Skip to forum
Notifications
Clear all

social trading

14 Posts
6 Users
17 Reactions
3,008 Views
Kamil1010

Witam,

Korzysta ktoś z tej opcji inwestowania, i mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami. ?

Reply
13 replies
Don4tello

Odświeżam temat.
Od jakiegoś czasu poszukuję alternatywnego źródła zarobku. Do konkretnych działań przyznam się, że zmotywował mnie film Robmafa o zarządzaniu finansami. Po opcjach binarnych, o których można poczytać różne opinie, natknąłem się na social trading i właśnie takie inwestowanie jest bardziej polecane niż opcje binarne i mnie samemu bardziej przypadło do gustu. Od kilku dobrych dni mocno szperam w sieci o tym i bardzo poważnie się zastanawiam na takim sposobie zarabianiu. Analizowanie, wykresy, liczby - lubię te sprawy :) Zważywszy na to, że nie mam doświadczenia w inwestowaniu, a chciałbym od czegoś zacząć, to social trading wydaje się być dla mnie mega kuszącą propozycją na początek.

Czy ktoś z Was mógłby się podzielić swoim doświadczeniem o social tradingu?
Kamil1010, a Ty odpuściłeś już czy może ciągle działasz w tym ? :)

Reply
queristo

Nigdy się w to nie bawiłem, ale tutaj chyba dość dużym problemem są poślizgi cenowe. Im więcej ludzi naśladuje daną strategię, tym większa powinna być rozbieżność pomiędzy wynikami prowidera i followersów (na niekorzyść tych drugich oczywiście). Brokerzy (przynajmniej niektórzy) oferują też możliwość zawierania transakcji odwrotnych niż wybrany provider, co dla mnie jest już totalnym nieporozumieniem.

Reply
Prostyczlek

Opcje binarne, forex, social trading, oglądanie reklam czy tam wykupowanie pakietów oglądania reklam, coraz lepsze pomysły i coraz więcej milionerów na strategii. :D

Reply
Kamil1010

Jeśli chodzi o social trading , nie pamiętam dlaczego ale odpuściłem ten rodzaj inwestycji.
Ostatnio "ajones" tak dokładnie ten wygrał 5m w draftking daily fantasy. Próbuje znaleźć kogoś kto by wytłumaczył jak to wszystko działa. Na tyle na ile się zorientowałem jest bardzo podobne do poksa.

Reply
queristo

Nie wiem czy zauważyłeś, ale tu na forum jest temat poświęcony daily fantasy sports.

Reply
Don4tello

No to mnie teraz zaintrygowałeś tym Daily Fantasy Sports :) Ciekawe czy moje ~15-letnie doświadczenie z różnymi Football Managerami zaprocentowałoby tutaj...
A jak wygląda kwestia podatków w PL grając w DFS? Jeśli można legalnie na tym zarabiać, to jest to absolutnie warte przemyślenia i z pewnością się tym zainteresuję. :) I wtedy wychodzi na to, że DFS > social trading > opcje binarne.
O samym DFS po polsku jest niewiele w sieci. Faktycznie, że to chyba dopiero się rozwija. Mimo wszystko wygląda to bardzo obiecująco!

Reply

Dlaczego umieściłeś opcje binarne na szarym końcu? Siedzę w temacie od kilku miesięcy i to jedna z ciekawszych form inwestowania nawet niedużych kwot, z jakimi się spotkałem. Patrząc na opinie na forach finansowych np. http://www.opcje-binarne.pl/opinie/ większość osób też poleca te systemy. Według mnie warto najpierw poczytać aby móc rzetelnie ocenić co jest dla mnie lepsze. Poza tym opcje binarne jako chyba jedyne dają szanse amatorom dzięki sygnałom binarnym od dobrych brokerów.

Reply
Kubek1988

luminatyk
Którego brokera jesteś przedstawicielem? typowa gadka.

Zapewne da się na tym zarabiać, ale to ciężka sprawa jest. Ogólnie mają bardzo złą opinię, zwłaszcza unikałbym tych krótkoterminowych. Podobnie jak na samym forexie, dużo łatwiej jest zarabia na wyższych interwałach czasowych.

Reply

Nie jestem przedstawicielem żadnego brokera, szukając porad na temat opcji binarnych trafiłem tutaj i trochę zaintrygowało mnie Wasze negatywne nastawienie. Nic nie przychodzi łatwo, ja jakieś 4-5 miesięcy temu zacząłem na koncie demo i mniej więcej od nowego roku działam już na poważnie. Da się, tylko trzeba się edukować i chcieć :)

Reply
Prostyczlek

Napisane przez luminatyk
Nie jestem przedstawicielem żadnego brokera, szukając porad na temat opcji binarnych trafiłem tutaj i trochę zaintrygowało mnie Wasze negatywne nastawienie. Nic nie przychodzi łatwo, ja jakieś 4-5 miesięcy temu zacząłem na koncie demo i mniej więcej od nowego roku działam już na poważnie. Da się, tylko trzeba się edukować i chcieć :)
:yaoming:

Reply
Kubek1988

to zdanie: "Poza tym opcje binarne jako chyba jedyne dają szanse amatorom dzięki sygnałom binarnym od dobrych brokerów. " dyskwalifikuje Twoje podejście jako poważne i dość mocno sugerują w czyim interesie możesz się wypowiadać. Sorry jeśli się mylę, ale że tak powiem po pokerowemu "Twoja linia nie trzyma się kupy ;)

Reply
queristo

Wracając do social tradingu, to może was zainteresować:
klik 1
klik 2

Reply
queristo