Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL30 SH ~25k

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
518 Wyświetlenia
bl4dy84

Bardzo proszę o ocenę statystyk. Po 25k rąk jestem lekko na plusie, ale to praktycznie break even. W porównaniu do NL20 (wrzucałem 12.04) część rzeczy poprawiłem, ale mimo wszystko nie gra mi się komfortowo.

Z góry dzięki!

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Endurx

brakuje Ci przemyślanej finezji w grze, podejrzewam że twoja gra jest statyczna i poddajesz masę spotów by uniknąć kłopotów

Odpowiedz
Cytat
MonaiPlox

Napisane przez Endurx
brakuje Ci przemyślanej finezji w grze, podejrzewam że twoja gra jest statyczna i poddajesz masę spotów by uniknąć kłopotów

lepiej bym tego nie ujął.

VPIP/PFR sa tight czyli wychodziłoby że grasz mocnym range co w sumie jest spoko, ale 3bet to praktycznie same nutsy. Przez to twoja gra bedzie oczywista. Czasem warto 3betowac odpowiednie osoby z blokerami albo z ręką która ma potencjał a nie tylko AQ+.

Duzy fold to Cbet w 3betowanych pulach, ja bym cie 3betowal do znudzenia i walil cbety z any2.

Maly cbet, duzy fold to cbet raise i fold to donkbet oraz duzy fold to Cbet mowia ze łatwo sie poddajesz i nie walczysz o pule. X/r to tez tylko nutsy. Mały bet oop vs mised cb, mała agresja na turnie i znikoma na river.

Staty wyglądają na tight passive i grając vs Ty aplikowałbym maksymalną agresję dopóki się nie odwiniesz bo to bedzie znaczyło że masz grubo.

Wydaje mi sie ze nie dostosowujesz gry do przeciwnikow tylko caly czas grasz taki sam sztywny poker.

Odpowiedz
Cytat
bl4dy84

Dzięki za dotychczasowe komentarze. Ogólnie staram się dostosowywać do przeciwników i wykorzystywać ich statystyki.

Wydaje mi się, że statystyki są lekko "przekłamane" z tego względu, że nie blefuję fishy - a jest ich masa na ongame.

Jeżeli chodzi o 3b to bardzo mało ludzi folduje na 3b (tacy co mają > 60% na palcach dwóch rąk można policzyć), więc np. 3b z K9s IP jest dla mnie średnią opcją nawet jak spadnie K lub 9 na F.

Odpowiedz
Cytat

Wypada mi się tylko podpisać pod tym co zostało napisane. Baaardzo tight, praktycznie fit or fold. Na okazyjnych fishów taka gra jest pewnie ok ale na kogokolwiek z HUDem jesteś zawsze faceup i gra z Tobą jest BARDZO łatwa. Przede wszystkim większy 3b (naprawdę jest sporo osób na ongame które można bardzo często 3b, ja mam na poziomie 7% i skuteczność 3b wynosi ~50%). Masz bardzo silny range postflop a i tak bardzo łatwo odpuszczasz spoty, można Cie nonstop wyblefowywać z lepszych rąk. To samo powinieneś zacząć robić i przy raise cb zacząć to robić for bluff, zwłaszcza z takim image jak masz teraz. Nie ma co szczegółowo analizować statów bo w każdym elemencie jest to samo - za bardzo fit or fold i grania nutsów.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

"więc np. 3b z K9s IP jest dla mnie średnią opcją" a poco Ci 3betować K9s jak możesz 4value 3betować takie ręce jak KJs QK ATs AJ+ 99-JJ, do tego podpowiem żebyś 3betował więcej IP z takimi rękoma na osoby które grają za szeroko UTG i MP. Jako ciekawostkę dodam że K9s pojawia się w tabelce rąk startowych w okolicach 13% ty ty 3betujesz 5% a wymienione przezemnie ręce sprawą że twój range poszerzyłby się do 8% i skoro nikt nie folduje do 3betów, to cały czas byłby to wyłącznie value range.

Odpowiedz
Cytat
pickars

Ja bym się doczepił stealu z bu/sb, gdzie na sb przecież nie masz pozycji. Dlatego powinieneś zmniejszyć steal z sb, a zwiększyć z bu. 3betuj więcej z pozycją, naprawdę na ongame jest trochę graczy, których można spokojnie wywalać 3betem. Możesz też troszkę więcej 4betować, zwłaszcza na gości, którzy nagminnie 3betują. I trochę więcej bym squeezował, zwłaszcza vs abc regów i w sytuacjach vs cold callujący fish (tu czysto 4 value).

Staraj się także więcej floatować, bluff raisować niektóre boardy mając choćby jakieś marginalne sd value lub bd equity.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siemanko.

Zacznijmy od steali, gdzie podnioslbym CO i BU i zastanowil sie nad SB. Ciezko powiedziec, czy stealujesz za duzo z SB - musisz sprawdzic swoja skutecznosc, bo to mzoe wchodzic, poniewaz masa ludzi nadal folduje tyle, ze steal z any2 jest w teorii oplacalny - o ile postfop, kiedy juz zostaniesz sprawdzony nie robisz dziwnych akcji.

Bardzo szczery 3bet. 3betujesz za cisko - jesli mozesz 3betowac light, rob to, a jesli nie mozesz, to wez pod uwage, ze na przeciwnikow callujacych Cie OOP mozesz miec na prawde dosc szeroki value range i tutaj zyskuja rece typu JJ/TT, czy AJ/KQ itp.

Ekstremalnie wysoki Ft3bet - po prostu az sie chce wciskac 3bet z any2, kiedy widzi sie 70+

Standardowo, bron blindy raczej agresywnie - pasywna obrone ogranicz do minimum. Chodzi o to, aby nie maxymalizowac gry OOP, przez co trudnych i marginalnych spotow. Szukaj raczej prostych wyjsc w tych aspektach i nie przejmuj sie za bardzo tym, ze nie bronisz duzo/czesto - przy czym postaraj sie bronic troche czesciej niz obecnie. No i oczywiscie BB vs SB nie odpuszczaj zbyt light :)

Gra postflop jest strasznie szczera -> wszystko, co odpowiada za jakas agresje, wygranie na non SD jest za male -> zaczynajac od cbetow, przez raise vs CB, az po check/raise.

Dodatkowo duzo foldujesz va SB, bardzo duzo foldujesz CBetow do raise, bo praktycznie 70% w standardowych potach.

Musisz przemyslec to co grasz i co robisz, bo preflop/postflop to jakby 2 rozne popupy. 3betujesz malo - cbetujesz w 3bet spotach tez malo. Starasz sie poszerzac calling range pf, ale nie bronisz swoich rak postflop itp. i to jest glowny problem Twojej gry. Oczywiscie "problem" w rozumieniu leakow, ktore tu widac... a czy to sie moze sprawdzac w grze na NL30? Mysle ze moze, bo jesli grasz na ryby, dobrze dobierasz stoly, to przegrywac nie powinienes, ale mysle ze warto sie tutaj nad tym wszystkim mocniej zastanowic.

Odpowiedz
Cytat