Witam,
powoli zadomawiam się na NL25, idzie nie najgorzej, ale na pewno mam sporo leakow, przez ktore topie mase kasy, więc prosze o pomoc
. Przyda się jakas dobra analiza, która zmowytuje mnie do pracy....

Witam,
powoli zadomawiam się na NL25, idzie nie najgorzej, ale na pewno mam sporo leakow, przez ktore topie mase kasy, więc prosze o pomoc
. Przyda się jakas dobra analiza, która zmowytuje mnie do pracy....

Siemanko.
Preflop jedyne do czego mozna sie jakos przyczepic, to bardzo niski call open i poki co malo wymierny 3bet. Generalnie chodzi o to, ze Twoje calle sa face up na pockety, a jesli chodzi o 3bety, to po prostu ... nie calluj ich bez pozycji.
No jeszcze troche malo stealujesz bedac IP ( CO/BU ). Nad tym popracuj.
Vs steal jak na poczatek jest OK. Jak sie bardziej zadomowisz, to zobaczysz czy mozesz 3betowac wiecej itp. + na ile masz edge nad przeciwnikami i mozesz callowac ( mowie szczegolnie o BB vs SB ).
Jesli chodzi o postflop to masz niski check/raise. Tutaj warto sie tym zainteresowac pod katem leakow przeciwnikow i zaczac czesciej blefowac niektorych garczy.
Bet vs miss CB flop IP, turn OOP, sa za male. Kradnij czesciej.
Wiecej raiseuj donkbety.
Tak jak z check/raise, tak jest z raise CB. Postaraj sie go zwiekszyc + zmaleje automatycznie Twoje fold vs CB. Ogolnie to ma wiele wspolnego z calling range. Kiedy patrzymy na Fold vs CB, trzeba pomyslec tez z jakiego range i co Ty foldujesz itp. itd. Te staty powinny sie zmieniac wraz z poszerzeniem calling range.
No i pomysl o CB w 3bet potach, bo byc moze cos zle robisz, ze cbetujesz tylko 50% flopow. Ogolnie jesli chodzi o 3bet pozycyjny to poki co nic nie pisze, bo to kwestia dobrego dostosowania z Twojej strony.