Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Offtop xD

4 Posts
4 Users
0 Reactions
843 Views

Ok słuchajcie

Temat zdecydowanie zboczył z toru. Zostałem przez niektórych zaatakowany za to ze chciałem pomóc.
Macromia napisał, ze polacy to stereotypowi złodzieje, a ja uważam, ze polacy to taka nacja która widzi tylko czyjeś brudy, każdy zna się znakomicie na krytykowaniu, niestety nie umie dostrzec tego co sami robią źlę.
Mam taki przykład który znakomicie pasuje do przykładu macromi, mianowicie kiedyś nie rzuciłem palenie na jakiś czas(dawno temu), i raptem zacząłem wszystkich palących krytykować jak to ni mogą palić.
Podczas gdy sam z tydzień wcześniej jarałem jak smok.
Tak samo ty kolego, chcesz tępić piractwo, podczas gdy sam jesteś piratem.

Zresztą nie będę roztrząsał tego dalej.

Nie będę tłumaczył książki, to gra nie warta świeczki.
Nie mam ku temu ani jednego powodu, szkoda mi tylko tych którzy naprawde chcieli zeby ktoś to zrobił.

pozdrawiam i radzę się jednak uczyć angielskiego :)

Z mojej strony temat zamknięty

3 replies
macromia

No to jednak trochę się różnimy, bo ja już dawno temu zdałem sobie sprawę, że jestem złodziejem i widziałem to także w sobie, dlatego postanowiłem się wyleczyć, poza tym nie proszę, nie błagam itd. ciebie o bycie uczciwym ,tylko przedstawiam fakty... Chcesz tłumaczyć? tłumacz! przecież nigdy nie zabroniłem/odradzałem Ci tego. Przytoczyłem tylko przy okazji wątek legalności (w sumie charl zaczął :P ) Przedstawiłem swoją opinię, swoje argumenty i imo nie macie lepszych... A do twojego tłumaczenie nic nie mam, znalazłeś chętnych to tłumacz ;)

Original od trojanus

Jestem na IV roku prawa

A ja na V roku łopatologii stosowanej i co z tego?

To ze popieram moja wypowiedz tym ze sie na tym znam

jestem wierzacym chrzescijaninem ale nie wierze w Jezusa

Byc wierzacym, a byc chrzescijaninem to dwie rozne rzeczy. Obraziles mnie.

Nie wyobrazam sobie jak mozna byc wierzacym i nie wierzyc w Boga.. to troche chore. Poza tym czytanie ze zrozumieniem sie klania.. "wierzacym chrzescijaninem"

nie trzeba byc rycerzem zeby byc uczciwym

Owszem. Moge byc przeciez uczciwym złodziejem.

Uczciwym zlodziejem to tak jak czarny snieg, nie istnieje cos takiego jak uczciwy zlodziej :/

JUZ WIECEJ NIC NIE PISZE, ALE MUSIALEM ODPOWIEDZIEC NA HEREZJE

Lukasus

Widzę, że lecą górnolotne wypowiedzi. Skoro sam nie widzisz, że źle robisz próbując tłumaczyć książkę bez zgody wydawnictwa, które ją wydało, a dajesz tu jakieś porównania dla macromii, który nota bene sam pisał, że widzi swoje błędy, to jest tu coś nie tak. A co do tłumaczenia zakładam, że jesteś profesjonalistą w tej dziedzinie i conajmniej anglistykę masz skończoną i np. CAE zdane na A ? Jeśli tak nie jest i mimo wszystko chcesz za to pieniądze to moim zdaniem jesteś jednak typowym Polakiem. Analizując Twój powyższy wywód

Original od lukasz728
a ja uważam, ze polacy to taka nacja która widzi tylko czyjeś brudy, każdy zna się znakomicie na krytykowaniu, niestety nie umie dostrzec tego co sami robią źlę.

Zastanów się o kim tutaj pisałeś ?? bo mi to idealnie pasuje do Twoich działań.

Ok to tyle ode mnie, nie jest to żaden atak, ale jeśli masz manię prześladowczą i tak to odbierzesz to też to zniosę :] Ja chciałem Ci tylko ukazać jak niespójne są Twoje działania i wypowiedzi.