Przejdź do forum
TT jam river z blok...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TT jam river z blokerami.

10 Posty
7 Użytkownicy
28 Reakcje
1,117 Wyświetlenia
mat2000

PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 251 BB
BB: 45 BB
Hero (UTG): 100 BB
MP: 100 BB
CO: 132.8 BB
BTN: 150.6 BB

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has T♣ T♦

Hero raises to 3 BB, fold, fold, BTN calls 3 BB, SB calls 2.6 BB, fold

Flop: (10 BB, 3 players) 9♠ K♠ 3♦
SB checks, Hero checks, BTN checks

Turn: (10 BB, 3 players) 7♦
SB bets 4.8 BB, Hero calls 4.8 BB, BTN calls 4.8 BB

River: (24.4 BB, 3 players) Q♥
SB bets 17.6 BB, Hero raises to 92.2 BB and is all-in, BTN calls 92.2 BB, fold

Hero shows T♣ T♦ (One Pair, Tens)
(Pre 61%, Flop 70%, Turn 75%)
BTN shows J♥ T♥ (Straight, King High)
(Pre 39%, Flop 30%, Turn 25%)
BTN wins 217 BB

Przeciwnicy to regowie z niskim wtsd.

HU zawsze bym tu cbetował. W 3w vs BU i SB musiałbym zagrać 3 barrele żeby zrzucić Kx, a każdy spade psuje mi plan, tym bardziej ze nie mam Ts. Dlatego x, w sumie cały czas nie jestem pewien, myślę, że to jest close.

W turnie imo nic innego niż call nie wchodzi grę, cały czas moge być najlepszy.

Na river chyba trochę przesadziłem. Pewnie raise, to jakichś 2,6-2,8 miałby więcej sensu. Z drugiej strony myślę, że z JT bym jamował, chociaż teraz nie jestem pewien.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi

Solverowo to pewnie jest ok, in-game zwykle jest tak, że gram coś takiego a potem dostaję calla od seta/2p i się wkurwiam, że ci idioci nie umieją foldować... szczególnie na nl5...

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Na river to co zrobiłeś to jest dla mnie mega spazz. Tak jak zagrałeś to call turn jest OK o tyle na river masz fold. Nic tam nie bijesz.

Odpowiedz
Cytat
Michasia

Spazz na river.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

To wymiencie lepsze blefy a nie piszecie ze spazz, ta Q jest o tyle fajna ze oni za duzo KQ w range nie maja i na spokojnie moga tu foldnac 2 pairsa w 3 wayu.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

A ja zadam Ci takie pytanie a po co tam chcesz blefować? Wsadziłeś w rozdanie ledwo 8 BB a gość Ci strzela sizingiem za 3/4 puli a dodatkowo masz jeszcze gościa za sobą. W sytuacji HU można by jeszcze dyskutować.

Odpowiedz
Cytat
Michasia

Napisane przez Jeeex
To wymiencie lepsze blefy a nie piszecie ze spazz, ta Q jest o tyle fajna ze oni za duzo KQ w range nie maja i na spokojnie moga tu foldnac 2 pairsa w 3 wayu.

98s wydaje mi sie lepsze bo TT blokujemy to co chcemy wyrzucic, czyli TT, KT, QT, po za tym range rega na SB bedzie mocny, jesli to reg to tam w cold callu ma malo procent.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

A co sądzicie, żeby na micro w 3way czy multiway action jak najmniej blefować, bo w kilkuosobowej puli na tych stawkach może być kłopotliwe, a niejednokrotnie gracze lubią w ten sposób grać np. sety z tego co zauważyłem.

Odpowiedz
Cytat
mat2000

Napisane przez Gomez224
A ja zadam Ci takie pytanie a po co tam chcesz blefować? Wsadziłeś w rozdanie ledwo 8 BB a gość Ci strzela sizingiem za 3/4 puli a dodatkowo masz jeszcze gościa za sobą. W sytuacji HU można by jeszcze dyskutować.

Jeśli value betujesz, musisz blefować, takie sa zasady ;)

Tak wiem, nie na NL5 nie w multiway, a na MP z Q suited otwierać tylko QJ+ ;) Do 3 beta callować TT+ AJs+, AQo+- sztywny range, bo na micro nie ma potrzeby wspierania się hudem ;)
4b blefy? Panie, a na co to komu... ;)

To tak z przymrużeniem oka. Dzięki za wszystkie merytoryczne wpisy :)

Odpowiedz
Cytat
mycka86

1. Spazzz. Jeśli grasz tak jako std, to masz ~15 blefów (6xTT, 6xJJ, 3xT9s) i 7(?) value (3x QQ, 4xJTs). W teorii możesz mieć max 4 blefy (vs 7 value), żeby być zbalansowanym.
2. Nie polecam zrzucać kogoś z top range'u na nl5.

Odpowiedz
Cytat