bawi sie w to ktos? i opowie cos wiecej?
Interesowałem się tym tematem, natomiast fakt że dla tej waluty zmiana kursu o 30-40% w tydzień jest normalna raczej nie zachęca do jakiegokolwiek zakupu.
a o kopaniu cos wiecej? bo nie moge zrozumiec nawet czytajac ich forum (wlasciwie dopiero tym sie zainteresowalem na jednym blogu i zgooglowalem temat dlatego zalozylem tutaj moze ktos cos ladnie stresci
Napisane przez gadouk
a o kopaniu cos wiecej? bo nie moge zrozumiec nawet czytajac ich forum (wlasciwie dopiero tym sie zainteresowalem na jednym blogu i zgooglowalem temat dlatego zalozylem tutaj moze ktos cos ladnie stresci![]()
Algorytm jest chyba taki, że wraz ze wzrostem ilości użytkowników szanse na "wykopki" maleją.
oczekuje odpowiedzi ktora siedzi tam głebiej, a nie osoby ktora wlazla na googla i tak jak ja wlasnie zobaczyla co jest, bo to co na pierwsze oko widac to ja sam potrafie zobaczyc
wpisz w google: trystero blog ifin
ten koleś, jest bardzo cięty na bitcoin'a a poza tym jest doktorem ekonomii utrzymuje się w 100% z polskiej giełdy
więc jakieś pojęcie ma na tematy finansowe
Bitcoiny w tej chwili to ciężka sprawa. Ich wartość poszybowała w górę, odkąd internauci dowiedzieli się o silkroad.
Jak zamkną ten serwis, albo zaczną łapać dealerów to popyt zmaleje
Napisane przez PatriceMilev
bańka bitcoinowa już była, daruj sobie
co to znaczy?
szal zniknal?, jak sie wykopuje BTC chyba trzeba sie polaczyc bo jeden komp tego nie ogarnie
Bitcoinowe eldorado sie skończyło. Kurs spadł z ~38 na 9PLN więc nie zwraca się za prąd.
Idea polega na wprowadzeniu zdecentralizowanej internetowej waluty (pojawiło się również wiele nasladowców: SolidCoin etc). "Wykopuje" się paczki aktualnie po 50 BC, po wykopaniu pewnej ilości (w 2012 roku) ilośc spadnie o połowe i tak dalej. Docelowo w planach autora jest wprowadzenie na rynek 21kk BC. Trudność wykopania tak wzrosła, że samemu nie masz szans na wykopanie. Dlatego powstały tzw kopalnie a więc grupy użytkowników wspólnie pracujących, a następnie dzielących się kasą. Największa kopalnia - deepbit, polska - polmine.pl. Wykopanie kasy zależy od mocy obliczeniowej i szczęścia. Hashe liczy się na procku karty graficznej bo jest wielkrotnie bardziej wydajny niż zwykły procek. Liczą się tylko karty ATI. Jak chcesz się pobawić i zobaczyć na czym polega, sprawdź forum polmine.
Napisane przez gaaish
Napisane przez PatriceMilev
bańka bitcoinowa już była, daruj sobiehehe.
+1
Zawsze sie ktos wypowie co nie ma pojecia ale zrobi to bo czemu nie : D
MI się tam nie chce bawić ale jakby ktoś chciał spróbowac się dorobić na bitcoinach:
mining hardware
Kwestia taka że cena bitcoina na pewno spadnie jak te urządzenia wejdą do użytku bo podaż bitcionów gwałtownie wzrośnie i cena na pewno spadnie bo przy tych cenach takie urządzenie po 2 meisiącach na siebie zaczyna zarabiać.
LOL jak teraz patrzę to podnieśli ostatnio ceny dwukrotnie za hardware
kwestia czasu kiedy ta bańka pierdolnie.
Imo to już za daleko zaszło, żeby wróciły jednocyfrowe ceny. Na pewno czeka nas korekta, ale sposób, w jaki kantory bit i inne podmioty z tej branży zaczynają się dogadywać z krajowymi regulatorami/bankami/przedsiębiorcami/whatever sugeruje moim zdaniem, że zatoczyło to już zbyt szerokie kręgi, żeby nagle wrócić do punktu wyjścia.
Tak czy inaczej - przy takim kursie problemem dla minerów będzie nie tyle rosnąca cena hardware, co rosnąca trudność, która niebawem powinna poszybować mocno w górę (liczba minerów przy tym kursie rośnie z dnia na dzień lawinowo).
Ktoś tutaj się zajmuje wydobyciem tak w ogóle?
Ja zaczęłam tutaj, bo nie ma zbyt wiele profesjonalnego bełkotu; prosto, krótko
http://bitcoinowo.net.pl/zacznij.html
- za prąd się zwróciło