Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ocena gry..

35 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,501 Wyświetlenia
Maleszka

Witam, nie wiem czy jest taka możliwość/sens oceny mojej krótkiej gry?
Gram na NL2 i notorycznie rozdaje stacka.

Krótka sesja:

Krótka sesja, jak możecie wytykajcie mi co robię źle...
Mile widziane linki do filmów które możecie polecić. Zaznajomiłem się z teorią na poziomie brąz, na dniach powinienem nabyć srebro i będę dalej się dokształcał... ;)

Odpowiedz
Cytat
34 odpowiedzi
yarish

Wkupuj się za 100bb :truestory:

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Cbet tptk za 1/2 na drawowatym flopie, betuj min 3/4.
Steal za 4bb z sb, polecam 2.5-3bb.
To zauważyłem w pierwszych 30sek
No i nie graj mss :D

Odpowiedz
Cytat
Maleszka

przez ostatni tydzień straciłem 1/4 stacka. W celu ochrony ta połowa (50BB)...

Odpowiedz
Cytat
yarish

0:10 - AJs cbetuj wyżej na mokrym boardzie.
1:44 - za wysoki ten 3bet imo. Szczególnie z małym stackiem.
1:47 - KTo ja bym stealował
2:32 - call wydaje mi się słaby. Nie jestem pewiem z jakimi range'ami tutaj będą grać, ale mimo wszystko wolałbym to squeezować do ok. 15bb. Myślę, że masz tu sporo fold equity.
3:32 - imo słaby call. Bez pozycji i inicjatywy będzie ci ciężko wyciągnąć value w przypadku trafienia. Możesz zagrać 3bet for bluff jeżeli uważasz, że masz FE.
3:52 - Q8s bym stealował.
4:54 - KJs sprawdzenie słabe. Villain na tych pozycjach będzie miał często bardzo wąski range na który jesteś z tyłu. Do tego narażasz się na jakiś multiway. Fold > 3bet for bluff > call.
5:00 - z AQo call vs ten min raise jest ok, jeżeli grasz na pełnym stacku. Na shorcie chyba bym wrzucał. Vs jego shove na turnie gram call.
5:16 - ATo call jest słaby. Nie masz pozycji, inicjatywy, twoje asy często będą zdominowane. W takim multiwayu skłaniałbym się ku foldowi pre.
6:27 - QJo z early position chyba trochę zbyt luźno

Nigdy nie zaznaczaj x/f :) Na tych limitach pewnie nikt nie zauważy tego, ale wyżej będziesz expoitowany random stealmi za 2bb.
Poza tym widzę, że masz randomowe sizingi open raise'a. Więcej konsekwencji tutaj by się przydało. Albo otwierasz za 3bb albo za 4 (i tu ew. zmniejszasz sizing przy stealach). Broń boże nie uzależniaj go od siły ręki ;)

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot

Nie gram regularnie cashy, ale wydaje mi sie, ze na pewno skorzystasz z tego co napisze ;)

0:20 K8o BU- mozna otwierac?
0:23 K4o CU- to samo
0:46 QTo SB- za duzy sizing?
0:48 J6o BU- open?
1:19 J8o CO- open. Ogolnie juz widze, ze za malo otwierasz z poznych pozycji. Jak natrafisz na agresje blindow, to po prostu odpuszczaj. Po flopie tez nie kombinuj, a takie szerokie otwarcia na pewno przyniosa Ci profit.
1:23 A3s HJ+1- open
1:45 KK- nie podoba mi sie sizing 3-beta. Sporo za wysoki. Jesli grales na 50bbs, to wystarczylo podbic 3-xem i na pewno by wystarczylo, zeby bez problemu wyciagnac stacka. Nie ma sensu wyrzucac przeciwnika z rozdania, a takim sizingiem w wiekszosci przypadkow to wlasnie uczynisz ;)
1:45 KTo CO- open
1:52 T8o SB- open- nie dawaj auto-fold takich grywalnych rak z SB ;)
2:01 J7o BB- nigdy nie dawaj auto-foldow na BB. To jest palenie pieniedzy- jesli ktos zrobi notke na Ciebie, to bedzie Ci kradl za kazdym razem z SB,BU,CO. SB moze krasc Ci w ten sposob miniraisem, a Ty tego nawet nie zauwazysz. Z drugiej strony wlasnie dlatego czekaj do konca , bedac na SB reka z 1:52- T8o- na przeciwnika Twojego pokroju moglbys tam otwierac 2xem 100% zakresu.
3:04 Nie rozumiem dlaczego zastosowales inne sizingi ;) Stosuj te same sizingi z tych samych pozycji.
3:24 87o BU- open
3:36 J4o BB- dla samej zasady- nie zaznaczaj auto-folda na BB
3:52 Q9s BU- karygodny fold. To masz najprostrzy na swiecie open
4:25 KJs UTG+2- Nie rozgrywaj takich rak po czyims otwarciu. Bardzo to jest slabe. Pomysl tylko jakie Ty otwierasz karty z UTG+1. Czy miazdza one KJs? Miazdza!!! Poza tym masz 6 graczy za soba. Na kazdy 3b musisz sie zlozyc. Jezeli ktos zagra over limpa za Toba, to tez Ci sie bedzie gralo fatalnie- poza tym, nawet nie masz doswiadczenia w grze post flop.
4:36 AQo po flopie- nie podoba mi sie sizing. Mozesz zagrac mniej. As played i bez zadnego info o przeciwniku, to raczej ciezko mi tu to spasowac. Jesli juz, to na flopie. Po tym jak sprawdzasz raise, to fold na turnie jest zupelnie bez sensu IMO. Ja bym tam na 50bbs tego nie zrzucil.
5:15 ATo- fold w multiwayu bez pozycji ze slabym asem...dobra, jak juz sprawdziles, to ten donk znowu slaby. Od czego chcesz dostac calla? Gorszego Asa? Nie ma tam takiego- izolujesz sie na lepsze- pockety pasuja. Lepiej daj agresorowi zablefowac. Jeden call i prawdopodobnie x/f na turnie
6:28 QJo UTG+1- pas
7:30 UTG- JJ- za duze sizing post flop na suchym boardzie.

Poza tym ucz sie grac na 100bbs.
GL

Odpowiedz
Cytat
Maleszka

Dzięki za rady!
Prześpię się z tym i jutro kolejne podejście.
Podsumowując:
1. Więcej otwierać z późnych pozycji. (Nawet dziewczyna mi powiedziała, że jestem zbyt delikatny... :P),
2. Sizing,
3. Pozycja.

W końcu to ogarnę... ;)

Odpowiedz
Cytat
grzelu1989

Dziewczynie chyba nie chodzilo o pokera :coolface:

Odpowiedz
Cytat
crueleq

No i bądź BIG

Spoiler

stack strategy :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Ziemni0k

Tak jak tam już koledzy wspominali:

Otwieraj dużo rąk z późnych pozycji. No i betuj mocniej.

Odpowiedz
Cytat
Maleszka

Sesja 2.

Nadal robię dużo błędów. Ale dzięki Waszym sugestią jest chyba znacznie lepiej...
O pozycji jeszcze czasem zapominam ;p Sizing chyba ok. Agresja w końcu się pojawiła :) (Dziewczyna zadowolona :P)

Odpowiedz
Cytat
yarish

Maleszka, nie da się obejrzeć tego filmu. Ustawiłeś go jako prywatny.

Odpowiedz
Cytat
Maleszka

przepraszam. masz racje. już poprawiłem

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Hej,

mimo, że nie gram cashówek NLHE - to po obejrzeniu pierwszego filmiku chciałem Ci dać dokładnie te rady, które koledzy (rzucało się w oczy od razu) - randomowe sizingi, pozycja.

Z drugiego filmu obejrzałem kilka minut pierwszych (brak czasu _frown: ) ale już widać, że wziąłeś sobie do serca rady i wprowadziłeś w życie :milord:

Nie ma auto foldu oznaczonego na późnej pozycji/SB - czekasz aż do Ciebie dojdzie akcja i dopiero decyzję podejmujesz, i ładnie (przynajmniej w pierwszych rękach) wychodzisz na tym. Bet preflop też widzę szybciej, co oznacza pewnie, że już domyślnie otwierasz x3 a nie czasami x3 czasami x4. Bardzo dobrze. No i wkupiony za cały stack.

Oby tak dalej z progresem :truestory:

AQ na takim suchym boardzie Q92 rainbow,bym betował mniej (ale to moja odchyłka z turniejów więc może w cash micro tak się powinno :thinking: ).

pzdr

Odpowiedz
Cytat
Maleszka

Dziękuję za wszystkie porady! W 100% były trafione. Mam nadzieje ze to nie tylko chwilowa passa, ale dzień zakończyłem na +~12$ :happy: w końcu...

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB

Brawo ;) W prawdzie nie obejrzałem całego 2 filmiku ale już widać że szło Ci lepiej . Skoro zaczynasz grę to zaproś mnie do znajomych , ja też jestem początkującym więc we 2 nauka może być bardziej profitowa , a przynajmniej analiza rąk :) .

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot

0:09- K4o BU > 64s z CO ;) Spasowales K4o z buttona, a chwile pozniej otworzyles gorsza reke z gorszej pozycji. K4 jest do steala lepsze z tego wzgledu, ze masz blockera, a wiec blindy maja 1 wysoka mniej karte, zeby Cie sprawdzic. No i oczywiscie pozycja. Masz 1 przeciwnika mniej. Poza tym otwieranie takich niskich suited kart wg mnie wcale nie jest jakims swietnym pomyslem, szczegolnie, kiedy nie masz doswiadczenia. Trafisz kolor, to nie wygrasz zbyt duzo, a czesto stracisz stacka, jesli Twoj przeciwnik rowniez go trafi. Dlatego polecam pasowac takie karty, a otwierac jakies AXs i KXs, wtedy to Ty wygrywasz stacka, gdy przeciwnik trafi slabszy kolor.
0:26- 27s z SB - otwieraj szerzej, ale nie szalej ;) To jest jedna z najgorszych rak w holdemie i czesto bedziesz gral bez pozycji, takie smiecie lepiej po prostu odpuszczac jednak.
1:54 - 44 UTG- mozna spawrdzac 3beta. Przeciwnik nawet nie zagral 3xem, masz bardzo dobra cene, zeby set minowac
2:05- bardzo suchy board, na ktorym mozna zagrac c-beta w wielkosci 0.21$. Przeciwnik powinien spasowac ten sam zakres rak , ktory pasuje przy becie 0.34$. Jednoczesnie taki sizing pozwala ciagle na wyciagniecie calego stacka, kiedy trafisz mocno. Zawsze mozesz tez zwiekszyc sizing na turnie i riverze.
2:12 33 BB- nie widze sensu raisowania- przeciwnik nigdy nie pasuje PF i niepotrzebnie budujesz pule z marginalna reka bez pozycji.
3:08 33 BU- na takim flopie przeciwnik zawsze powinien betowac bez showdown value, skoro tego nie robi, wiec pewnie je ma. Jakas pare, A high i zawsze Cie powinien sprawdzic. Wole tam wiec zaczekac i zobaczyc co zrobi na turnie, jesli zaczeka, to pewnie nie ma pary, tylko A high i wtedy betujesz dla value. Jesli betuje na turnie, to masz fold, ale bet na flopie nie jest dobry. Zakladajac nawet, ze zagral tak drawa, to po tym jak Ty zaczekasz turna, on zablefuje rivera i wygra z gorsza reka.
3:57 QJs UTG+1- patrz moj wczorajszy post. As played bet na flopie. As played BET NA TURNIE
4:20 A3o HJ- pas z tej pozycji, z CO mozesz sie pokusic o open.
5:06 AKs UTG+2 jak juz taka akcja poszla, wrzucaj stacka pre ! I tak jestes skomitowany, a AK gra lepiej przed wylozeniem kart wspolnych.
5:21 44 SB- nie blefuj w 5-wayu (masz pewnie jakis 1%, ze wygrasz ta pule na flopie ;) ). Nawet w 3 wayu tam nie donk betuj. Nie trafilem- spasuj.
5:58 Q6o BB- miales nie auto foldowac z BB. Te kilka sekund Cie nie zbawi. Zaczekaj az akcja do Ciebie dojdzie i spasuj z reki.
8:20 TT BU- nie wiem co to za moda na mini 3bety :D, ale ja tam raczej bez info nie 4betuje. Wole pograc po flopie z pozycja, lepsza reka i prawdopodobnie przeciwko fishowi
9:24 KQo CO- wole pas.
9:54 A4o HJ- pas. As played- na tym flopie nie masz czego szukac. Po prostu odpuszczasz. Praktycznie poza 22-55, AJ i jakies AQ nie ma rak, ktore o niego nie zahaczaja. A AJ, AQ czesto beda floatowac.
10:36 Q4o BU- open
11:12 34o SB- nie mozesz otwierac 100% range'u przeciwko przeciwnikowi o ktorym nic nie wiesz...a przypuszczam, ze nie wiesz tam nic o nikim ;) Wiec ogranicz sie do jakichs powiedzmy 50% top range'u ;)
12:46 KQs BB- to jest katastrofa :D Przestan uzywac donk betow. Po prostu sprawdzaj, jesli nie byles agresorem przed flopem.
13:26 33 z tej pozycji pas. Moze od CUopen IMO. As played WIEKSZY cbet- w ten sposob nie wyciagniesz stacka. Betuj w granicach 0.16 i jak najwiecej na turnie, zeby na riverze mozna bylo grac za wszystko. As played, nie betuj na turnie. Chcesz, zeby dalej blefowal, jesli blefuje. Widze, ze w miedzy czasie otworzyles JTs ze wczesnej pozycji, czego nie powinienes robis...i nie zwrocilem uwagi co tam sie dzialo dalej, ale ide spac :D
13:46 Q3s CU- open

Odpowiedz
Cytat
Maleszka

Witam, podejście nr 3. Mam nadzieje ze postępy są, chociaż sam jeszcze dostrzegam błędy. 11:19 to było bez sensu ;/

Odpowiedz
Cytat
Maleszka

Jakby ktoś miał chwile zapraszam do skomentowania :)
Tragedii chyba nie ma:
1. Panuje już (prawie) nad pozycją,
2. Sizing ustalilem.

Myślę, że dalsze filmiki póki co nie mają sensu i przejdę do działu oceny rąk z pojedynczymi rozdaniami. No chyba, że się mylę.. ;p

Póki co wychodzę na + i buduje rolla na NL5. - Warto odpalić na NL2 HoldemManager czy zostawić go na wyższe limity?

Odpowiedz
Cytat
SugaReal

moim zdaniem teraz troche za luzno otwierasz z poznych pozycji, np a5o 2;30 czy 36o z cu 5;34. + wazne jest tez przy stealowaniu kto siedzi za Toba. Czy jest to slabszy gracz, czy shortstack. Fajna rzecza jest oznaczanie sobie graczy roznymi kolorami. Mysle, ze najlepsza opcja bedzie stworzenie sobie w equilabie deflautowych rangow otwarcia z kazdej pozycji :)

Odpowiedz
Cytat