maggman napisał
Sensu grania kursow 1.02 nie moge zrozumiec. Nic nie zyskujesz, okazjonalnie mozesz tylko przegrac:D
Dokładnie. 98% na wygraną to nikt nie bedzie miał.
A ja pisałem o 1.4-1.6 czyli od 40% do 60% zwrotu z inwestycji jak dla mnie optymalnie. Bo przy szansach od 71,4-62,5% zwrot z inwestycji jest bliski faktycznym szansą na zdarzenie, a nie tylko teorytycznymi.
Chodzi o to zeby znalezc jakies optimum dla siebie.
Jak widze ze bukmacher daje kursy U/O 2.1 i 1.65 to mimo ze statystyka jest po mojej stronie, to upewniam sie czy faktycznie druzyna jest w dyspozycji strzeleckiej na overa.
Bo matematycznie Over sie opłaca, bo w tym przykładzie marża wynosi ~8,2% wiec kurs zaniżony z U/O 2.27 i 1.78 [bo (1/2.1+1/1.65)-1~0,08, więc P>1]
przy stawce 10zł na kazdym zakładzie zarabiam ~1,2 zł.
I jak snajper w dobrej formie a obrona przeciwnika dziurawa to obstawiam bo mi pasuje.
W ogole IMO warto obstawiać tylko 2 zdarzeniowe zakłady, wygrana/przegrana w tenisie siatkówce tam gdzie nie ma remisów, albo wlasnie under/over.
Raz ze latwiej wszystko obliczyć
to mamy wyzsze prawdopodobienstwo
Bo jak mam 50 vs 25 vs 25, to wole obstawić 62,5 vs 37,5
No i odradzam wszystkim progresje obstawiania. Jakies Martingale [podwajanie zakladow] czy inne modyfikacje... trzeba miec cholerenie duzego bankrolla i moim zdaniem tu sie moze system powalic. Bo obstawiamy 30 juz przegranych i mowimy no 31 musi wejsc! a wlasnie ze nie musi.
Bankroll managment najwazniejszy jest. Dla tego napisalem o tym 5%. Dla nie ktorych to mało ale jak mam 10 000 bankroll i to sobie moge obstawić 500 zł na wygraną Barcy z Celtikiem [zaklad typu draw no bet] po kursie 1.2
i jestem +100 zł netto. Jak Celtik wygra to nie ma co płakać bo obstawiłem w tym tygodniu [lub mam plan obstawienia] 9 innych zakładów o podobnym zdarzeniu.
I tak sobie obstawiam a na koniec miesiąca sprawdzam swoj balans. jesli typy byly przemyślane, nie sugerowałem sie sentymantami to powinno byc na +
To wszystko teoria. Ja juz nie obstawiam bo mnie przestało to bawić, a zeby miec zysk duzy to trzeba duzego bankrolla. No bo co z tego ze ktos ma 200 zł i w łikend obstawi 4 akumulatory po 50 zł? Może wygra i sie bedzie chwalił ze wygrał 800 zł ale ja takie granie odradzam .
Trzymajcie sie 5% bet