Przejdź do forum
[program] organizer

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [program] organizer

15 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
661 Wyświetlenia

elo

szukam sobie jakiegoś programu - organizatora. takie coś z kalendarzem, z taskami, rzeczami "to do", reminderem, działającym sobie w trayu, wyrzygujący jakieś tam informacje z checkboxami idp. czego używacie, co polecacie?

14 odpowiedzi
Urbi23

Witam,

Znany i lubiany program pocztowy Thunderbird + wtyczka do niego o nazwie Lightning + druga wtyczka Minimize To Tray, ale nie pamiętam jej nazwy ;)

Pozdrawiam

SnikerS89

Polecam Essential PIM. Od dawna go używam, no i bardzo go sobie chwalę :f_thumbsup:

perun86

Również polecam EssentialPIM. Bardzo dobry program. Szybszy i w mniejszym stopniu wykorzystujący zasoby komputera od mozillowskiego Sunbirda.

Urbi23

Sunbird niespecjalnie obciąża komputer, jest za to po prostu słaby jak na osobny program, a jego 100% funkcjonalność pokrywa zwykła wtyczka do Thunderbirda, o której wspomniałem wyżej

mam ten dodatek i używam/używałem go jako reminder do terningów i do turów na party, jak tam grałem.

potrzebny mi program, który codziennie wyświetlałby mi listę rzeczy z checkboxami "to do" np:

- rozwiązać quiz w sng wizardzie
- obejrzeć film
- analiza sesji
- rozegranie sesji x godzin

cośna zasadzie

task:
- to do 1
- to do 2
- to do 3
itd

Urbi23

Szczerze - polecam fiszki przylepne na ekran. Zasłaniają widok i tak wkurzają, że musisz się za nie wziąć :P

osheu

Odpal sobie Microsoft Projekt i nauczysz zarządzać projektami, a i one będą za Ciebie pilnowały, co masz do zrobienia i ile tego zrobiłeś...lub prosty program do rysowania schematów Gantt'a.

urbi, ta wtyczka da rade, ale jest strasznie uboga

- nie mogę sobie swobodnie żąglwować kolejnością w jakiej chcę te zadania wykonywać, a nie zamierzam im przypisywać jakiejś konkretenj godziny

- chcę sobie zaznaczyć ile czasu poświęciłem na daną czynność

- chcę zrobić sobie notatkę w tym "to do" np, jaki film obejrzałem, jaką książkę czytałem, na jakim rozdziale skończyłem, na której stronie itd

pewnie że wszystko można to zrobić samemu pamiętając o tym, ale chcę dla siebie mieć to w takiej postaci - lista wyrzygiwana na monitor z punktami.

Dinopo

Kup sobie notes/kalendarz.
Ja kupilem nie zaluje wszystko ladnie zapisane idealnie i nie uswiadczysz nigdy awarii!

Napisane przez Dinopo
Ja kupilem nie zaluje wszystko ladnie zapisane idealnie i nie uswiadczysz nigdy awarii!

może na styczeń przyszłego roku :D kupowanie czegoś takiego w połowie października jest troszkę bez sensu imo, ale pomysł sam w sobie jest dobry. szkoda że w papierowym organizatorze nie będę mógł powielać czynności które będę wykonywał bardzo często bez konieczności przepisywania ich w kółko

Dinopo

Napisane przez tjall77

Napisane przez Dinopo

może na styczeń przyszłego roku :D kupowanie czegoś takiego w połowie października jest troszkę bez sensu imo, ale pomysł sam w sobie jest dobry. szkoda że w papierowym organizatorze nie będę mógł powielać czynności które będę wykonywał bardzo często bez konieczności przepisywania ich w kółko

Czemu nie? Same as wczoraj o 17 i masz ;p

Urbi23

Wiem wiem, dlatego z lightninga korzystam tylko jako kalendarz, wpisuje w niego stałe zajęcia, a wszelkie bonusowe zadania przyklejam albo na dolnej listwie monitora, albo wręcz na środku jak sa bardzo ważne - przez to nie idzie korzystać z komputera ;) to niesamowicie motywuje :)

nie wiem czemu nikt nie uzywa outlooka...

Ja kiedys korzystalem z draco organizera (calkiem fajny swoja droga, ale przestali go rozwijac), a potem przerzucilem sie na outlooka 2007 i jest rewelacyjny. Wszystko w jednym: poczta, ksiazka adresowa, kalendarz, to-do, itp a do tego co najwazniejsze kompatybilnosc w synchronizacji prawie z kazdym sprzetem przenosnym jak komorka.

sasinex

A ja polecam rainlendar zarabisty sofcik, chyba dokladnie dostosowany do twoich potrzeb.