiem wasze argumenty, ale granie pasywne z drawami 4-wayow imo jest bardziej ev+.

Jakie karty wg was są dla nas slabe na T?

Reply
krzyziu1

Jak dla mnie rozegrane poprawnie.

Betowanie tego typu spotów jest błędem bo m.in nie panujesz nad wielkością puli, a skoro nie masz ręki która chcesz betować przez 3 streety dla value lub stackować flop, to przy takim mw trzeba X flopa, tym bardziej jak nie obawiasz się XB od fd. Jak już chcesz tu betować (czego ja nie zalecam, praktycznie zawsze mam tam 100%X) to na pewno nie małym sizingiem. Mały sizing jest dobry jak chcesz betować merged range, a w tym spocie NA PEWNO tego nie chcesz, więc zostaje spolaryzowany cbet range ( i to bardzo) dużym sizingiem, jak dla mnie to nawet przy tej strategii QJs jest w X ze względu na brak value w 3ech streetach. Ogólnie granie mw oop przez X jest imo o wiele prostsze i zbieramy o wiele więcej informacji do tego latwo uciec gdy robi się gorąco.

Reply
RogerMorales

yep, gram tak samo

Reply