Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 KQo UTG

5 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
443 Wyświetlenia
miastopk

Witam. To moje pierwsze rozdanie wrzucone na to forum. Proszę o wyrozumiałość. Gracz rekreacyjny staty: 65/3 limp 63 (81% limp/call)
Domyślam się, że KQo powinienem foldować pre flop? Zdecydowałem się otworzyć ze względu, że za mną było 2 graczy rekreacyjnych.
Czy na takiego gracza powinienem foldować już na flopie? Ciężko mi powiedzieć czy byłby w stanie grać call pre flop z AA/TT.
Na taki range: { TT, AJs-A9s, KTs, JTs, T9s, AJo-A9o, KTo, J9o+ } na flopie jestem z przodu, a kto wie jakie ręce jeszcze może mieć i próbować jakiś dziwnych blefów.
Jak według was powinienem to rozegrać? B/F na flopie?

Dealt to Hero [ Q♣: K♠: ]
Hero raises [$0.15 USD]
Player5 folds
Player6 folds
Player1 calls [$0.15 USD]
Player2 folds
Player3 folds
** Dealing Flop ** [ Q♥:, A♦:, T♣: ]
Hero bets [$0.20 USD]
Player1 raises [$0.40 USD]
Hero calls [$0.20 USD]
** Dealing Turn ** [ T♦: ]
Hero checks
Player1 bets [$1.12 USD]
Hero calls [$1.12 USD]
** Dealing River ** [ 9♦: ]
Hero checks
Player1 is all-In [$2.47 USD]
Hero folds
Player1 does not show cards.
Player1 wins $5.71 USD

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
halabasa

jesteś utg na 6 maxie z tego co widze? to jest normalny open szczególnie jak jest taki fiśiak, to chcesz otwierać szerzej...

flop: na fisza możesz betować, na rega myślącego coś tam, grał byś większość czasu check ... kiedy on gra clicka to już zależy co pokazywał post flop? ogólnie calling station nie będzie tego robił z niczym słabszym niż :Ax: a Donk może tak zrobić z AIR... raz należy sprawdzić i zobaczyć turn imo.

turn: jak poprawia 2 raz to już jest fold ... chyba że to aggro donk...

z takimi graczami bierz pod uwagę to w jakim mogą być nastroju, czy przegrali pota ostanio, czy ktoś złapał ich na bleffie, czy dostali badbeata, patrz na showdowny, na to jak randomowy potrafi być w decyzjach

Odpowiedz
Cytat
miastopk

Okej. Dzięki za uwagi :tongue:
No właśnie problem z tym graczem jest taki, że czasem odprawiał jakieś czary mary np. ze średnią parą, ale z tego co zauważyłem dobre układy i nutsy potrafił grać pasywnie poprzez tylko callowanie ale to też nie koniecznie. Ciężko mi nieraz w takich spotach przeciwko takim graczom się odnaleźć i zwykle rozgrywam tylko silne układy.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez halabasa
flop: na fisza możesz betować, na rega myślącego coś tam, grał byś większość czasu check

To jest 120% check flop. Co chcesz valuebetować u fisza który ma tryliard Axów w range? średnia parka + gutshot to reka z którą niemal zawsze powinieneś starać sie jak najtaniej dobrnać do showdownu.

Co do turna - snap fold - Td to jedna z najgorszych kart które mogły spaść bo redukuje Ci liczbę potencjalnych outów vs Ax.

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Halabasa pięknie to opisał :f_drink:

Problem jest tego typu, że nawet jak przeciwnik lubi sobie klikać, to lubi też Asy, a więc i Ax wszelakich ma po prostu maaaaaasę w rangu.

Odpowiedz
Cytat