Bardzo lubię PLO. Poza samym graniem i nauką, na tyle fascynuje mnie poker i w szczególności PLO, że uwielbiam też oglądać grę online z najwyższych stawek.
Dlatego zakładam ten wątek. Mam nadzieje, że znajdą się też inni chętni do dyskusji rozdań graczy PLO z wyższych stawek, railowania, plotek, mega tiltów, swingów, suckoutów, runner runnerów, titsów i koksów...chyba się trochę zapędziłem... do dyskusji wszystkiego tego co wiąże się z PLO na najwyższych stawkach.
Na dobry początek wrzucam link do rozdania z HU na PLO100/200, z przed paru dni, gdzie na ciekawym flopie Berdsen stackuje się z Galfondem 500bb deep
board: 7s 5s 2c
Hand Equity Wins Ties
Js Jc 2s 4c 38.41% 315 0
As 3s 6h 7c 61.59% 505 0
Czy stackoff Berdsena tutaj nie jest trochę za lekki? 500bb deep? Wiem, że tu gra trochę inaczej wygląda, że pewnie duża dynamika HU itd. ale vs Galfond nie wiem czy on tam kiedykolwiek jest lepiej niż jak w tym przypadku?
PS. hejterów, którzy będą krzyczeć, że tu chcę omawiać rozdania z wysokich stawek, nie grając tam i że to nie ma sensu, proszę o znalezienie sobie innego tematu. To nie jest wątek edukacyjny tylko rozrywkowy i każdy największy fish PLO1gr/2gr ma prawo tutaj wyrazić swoją opinię :fdrink