Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker to zło

31 Posty
17 Użytkownicy
121 Reakcje
4,269 Wyświetlenia
bastian081

Poker to dla mnie brać miłości do drugiego człowieka. Chcesz zabrać drugiemu to co nie należy do Ciebie. Najmniej złe są dla mnie turnieje. Tam każdy wnosi opłatę i gra żetonami i każdy liczy się z tym, że wygrana przypada tylko części najlepszych. Cashowki to zło, taka szatańska zabawa, kto jest sprytniejszy i bardziej cwany od przeciwnika. Pomyśl co czuję człowiek od którego wygrałeś pieniądze, czuję się tak samo jak Ty gdy przegrywasz. Gdy wykonujesz pracę zarobkową to zadowolone są obie strony, pracodawca bo chce mieć pracownika i pracownik bo dostaje pieniądze. Pieniądze to ekwiwalent wykonywanej pracy a jaką pracą jest klikanie w karty ? Poker to zło. Wierzę że wielu z was gra w dobrej wierze. Chcecie zapewnić sobie szczęście w życiu, być niezależni, uzyskać wolność o jakiej marzycie tylko ta wolność jest nie tam gdzie jej szukacie. Prawdziwą wolność daje Chrystus. On ma plan dla naszego życia abyśmy byli szczęśliwi już tu na ziemi. Uwierz w to i oddaj swoje życie Jezusowi. On Cię przemieni i poprowadzi, On przemieni Twoje życie. Sam na sobie tego doświadczam. Sam kiedyś grałem w pokera. Byłem uwikłany w pokera i ruletkę. Pieniądze raz były raz ich nie było ale ile złych emocji w tym było, frustracji i gniewu po przegranych, bad beatach, nieprzespane noce, marzenie o wielkich wygranych. Pewnie sami tego doświadczacie. Mówię wam prawdziwa wolność jest w Jezusie. Jeśli chcesz mu oddać swoje życie wystarczy krótka modlitwa z serca typu "Panie Jezu, chcę żebyś zajął się moim życiem, chcę Cię poznać, chcę być szczęśliwy w życiu. Wierzę że Ty możesz mi to dać. Weź moje życie w posiadanie, bądź moim Panem i zbawicielem. Dziękuję że umarłeś za mnie na krzyżu. Amen." Jeśli chcesz możesz użyć swoich własnych słów. Bóg lubi prostą modlitwę z serca. Jak od tego zaczniesz wierzę że Bóg Cię poprowadzi.

Były pokerzysta, nawrócony

Odpowiedz
Cytat
30 odpowiedzi
Trener
weirdcreep

Miałem pisać, że niezły troll, ale mam znajomego co jest tak samo przekręcony i rozdawał ostatnio ludziom w autobusie Dekalog oprawiony w antyramy.

Odpowiedz
Cytat
shinthps

ja tam wierzę, że Bóg zesłał nam Samarytan w postaci ryb na stołach. Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy, to jest bowiem kasa moja..
Za to starsy to odzwierciedlenie szatana.

Odpowiedz
Cytat
przemek9422

Odpowiedz
Cytat
PinkClaw

A gdzie mieszka ten Jezus, chętnie z nim pogadam, może niech sam mnie przekona żebym nie grał.

Pokerzysta-amator, nawrócony na pokera

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Każdy lek dobry na hazard ale jeśli chodzi o religię to tylko Rzymski Katolicyzm. Mam nadzieję, że to nie jakaś sekta...
Nie mam nic przeciwko, ale pamiętaj żeby nie oceniać innych swoją miarą. Ciebie te podejście leczy, jest okej, ktoś przyjdzie do Ciebie szukać pomocy - pomagaj. Ale nie nawracaj na siłę bo nie dla każdego poker jest tym czym dla Ciebie. Zło jest na wyciągnięcie ręki. W każdej pracy. Ameryki nie odkryłeś. Ja na przykład nie poszedłbym pracować do fabryki kurczaków czy ubojni i na poparcie słuszności tego też wyłuskam parę przykazań, pomyśl o telemarketerach... to samo. Powodzenia życzę.

Odpowiedz
Cytat
bastian081

Jezus mieszka w niebie a wierzę że i w sercu każdego człowieka. Ja należę do kościoła katolickiego nie do żadnej sekty. Napisałem co myślę. Nie chcę na siłę nikogo nawracać. Pracę można wykonywać różną i można się w niej odnaleźć. Ja uważam że praca może być pasją. Taką pasją nie był dla mnie poker choć chciałem aby był. Warto się zastanowić czy poker to jest to co chcę robić w życiu, czy nie ma czegoś więcej. Ja wierzę że w innej pracy się odnajdę. Czego i wam życzę. Z Bogiem.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Ciesze sie, z Bogiem bracie!

Odpowiedz
Cytat
salwador

AMENT.

Odpowiedz
Cytat
ahir2013

jajebe To pewnie jedna z tych historii "przegralem zycie ale powiem innym ze mozna byc przegrywem wygrywajacym". Wez sie za ogarniecie wlasnego zycia nie ukladanie go innym.

Odpowiedz
Cytat
HatchetHarry75

Na szczęście w Islamie hazard jest zakazany i karany chłostą o czym przypomina prorok Al Zayob

Odpowiedz
Cytat
psychonauta

Dziękuję za twojego posta. Jest dla mnie bardzo wartościowy. Też miałem marzenie, aby zostać pokerowym prosem, ale dzięki Tobie przejrzałem na oczy. Dostrzegłem boga w twoim poście. Stał i patrzył się na mnie. Usmiechnał się i powiedział "Życie to nie hazard, życie to modlitwa" i wtedy ukleknąłem i zaczałem odmawiać wszystko co pamiętałem, przepraszać naszego pana jedynego za wszystkie wygrane poty. Wyrzuciłem telewizor przez okno, spaliłem wszystkie ubrania, wbiegłem z domu i pogoniłem do najbliższego kościoła, połozyłem się krzyżem przed ołtarzem i zaczałem wołać " jezus przebacz mi bo zgrzeszyłem". Wtedy wyszedł ksiądz z zakrysti podszedł do mnie i powiedział" Alleluja, alleluja". Zamieniłem z nim 2 zdania po czym powiedział " bóg jest miłościa" To było tak głebokie że zaczałem się topić w swoim myślach. Nastepnego dnia byłem już nowym człowiekiem. Lepszym człowiekiem. Teraz wiem na kogo głosować w wyborach.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Napisane przez psychonauta
Dziękuję za twojego posta. Jest dla mnie bardzo wartościowy. Też miałem marzenie, aby zostać pokerowym prosem, ale dzięki Tobie przejrzałem na oczy. Dostrzegłem boga w twoim poście. Stał i patrzył się na mnie. Usmiechnał się i powiedział "Życie to nie hazard, życie to modlitwa" i wtedy ukleknąłem i zaczałem odmawiać wszystko co pamiętałem, przepraszać naszego pana jedynego za wszystkie wygrane poty. Wyrzuciłem telewizor przez okno, spaliłem wszystkie ubrania, wbiegłem z domu i pogoniłem do najbliższego kościoła, połozyłem się krzyżem przed ołtarzem i zaczałem wołać " jezus przebacz mi bo zgrzeszyłem". Wtedy wyszedł ksiądz z zakrysti podszedł do mnie i powiedział" Alleluja, alleluja". Zamieniłem z nim 2 zdania po czym powiedział " bóg jest miłościa" To było tak głebokie że zaczałem się topić w swoim myślach. Nastepnego dnia byłem już nowym człowiekiem. Lepszym człowiekiem. Teraz wiem na kogo głosować w wyborach.

czas na zmiane pampuszka

Odpowiedz
Cytat
BehemotSzary

:f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Też kiedyś przyjarałem za mocno. Ale żeby pisać wtedy na forum, na to nie wpadłem.
No i po co w to Jezusa mieszać?

Odpowiedz
Cytat
psychonauta

Żeby nie odbiegać od wątku, zarzucam wam klasyk.

Odpowiedz
Cytat
bastian081

Myślę że to co napisałem jest prawdą ale napiszę też że choruję na schizofrenię i wiele rzeczy ostatnio pisałem w internecie, dużo o Bogu. Wierzyłem, że działam pod natchnieniem Ducha Świętego. Choć nadal uważam że w pokerze jest wiele zła i można ciekawsze rzeczy robić w życiu. Pozdrawiam koledzy.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Internet nie jest dobrym miejscem na dyskusje imo dla Ciebie. Ludzie z twoja przypadloscia maja tendencje do brania do siebie za mocno wielu rzeczy. A tu smieci wiecej niz sie mozna spodziewac value za duzo nie wyciagniesz na internecie. Empatia nie działa za dobrze przez siec no i nie wiesz kto ci radzi/bluzga - czy dzieciak 18 lat czy profesor 60. Z doswiadczenia wiem ze ludzie z problemami tego typu ( paru znajomych niestety mam ) za bardzo mysla o sobie jako tej osobie na ktora wszscy zwracaja uwage co jest fikcja , najbardziej zawsze wszyscy zwracaja uwage na siebie. dlatego staraj sie racjonalnie swoje shizki tlumaczyc napisz sobie na scianie ze zycie innych ludzi nie kreci sie wokol ciebie, nie masz presji jaka bys mogl sobie wmawiac. sereotypowe przyklady ( oni na mnie patrza oni sie ze mnie smieja oni knuja przeciw mnie itp - nikt nie ma powodow ani czasu zaprzatac sobie toba glowy w stopniu jaki sobie zazwyczaj osoba chora wkreca. dlatego jesli masz tak takie shizki to jest tonuj logika. cziluj jedz leki. pare miesiecy walki i powinno byc bdb.
Oczywiscie nie znam sprawy i na oko staram sie pomoc. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
bastian081

Leczę się już 6 lat a choruję 10. Kiedyś miałem inne urojenia ostatnio inne. Ostatnio wierzyłem że mam jakieś przeżycia mistyczne i działam pod natchnieniem Ducha Świętego. Leki biorę choć małe dawki.

Odpowiedz
Cytat
Neffarius

Ja czytałem kiedyś taką historię że jakiś typ z Nigerii po przegranej w jakimś kasynie wyszedł na ulicę i zaczął zabijać niewinnych ludzi.. Jak dla mnie to przy kartach (pokerze) Boga nie ma, ale diabeł jak najbardziej jest.

Odpowiedz
Cytat