Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kurs dolara

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
805 Wyświetlenia
Thorek

Nie macie dostepu do jakis wypowiedzi analitykow, jak dlugo dolar bedzie jeszcze szedl w gore? Bo tendencja mi sie podoba, ale chce wyplacac czesc kasiory, z tymze w tym wypadku chyba jeszcze warto troche poczekac :D.

Drugi problem dotyczy natomiast przewalutowan. Otoz gram w dolarach na mansion, ale konto glowne mam w euro. Moneybookers z kolei mam w zlotowkach ;o. I teraz pytanie w momencie jak chce przelac kase na inny room, duzo strace na przewalutowywaniach, czy jak zrobie wszystko tego samego dnia to wyjdzie na zero?

2 odpowiedzi
armadilo

Jestem troche w temacie, gdyz zarabiam w dolarach i na biezaco monitoruje co sie bedzie dzialo :).
Generalnie jak ze wszystkim ciezko okreslic kierunek na najblizsze tygodnie :). Dolar odbil od dna, ale w zaleznosci od kolejnych danych moze zaraz stracic.
Generalnie Europa przjawia slady spowolnienia, ropa idzie w dol i sytuacja w USA powoli sie poprawia - sa to wiec czynniki wskazujace na umocnienie dolara. Mysle, ze w ciagu najblizszych kilku tygodni, dolar wzmocni sie jeszcze o ok. 5-10 gr (moze dojdzie do 2.30) i na chwile sie zatrzyma, zeby odetchnac ;).

Pytanie, czy jest to gra warta swieczki. Jezeli masz np. 1000$ to przy roznicy kursu o 10gr zyskasz/stracisz 100zl. Odpowiedz sobie na pytanie ,czy oplaca Ci sie czekac i kombinowac, kiedy bedzie najlepiej sprzedac. Inna opcja jest czekanie az dolar zacznie spadac (tak ze 2-3 gr w trakcie sesji) i tego samego dnia go sprzedac. Portfele internetowe nie odswiezaja kursow na biezaco i powinienes wtedy sprzedac USD za maksimum ile sie da...

Odnosnie wymiany miedzy roznymi kontami/walutami. Stracisz na pewno troche. Ja przy przelewie z unibetu na tytan 350EUR, stracilem ok. 12. A sciezka byla tak EUR->PLN->USD->EUR.

Edit: Tutaj masz troche komentarzy walutowych od roznych analitykow:
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wal_on

Pozdr

Thorek

Jak ty straciles 12eur przy 350 to az mi sie odechciewa zmieniac room :D