Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nowy prezes pzpn

27 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
2,275 Wyświetlenia
Rossonero99

Obok Koseckiego największym jak na razie kandydatem do objecia fotela prezesa pzpnu jest Boniek. Myślę że dla polskiej branży e-rozrywki jest to jakaś wieksza szansa, bo Boniek to jest człowiek który wie jaka kasa leży w tej branży i jak to może pomóc Polskiej piłke.

Co o tym myślicie? Czy jako potencjalny nowy prezes będzie miał większe pole manewru?

Odpowiedz
Cytat
26 odpowiedzi

Myślę że Kosecki jako poseł ma większe pole manewru.

Odpowiedz
Cytat
Rossonero99

Ale nie zmierzam do tego że kto poseł ten może więcej, bo będąc posłem można równie dobrze całą tą branżę "zbanować" w tym kraju, czego jesteśmy świadkami. Boniek to jest specyficzny gość który nie raz w wywiadach mówił że ustawa hazardowa to jest jeden z największych ciosów w polski sport.( potencjał sponsorski)

Odpowiedz
Cytat
paqnek

Napisane przez PIWEKM
Myślę że Kosecki jako poseł ma większe pole manewru.

Jesli chodzi o wspolprace z obecnym rzadem, na pewno.
Sa dwa problemy:
- Rzad moze sie zmienic
- PZPN wspolpracuje przede wszystkim z UEFA i z FIFA, a tam Boniek ma znacznie lepsza marke.

Wg mnie najwazniejsze to odsunac Late i Krecine. Podobno Lato nie wystartuje, wiec zostaje do wywalenia jeszcze Zdzisiu.
Link

Odpowiedz
Cytat
kilnamanaght

Nieważne kto wygra i tak będzie tak samo. Nic sie nie zmieni bagno zostanie bagnem :rage:

Odpowiedz
Cytat
casalinga87

Bez zmian w regionalnych ZPNach, bez wypieprzenia wszystkich leśnych dziadków siedzących po rozmaitych komisjach i wydziałach żaden prezes sam niczego nie zmieni. A na to się nie zanosi, bo żeby wygrać trzeba zdobyć właśnie ich poparcie - czytaj: dogadać się z nimi i obiecać dostęp do koryta.

Boniek ma mnóstwo wad i jedną zaletę: jemu ten cały PZPN nie jest do niczego potrzebny. On ma pieniądze, markę, kontakty w świecie futbolowym i nie musi marzyć jedynie o przyspawaniu się do stołka, tylko może spróbować zrobić coś dobrego. Ale sprzątnięcie tej całej stajni Augiasza, jaką jest polska piłka, to jest robota na lata, a może i dekady.

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Zburzyć PZPN. Stworzyć nowe. I tak w tych ich komitetach zostają ciągle ci sami ludzie, a sam prezes niczego tak naprawdę nie zmieni.

Mogę zrobić visual tuning malucha na lambo, ale co z tego, skoro w środku nic się nie zmieni.

edit: nie wierzę, mam podobne zdanie co casalinga :f_eek:

Odpowiedz
Cytat
YasQ

Fajnie by bylo jak by Zbyszek wygral. Chyba jedyna osoba ktora moze rozbic ten beton. Jak on tego nie zrobi to juz nikt nie da rady. Byle tylko nie udalo sie wygrac koseckiemu. Nie dosc ze prezes byl by zalezny od partii, to na oko wyglada ze romkowi ktory po zakonczeniu kariery nie nadawal sie nawet na stroza nocnego, wiec zostal poslem bo to moze robic kazdy kretyn. Przyswieca cel taki sam jak grzegorzoi l. - nachapac sie ile tylko sie uda. Zibi do boju ! Ostatnia nadzieja bialych _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
casalinga87

Pamiętajcie, że Boniek już był w PZPN za czasów Listkiewicza i jakoś żadnego betonu nie rozbijał.

Odpowiedz
Cytat

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Skoro już się zaczął pojazd:

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Zastanawiam się jeszcze dlaczego kochany Janek Tomaszewski nie chce czegoś zrobić z polską piłką. Zawsze ma tyle do powiedzenia, zawsze krytykuje :)

Odpowiedz
Cytat
kozak5678

nikt tam na ta mafie nic nie poradzi, predzej kulke w leb dostanie

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

gogo zibi :f_cool:

Odpowiedz
Cytat

Prezesem moim zdaniem zostanie Boniek, i bedzie dobrym Prezesem jeśli będzie chciał. Do Koseckiego chyba też nic nie mam, a pozatym jeżeli Roman zostanie prezesem, to nie będzie posłem.

A jak widzę Kręcine to mi się scyzoryk otwiera :)

Odpowiedz
Cytat
casalinga87

Odpowiedz
Cytat

Jedynie Boniek potrafił zaciekawić swoja wypowiedzią

Odpowiedz
Cytat

A Potok dukał jak dzieci w podstawówce :D

Odpowiedz
Cytat
shinthps