Chciałem się zorientować jakie karty najlepiej kupić do gry ze znajomymi. Czy między najtańszymi plastikami z allegro, za jakieś 15zł a kompletem np. od Piatnika jest duża różnica? Jakie inne firmy produkują dobre pokerowe karty? Jakie są wasze prywatne doświadczenia i opinie w tym temacie?
najlepiej sie gra znakowanymi kiedy ty je znakowales albo z brakujacymi kartami jak wiesz jakich brakuje!!
Powaznie mowiac wydaj mi sie ze to nie ma wiekszego znaczenia, warto walsnie aby nie wyroznialy sie jakimis zagietymi rogami czy cos takiego!!
Pzdr!!
Jedyna roznica miedzy kartami za 10 zl a za XX zl jest taka, ze te drozsze (sygnowane jakimis znanymi markami, typu PokerStars czy Jack Daniels) dodaja smaczku samej grze, lecz jedynie tylko wtedy, gdy do gry uzywane sa w zestawie z reszta profesjonalnych gadzetow. Jezeli macie zamiar grac na zapalki, na stole okrytym kocem lub babcinym obrusem, to jest to "gra"niewarta swieczki
na dodatek przy spozywaniu podczas gry napojow alkoholowych, paleniu papierosow jest duze ryzyko, ze karty ulegna szybkiemu zniszczeniu, wiec znowu nie warto uzywac tych drozszych. Ja osobiscie w domu mam zestaw do gry sygnowany marka Jacka Daniel'sa, oprawiony w ladna metalowa walizeczke. Zestaw stoi juz od dobrych kilku miesiecy i cieszy oko. Nigdy nie uzylem go do gry, gdyz jest mi go po prostu szkoda
Obowiązkowo muszą być plastikowe - ciężko je zniszczyć, w przypadku ubrudzenia można bezproblemowo umyć, starczą na długo. Co do wyglądu to z doświadczenia wiem, że nie ma to żadnego znaczenia. Po kilku rozdaniach i tak przestaniesz zwracać uwagę na walory estetyczne, a zajmiesz się grą, ewentualnie znajomymi
Gdybym miał wybierać, tobym sobie kupił karty z WSOP-a, robi je chyba firma Copag. Bardzo mi się podobają, ale tak jak pisałem, doceniałbym ich wygląd tylko wtedy, gdybym je mył
Plastiki z allegro za 8zl wytrzymuja srednio miesiac przy obciazeniu grania po 3dni w tygodniu +- 6h zazwyczaj graja ludzie troszke podchmieleni i palacy papierosy
Plastiki sie o niebo lepiej tasuja od zwyklych papierowych kart
Krasu napisał
Co myślicie o TAKICH ? Będą git do grania w piwnicy pare razy w tyg.?
Dokladnie o tych mowilem ;). Tylko pamietaj o tym ze jeszcze zetonow ci brakuje do pelni sukcesu
oidnus1984 napisał
Tylko pamietaj o tym ze jeszcze zetonow ci brakuje do pelni sukcesu![]()
Kto powiedział że brakuje
![]()
Krasu napisał
Co myślicie o TAKICH ? Będą git do grania w piwnicy pare razy w tyg.?
Tam jest haczyk: cena za sztukę to 10zł, a kart jest 52, więc 520zł za talię to sporo
Ulasek napisał
Krasu napisał
Co myślicie o TAKICH ? Będą git do grania w piwnicy pare razy w tyg.?Tam jest haczyk: cena za sztukę to 10zł, a kart jest 52, więc 520zł za talię to sporo
![]()
Gdzie ty to wyczytales?
Te karty z linku powyzej sa bardzo dobre. Przede wszystkim mają duzy indeks, są czytelne i nie niszczą sie tak szybko. Aczkolwiek jak dla mnie są troszke za miekkie, ale to tylko dlatego ze mam drewniane łapy.
Riverneed napisał
Przypomniało mi się, że może warto zastanowić się nad talią czterokolorową?
E tam jesli nie pijesz przy pokerze a koledzy pija to talia dwu kolorowa dziala na twoja korzysc , ewentualnie jak jest odwrotnie to polecam kupic czterokolorowa.
Riverneed napisał
A może Copag Magnum Index?
Taka talia robi wrażenie
![]()
Jaka cena takiego wynalazku ?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=200222902142&Category=19085&_trksid=p3907.m29
15 dolców na Ebayu, standardowa cena
Jakoś nie bardzo mi pasuje ten layout. Jak dotąd najfajniejsze karty widziałem na paradise poker. Tylko, że nigdzie nie spotkałem się z taką talią w sprzedaży.
sprawdzone
http://allegro.pl/item325834621_poker_karty_100_plastik_najtaniej_.html
8zl a gra sie mini super do tego duzy index (dla slepych i pijanych :D)