akurat jeżeli chodzi o zwykła omahę to to na pewno nie były najlepsze turnieje, 215tka weekly była tragiczna, 82 jeszcze jako tako, ale no to były 9-maxy, szkoda saturday 55$, mam nadzieję, że coś więcej właśnie weekendowego jeszcze dadzą, bo brakuje turniejów z zakresu 55-200$ (w lepszych godzinach i z lepszą formułą, a nie 215$ 9-max w sobote o 15...) i w daily schedule też mam poczucię, że w godzinach popołudniowych brakuje jakiejś Omanii z większym wpisowym.
na plus też zmiany w satelitach co do struktur i stacków
Hi/Lo faktycznie więcej straciło weekendowych, bo były weekly turki zarówno NL jak i PL, ale tbh zastanawiałem się już od jakiegoś czasu dlaczego Hi/Lo ma więcej turków od zwykłego PLO, skoro PLO przyciąga więcej graczy i jest prostsze dla graczy rekreacyjnych i może starsy też na tym się opierały
A wrzuce sobie reke ![]()
Poker Stars $0.50/$1 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 2907557
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
BTN: $100.00
SB: $311.44
Hero (BB): $100.00
UTG: $114.72
MP: $133.69
CO: $100.00
Pre Flop: ($1.50) Hero is BB with Q
5
5
A ![]()
3 folds, BTN raises to $3.50, SB calls $3, Hero calls $2.50
Flop: ($10.50) 3
K
5
(3 players)
SB checks, Hero bets $7.28, BTN calls $7.28, SB folds
Turn: ($25.06) Q
(2 players)
Hero bets $17.38, BTN calls $17.38
River: ($59.82) T
(2 players)
Hero???
Koles otwiera 42% z buttona, AFq na river 20%. Pytanie czy odpalac trzeci strzał na river, czy moze x/f skoro z taka agresja on nie zabetuje rivera z niczym gorszym niz strit, szczegolnie że moze sądzić że gram x z intencja x/c skoro drawy z flopa chybily
Moj tok myslania byl taki:
-z taką agresja na river wszystkie 2 pary zagra x/b, a nie zablefuje prawie nigdy chybionych drawow
- mam value od 2 par, które mogą spokojnie blefcatchowac, gdy wszystkie drawy z flopa chybiły
- nie blokuje Q pik, wiec spokojnie mogl miec tam draw do koloru z Q i na river złapał jakies 2 pary
- dla balansu powinienem odpalic river z setem 5
- blokuje A pikowego, wiec automatycznie jesli mial fd to bez asa i liczba kombinacji AJxx troche spada
Co sadzicie?
Prośba o ocenę.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/19660243_E37B1DD55F
Turniej omaha NL!!! za 2$.
Pierwszy 67$
Drugi 45 $
Mam 40 bb przeciwnik 100 bb.
Gramy już trochę HU, czasami blefuje ja chyba pierwszy raz taka akcja w senie donk/raise.
Chciałem żeby wyglądało to słabo.
Gościu gra insta AI więc chyba fold ale myślałem że chce się ze mną zlevelować dlatego po timie dałem call. Szkoda
Zagrał też że w 3 away sprawdził 2 giego big stacka AI z Axxxds. Gdzie jeden z nich żegna się z zabawą.
fold, w tych gierkach naprawdę nie warto się levelować, vs value range kx/66x jesteś prawie dead, czasami na tych stawkach pomyślą, że qq/aa to tam monster i to wsuną, ale to bardzo sporadycznie i nawet mega ryby nie będą się do takiej akcji tak wygłupiać zbyt często, przy foldzie zostaje spoko stack z tyłu z którym rybę możesz luźno ograć
Wiem, ten post wstawiłem z żalu i złości na siebie.
Szkoda że jest tak mało turków w omahe micro, niestety Hi/Lo nie umiem i nie chce mi się już edukować.
Dzięki i pozdrawiam