Przejdź do forum
Q7s, raise fold tur...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Q7s, raise fold turn

17 Posty
9 Użytkownicy
9 Reakcje
1,351 Wyświetlenia
mat2000

PokerStars - $0.05 Ante $0.01 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 181.6 BB
BB: 105.6 BB
UTG: 157.2 BB
Hero (MP): 160.6 BB
CO: 36.6 BB
BTN: 100 BB

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB, 6 players post ante of 0.2 BB

Pre Flop: (pot: 2.6 BB) Hero has 7♣ Q♣

fold, Hero raises to 3 BB, fold, fold, SB calls 2.6 BB, fold

Flop: (8.2 BB, 2 players) 4♦ 3♥ K♣
SB checks, Hero bets 4 BB, SB calls 4 BB

Turn: (16.2 BB, 2 players) 3♣
SB checks, Hero checks

River: (16.2 BB, 2 players) 6♣
SB bets 12.8 BB, Hero raises to 40.2 BB, SB raises to 78.6 BB, fold

SB wins 92.6 BB

przeciwnik 48/11 3b 6 fcb 50 150 rąk.

Do turna chyba standard. Betem w turnie moge wyrzucic pary 55-99, ale nie wyrzuce K i 3, dostałem eq, nie chcę budować puli zakładam, że z pozycje dobrze to zagram na river. Trafiam sec nf, raisuję dla value zakładam, że sprawdzą gorze flush drawy, może strity i czasem 3x. Co myslicie?

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
aleasy77

A co myślicie o fold preflop, bo dla mnie otwieranie tego na MP jest nie za najlepszym pomysłem, zwłaszcza na tych limitach.
Na river vs 3bet gram fold, bo ma tutaj full house albo ewentualnie nut flush.

Odpowiedz
Cytat
mat2000

Może rzeczywiście minimalnie za luźno.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk

Troche za luzno pre.
1/3 flop, 2/3 turn. Gralbym bet turn bo masz jedynie Q high. Masz lepsze rece do xback na tym turnie + blokujesz KQ i zawsze mozesz sie ulepszyc na river.
As played nie wiem czy bym to zrzucał na river. Jesli grasz juz raise to z zamiarem stackoffa moim zdaniem. Jak nie chcesz callowac jego jamma to graj jedynie call na jego bet. Wiadomo ze rzeciwnik raczej nigdy nie bedzie blefowac na river w ten sposob, ale moze ma gorszy kolor albo przesadza z 3x. Sprawdzilbym to.

Odpowiedz
Cytat
Ein89

Myślę, że to rozdanie powinno zakończyć się na preflopie. Q7s to jest za luźno i niepotrzebne pakowanie się w kłopoty.

Odpowiedz
Cytat
Michasia

Z mp nie otwieram Q7s, ja mam z dam QTs, czasami Q9s

Odpowiedz
Cytat
Misiek28

Jeżeli Q7s jest "minimalnie" za luźno, to jaka jest najgorsza ręka z MP jaką otwierasz w standardzie?

Odpowiedz
Cytat
mat2000

Q8s std open. Z HJ otwieram 21%.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

myślę że otwarcie Q9s+ będzie z tej pozycji bardzo rozsądne. Dlatego Q7s pas. Co do rozegrania skłaniałbym się a weak call river ze względu na sparowany board.

Odpowiedz
Cytat
Misiek28

Ja uważam, że otwarcie na NL5, Qxs niższe niż QJs to nie potrzebne kłopoty. MP to regularna gra bez pozycji vs CO i BU, chcemy aby nasz range był "respektowany". Oczywiście adaptujemy się do gry zawężając i rozszerzając nasz open range, ale bez jakiegoś wyraźnego powodu(pasywny CO i BU lub gruba ryba na blindach) Q7s-Q9s/QTs to fold. Chyba ze rozmawiamy o innej strategii niż tight agressive.

Odpowiedz
Cytat
mat2000

Napisane przez Misiek28
Ja uważam, że otwarcie na NL5, Qxs niższe niż QJs to nie potrzebne kłopoty. MP to regularna gra bez pozycji vs CO i BU, chcemy aby nasz range był "respektowany". Oczywiście adaptujemy się do gry zawężając i rozszerzając nasz open range, ale bez jakiegoś wyraźnego powodu(pasywny CO i BU lub gruba ryba na blindach) Q7s-Q9s/QTs to fold. Chyba ze rozmawiamy o innej strategii niż tight agressive.

To tak na oko 8-9% Grubo :) a mogę z ciekawości zapytać jakie grasz stawki i jak długo? :)

Odpowiedz
Cytat
mat2000

Napisane przez MuskTfujWruk
Troche za luzno pre.
1/3 flop, 2/3 turn. Gralbym bet turn bo masz jedynie Q high. Masz lepsze rece do xback na tym turnie + blokujesz KQ i zawsze mozesz sie ulepszyc na river.
As played nie wiem czy bym to zrzucał na river. Jesli grasz juz raise to z zamiarem stackoffa moim zdaniem. Jak nie chcesz callowac jego jamma to graj jedynie call na jego bet. Wiadomo ze rzeciwnik raczej nigdy nie bedzie blefowac na river w ten sposob, ale moze ma gorszy kolor albo przesadza z 3x. Sprawdzilbym to.

Dzięki!
Na river też pewnie masz rację.

Odpowiedz
Cytat
Misiek28

Napisane przez mat2000

Napisane przez Misiek28

To tak na oko 8-9% Grubo :) a mogę z ciekawości zapytać jakie grasz stawki i jak długo? :)

Trochę wyżej, ale nie wiecej niż 15-16%.
W czasach jak podobno poker był łatwiejszy grałem większość 25-50 z atakami na 100. Aktualnie po długiej przerwie od gry i wspinaczki po limitach od lockdownu shotuje 50. Jednego jestem pewien: 2-10 można spokojnie pokonać bez huda.

Odpowiedz
Cytat
mat2000

Napisane przez Misiek28
Jednego jestem pewien: 2-10 można spokojnie pokonać bez huda.

Mozna też orać pole koniem, a rachunki prowadzić przy pomocy zeszytu w kratkę i liczydła ;)

Odpowiedz
Cytat
Araxuss12

Fold preflop next hand :f_drink: swoją drogą czasami gra loose działa fajnie na tych stawkach na mocno pasywnych zawodników tylko wtedy musisz grać second barell na turnie a nie x, tego rivera to już wcale nie rozumiem po co grać raise/fold jak można zagrać call. Średnia gotowa ręka, niezła cena na call nie wiem po co tu grać raise/fold ale to już ktoś inny pisał. Już więcej logiki miałoby to zagranie gdybyś miał air i chciał go wyblefować ze słabego flasha np.

Odpowiedz
Cytat
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat