Przejdź do forum
nl25 FR zoom 19k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl25 FR zoom 19k

13 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,060 Wyświetlenia
goduo123

Siema, prosze o opinie. Narazie z taka gra na nl25 po prostu slabo. Sporo statsow rzuca sie w oczy uwidaczniajac bledy, ale wypowiedz prosa na wage zlota!:)

To co ja najbardziej zauwazam to: RFI ze SB, ktore jest zbyt duze,a sporo za niskie z BTN, brak "stopniowego" rozkladu agresji na poszczegolnych stritach (szczegolnie wysoka agresja na T). Nie widac tu tego ale moj winrate z BTN jest znacznie nizszy niz z CO (podobny do winrate z MP), ale czy to wynika jedynie ze zbyt niskiego RFI?:/
Za glowny problem mojego sd winnings chyba uznaje mega niski fold2cbet (jestem calling station ?? :O)

Flop

Turn

River

3bets

vs steal

sd

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
rusher88

Siemanko :)

Rozłożę sobie to na przynajmniej dwa razy :)

Najpierw tak ogólnie rzuciłem okiem na Twoje staty i wykres i zastanawiam się, jak bardzo przemyślane są Twoje zagrania, tj. masz BE red line, ale wygląda to tak, jakbyś trzymał ją kosztem SD winnings - czy przypadkiem nie grasz over aggro swoich made/średnich made itp? Nie zamieniasz swojego SD value w bluff?

Odpowiedz
Cytat
goduo123

Hej:)
Tak, mysle ze w tej kwestii istnieje spory problem. Przy rozgrywaniu rąk jako agresor mam cos w stylu 'lęku' przed grą XC, bojąc się wyblefowania, lub idąc w drugą stronę na siłe go szukam bluffcatchujac. Sądze, że przez to gram zbyt czesto cbety. Tu znow zdarza mi sie "przestraszyc" nie decydujac sie na 3 beczke i odpuszczając R trace $ na sd:/
W takim razie czekam na kolejne posty i dzieki za ten zamieszony! :)

Odpowiedz
Cytat
Gadrom

Cześć.
Sorry, że tutaj piszę ale czy moglibyście na szybko powiedzieć mi gdzie znajdę takie statystyki jak powyżej, które będą się odnosić do wszystkich przeze mnie rozegranych rąk. Mam PT4.
Dzieki

Odpowiedz
Cytat
wg123

Napisane przez Gadrom
Cześć.
Sorry, że tutaj piszę ale czy moglibyście na szybko powiedzieć mi gdzie znajdę takie statystyki jak powyżej, które będą się odnosić do wszystkich przeze mnie rozegranych rąk. Mam PT4.
Dzieki

W PT4 włączasz hand replayer i wybierasz dowolną rękę (Replay hand). Pokaże Ci się stół z pop-upami, wybierasz w opcjach "Show hero lifetime stats" i będziesz mieć swoje pop-upy ze wszystkimi rozegranymi rękoma z bazy.

Odpowiedz
Cytat
Gadrom

@wg123
dzieki serdeczne :)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Dobra, pierwszy ogień to preflop...

RFi nie wygląda dziwnie, rośnie z pozycją, być może da się wiecej otwierać na BU, ale generalnie nie mam tutaj wiele do napisania po samych statach.

Trochę może do 3betu można się przyczepić, bo jest niski, nawet z blindów czy z BU 3betujesz na prawdę mało. Warto na to zerknąć.

Fold to 3bet... na EP masz 9% range, a vs 3bet bronisz ponad 5, na CO ponad 15, na BU ponad 20. Nie wiem na ile to jest odchylenie, nie wiem też jak dokładnie 3betują przeciwnicy, ale wątpie, żeby 3betowali vs Twoje EP jakoś szeroko, oraz nie jestem przekonany czy zakresy, jakie bronisz z LP się sprawdzą.

Na pewno zobaczyłbym jak idzie gra z SB, kiedy callujesz, bo callujesz sporo. 13% vs CO i 17% vs BU. Na pewno gracze z CO/BU otwierają ogólnie szeroko, ale Ty masz tu gorsze oddsy niż z BB + nie zamykasz akcji. Warto zobaczyć, czy nie powinieneś więcej tu 3betować -> zobacz, że na BB nie callujesz wiele więcej (poza graniem vs SB)

Kolejna rzecz, której w statach nie widać, ale może stanowić problem, to callopen -> a raczej dokładniej, wybór rąk, które callujesz. To musisz posprawdzać we własnym zakresie, ale zobacz, czy nie callujesz zdominowanych rąk itp. oraz czy zwracasz uwagę na to, kto siedzi za Tobą.

Ok, w ciągu dnia napiszę jeszcze kilka rzeczy o grze postflop, ale spodziewam się, że w samych numerkach nie będzie znaczących problemów - tu może być problem w samych spotach, które wybierasz do konkretnych zagrań.

Odpowiedz
Cytat
goduo123

Hmm sądziłem, że 3bet z BU i blindow jest w miarę optymalny. Spróbuję go delikatnie podnosić z czasem skoro jednak to za mało. Co do 3betu na wczesniejszych pozycjach to często wpakowuje sie w trudne spoty 3betujac cos co nie jest top rangem lub jest pure bluffem. Ludzie z EP imo mało foldują.

I to własnie odosi sie tez do mnie, calluję jakieś pockety 99-QQ i potem nie wiem co z tym zrobic.. :/ co do callowania 3betow na pozniejszych pozycjach masz rację, zdecydowanie za szeroko. A co odnosnie 4 bet range? BU 6, CO i SB 4? czy to nie za duzo na tle innych statysyk?

Call ze SB: nawet tego nie zauwazylem :/ dzieki za uwage!

Call open sprobuje sobie wyfiltrowac. Ostatnio staralem sie zwracac na ten element wiecej uwagi, szczegolnie majac za soba fishy. Mozliwe ze poszlo to zbyt daleko.

Czekam na cd! Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

W kwestiach 4betów, to nie szukaj szczególnego odniesienia do innych stat. To jest specyficzna stata, na która wpływ ma głównie playerpool - jak goście sporo 3betują i sporo foldują do 4betów, to wciskaj ich jak najwięcej ;)

No i postflop, to jest właśnie cała zabawa :D

Jak się spodziewałem, to numery same w sobie w Twoim przypadku nie powiedzą nic szczególnego. Oczywiście, można się czepiać szczegółów, jak dośc face up raise na flopie, mocnego zakresu check/raise, czy donkbetu, ale to prawdopodobnie nie tu będzie jakiś problem, bo widziałem duzo gorszych raiseów, check/raise etc, które nie psuły gry.

U Ciebie problem może wynikać głównie z doboru zakresów, do zagrań, które wykonujesz. Zobacz, że cbetujesz flop z praktycznie 65% frekwencja, znajdując jeszcze miejsce na 40% check/calli OOP, kiedy nie postawiłeś zakładu i obronę 55% tego co betujesz, w chwili kiedy dostajesz raise -> co ważne, głównie callem. Co dzieje się dalej w tych spotach, musisz zobaczyć w filtrach.
Kolejna rzecz, to że turna poprawiasz 70% czasu po tym jak betowałeś flop. River... 56% czasu. Teraz warto zobaczyć jak wyglądają SD z tych spotów, kiedy dostajesz calle. Kolejna sprawa, to przyglądnąć się klasycznym rzeczą, czyli temu czy przypadkiem nie zamieniasz w bluff SD value, czy nie betujesz zbyt często equity boostów, będących jednocześnie outami przeciwnika itp. Nie mam na mysli, że Twoje zagrania są maniakalne w samych statach - mówię tu tylko o tym, że te staty + Twój wykres, sugerują, że sam możesz sobie bardzo dużo profitu zabijać graniem zbyt ostro średnich rąk, jednocześnie mając mocno, często wyrzucając przeciwników, a przegrywając na SD duże pule, kiedy jednak ktoś zdecyduje się callować.

Co do callopen, to i do gry postflop wtedy właśnie warto zaglądnąć, bo tutaj też głównie chodzi właśnie o dobór zakresu - szczególnie jak coś tam poszerzasz pod ryby itp. to częstym problemem może być to, że kiedy reg daje akcje, to mając kontakt z flopem starasz się robić coś na siłę, kiedy tak na prawdę nie po to callowałeś pre.

Odpowiedz
Cytat
goduo123

Wielkie podziekowania rusher !! :f_drink: mam nadzieje ze wyciagne z tych porad baksyy :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
pszczola321

Napisane przez wg123

Napisane przez Gadrom
Cześć.
Dzieki

W PT4 włączasz hand replayer i wybierasz dowolną rękę (Replay hand). Pokaże Ci się stół z pop-upami, wybierasz w opcjach "Show hero lifetime stats" i będziesz mieć swoje pop-upy ze wszystkimi rozegranymi rękoma z bazy.

A da się zrobić tak żeby były tylko z danego limitu? Bo mi wyświetla wszystkie ręce z bazy :/

Odpowiedz
Cytat
wg123

Hud -> Hud options -> Stats from current cash stake only

Odpowiedz
Cytat
pszczola321

Napisane przez wg123
Hud -> Hud options -> Stats from current cash stake only

Dzięki :f_drink:

Odpowiedz
Cytat