Cześć wszystkim.
Chciałem się zapytać Was czy warto trzymać na platformie pokerowej
swoje oszczędności w razie jakiegoś załamania gospodarczego w kraju?
Czy to bezpieczna przystań? Jakby nie było Poker onlinee radzi sobie świetnie w tych
trudnych czasach a raczej np taki dolar nie zniknie lada dzień
Pozdrawiam
Zależy. Jeśli twoje oszczędności to głównie prezenty po własnej komunii świętej to możesz śmiało trzymać. Jak masz 5 milionów złotych to są lepsze miejsca do ich przechowywania niż platforma pokerowa.
Skąd pomysł, że poker room jest bardziej bezpieczny od takiego... no nie wiem... banku? Albo w gotówce?
Ma gwarancję BFG? W razie dużych problemów ma szansę na pomoc od Państwa?
Napisane przez venatici
Skąd pomysł, że poker room jest bardziej bezpieczny od takiego... no nie wiem... banku? Albo w gotówce?
Ma gwarancję BFG? W razie dużych problemów ma szansę na pomoc od Państwa?
bfg za dużo nie da jak nałożą podatek od depozytów
No właśnie ciężko to założyć, bo będzie to może fakt dokonany.
Chciałbym być mądrzejszy przed szkodą, słyszałem że państwo może zabrać oszczędności z kont bankowych pod pretekstem uniknięcia bankructwa kraju,
Nie posiadam wele pieniędzy ale każda kwota jest istotna w tych trudnych czasach...
Wiem gdyby to były kwoty 6 cyfrowe to nie zawracał bym sobie tym głowy ale dla zwykłego kowalskiego trzeba znalezc dobre rozwiazanie.
Dziękuje za odpowiedzi,
Pozdrawiam
ps:a jeszcze jedno ee-portfele sa bezpieczne np taki neteller jest UK to jakbym posiadał fundusze na nim i nastałby ewentualny skok na forse obywateli to te pieniadze byly by bezpieczne?
@Heakait
Skąd Ci przyszedł do głowy pomysł trzymania oszczędności na pokerroomie?
To na pewno nie jest dobre miejsce do przechowywania pieniędzy, nawet jak operator jest zaufaną firmą.
Nie posiadam wele pieniędzy ale każda kwota jest istotna w tych trudnych czasach...
Jak nie masz dużej kwoty to trzymaj po prostu w banku - inflacja Ci tego nominalnie mocno nie zeżre.
Jak koniecznie chcesz to gdzieś ulokować to kup np. obligacje indeksowane inflacją, akcje (teraz masz tanio wycenione), złoto/srebro (obecnie za normalną cenę raczej niemożliwe do kupienia), waluty (USD, CHF, JPY), albo kryptowaluty (jak się nie boisz ryzyka). Zdywersyfikuj i trzymaj kciuki, że wszystko nie pierdyknie na pysk.
Chciałbym być mądrzejszy przed szkodą, słyszałem że państwo może zabrać oszczędności z kont bankowych pod pretekstem uniknięcia bankructwa kraju,
Podaj źródło, bo aż nie wierzę w to co czytam tutaj.
@Culber
Dzięki za konstruktywną opinie,
nie wiem po prostu myślę że jeśli dużo rzeczy nam znanych padnie to taki
piracki okręt powininen jakoś się wymigać ![]()
niestety nie mam źródła, po prostu słyszałem na pewnym vlogu że kraj ma prawo zabrać kase w celu uratowania gospodarki...
Trudno rozważe transfer w inna walutę, bo inwestycje są zbyt ryzykowne zwlaszcza teraz gdy taka zmiennosc.
<można zamknąć>
Pozdrawiam
Napisane przez Heakait
@Culber
Dzięki za konstruktywną opinie,
nie wiem po prostu myślę że jeśli dużo rzeczy nam znanych padnie to taki
piracki okręt powininen jakoś się wymigać
niestety nie mam źródła, po prostu słyszałem na pewnym vlogu że kraj ma prawo zabrać kase w celu uratowania gospodarki...Trudno rozważe transfer w inna walutę, bo inwestycje są zbyt ryzykowne zwlaszcza teraz gdy taka zmiennosc.
<można zamknąć>Pozdrawiam
Istotnie jest taki zapis w jakiejś ustawie, ale nie jest to zbyt prawdopodobne.
Tu masz link do ciekawego bloga o finansach: Subiektywnie o finansach
Jeżeli boisz się, że złotówka poleci na łeb na szyję i nie ufasz bankom to kup w kantorze dolary i trzymaj pod poduszką. Jeżeli nie będą to jakieś znaczne kwoty to na pewno jest to bezpieczniejsze niż trzymanie hajsu na Poker Roomie.
Prezes nie trzyma hajsu na koncie i daje radę
Podaj źródło, bo aż nie wierzę w to co czytam tutaj.
scenariusz jak na Cyprze uwazasz za nierealny?
Nie mowie czy tak bedzie, czy na to jest 1% szans ale skoro bylo na Cyprze czemu nie w PL
@xradzix
Bo łatwiej i korzystniej PR-owo jest drukować hajs i ludzi skubać inflacją, zwłaszcza kiedy robią to teraz wszyscy - większość nie zrozumie dlaczego chlebek w piekarni jest po 10PLN
Cypr to trochę inna sytuacja była i to u nas nie przejdzie, anyway za Odrą już większość banków ma ujemne oprocentowanie na lokatach.
@venatici
Fajny artykuł. Dzięki.
Np teraz rząd "wydrukuje" sobie trochę papiera kupując za pomocą Orlenu Energę, w której ma 50% udziałów. Można? Można
Przy inflacji i ujemnych stopach procentwych to nic tylko brac kredyty pod nieruchmosci
Napisane przez xradzix
Przy inflacji i ujemnych stopach procentwych to nic tylko brac kredyty pod nieruchmosci![]()
To forum pokerowe, tu nikt nie ma zdolności kredytowej panie
![]()
Napisane przez LAPA2000
Napisane przez xradzix
Przy inflacji i ujemnych stopach procentwych to nic tylko brac kredyty pod nieruchmosci![]()
![]()
Ta i sami poker pro
![]()
Napisane przez LAPA2000
![]()
Jak to nie ma?
Trzeba tylko gruby staking wystawić.