Skip to forum
Wybór auta do 500k ...

Notifications
Clear all

Wybór auta do 500k PLN

74 Posts
43 Users
0 Reactions
7,777 Views
Azzinoth

Za 500k to możesz jedynie pomarzyć o Ferrari. Zresztą tak dobrze w PL się sprzedawały aż salon w Warszawie musiał się zwinąć. Ten z Katowic chyba jeszcze żyje.

Reply
pijanypotea

Mi tam by wystarczyło auto do 100k nawet gdybym był milionerem , po co aż 500k tracic na auto :ayfkm:

To audi co wrzucił zdjecie MIStrZZZ przepiekne xD

Reply
xbibol

Nie znam się na autach za 500k, pewnie jak 99,9% pozostałych użytkowników tego portalu, więc nie licz na konstruktywne porady ;)

Nie wiem ile kosztuje coś takiego, ale pomyśl jaki szpan na mieście...

Spoiler

Reply
6th
6th

Bierz Golfa 6-kę, a za resztę porządnie go stuninguj. Powinno zostać na kebap.

Reply
MrM1lo

Nie znam się na autach, ale jak masz takie problemy, to nie pozostaje mi nic innego jak...

:D :D :D

Reply
Astu064

Napisane przez MrM1lo
Nie znam się na autach, ale jak masz takie problemy, to nie pozostaje mi nic innego jak...

:D :D :D

Kapitalny film, jest w moim top 3 wszechczasów ( jeszcze Fight Club i The Shawshank Redemption )

Reply
Tomasson225

Ja od siebie napiszę tak:

Miałem przyjemność jeździć BMW 535d prosto z salonu i przyznam, że wrażenie robiła możliwość przełączania między różnymi trybami jazdy. Szczególnie tryb sport gdzie auto ważące blisko 2 tony po 5-6 sekundach jazdy ma 100 na zegarku. Fajnie się prowadzi i trzyma drogi ale...

Miałem przyjemność zasiąść, niestety tylko stacjonarnie, za kierownicą BMW M6 w wersji cabrio i od razu zakochałem się w tym samochodzie. Mega dużo miejsca w środku, ogromna wygoda no i wygląd auta. Wersja coupe moim zdaniem setki razy lepsza.

Szkoda, że dopuszczasz tylko możliwość zakupu nowego auta, bo w USA wszystkie auta są ze 3 razy tańsze - nowiutkie M6 za 120k$... Niestety, z tego co się orientuję, do Polski można sprowadzić auto, które przebywało już parę lat na terenach USA - ot pewnie zabezpieczenie przed wywożeniem autek za granicę na sprzedaż.

Na Twoim miejscu rozważyłbym jeszcze Astona Martina - nie orientuję się zbytnio w kosztach, ale kto z nas by nie chciał być Jamesem Bondem? :D

Reply
Remington223

Ja jako fan BMW wypowiem się jednoznacznie :D

Spoiler

Gdyby tylko było mnie na niego stać :why:
BMW M4 :milord:

Może klip odrobinę przesadzony, ale samochód piękny

M4 jest tańsze, natomiast "kolekcja" dodatków w wyposażeniu BMW sie ceni dlatego myślę, że jest to lepsze rozwiązanie niż seria 6, pozwoli to na skompletowanie pakietu opcji, który Ci bardziej odpowiada, no i ten znaczek ///M :deadhappy:

Reply

Czemu chcesz kupić samochód z salonu? Poważnie pytam o powód.

Nigdy nie rozumiałem czemu ktokolwiek kupuje samochód z salonu ile nie miałby pieniędzy. Imo zazwyczaj robią to osoby, które znalazły kasę na siłę - kredyt, wygrana w totka, leasing - a nie osoby, które faktycznie dorobiły się pokaźnego majątku. Wynika to z tego, że Ci pierwsi zachłysnęli się pieniędzmi i chcą pokazać jacy to nie są bogaci, a drugim nie dość, że nie zależy to rozumieją, iż jest to jedna z najgorszych inwestycji na świecie. Po tym jak wyjedziesz z salonu od razu samochodu spada o ~30%.

Jeżeli chodzi o samochód to dozbierałbym i Mercedesa SLR'a. Mój ulubiony samochód ever.

Spoiler

Ps. Nie wiem jak możesz rozważać samochody jak Audi RS 5. Kupując samochód za kilkaset k chcesz, aby "było na nim napisane", że kosztował pół bańki ;) Ta Rs 5tk'a wygląda na 3x tańszą niż jest i tylko ktoś kto się zna zauważy ile zabuliłeś...

Reply
Astu064

Napisane przez Tomasson225
Ja od siebie napiszę tak:

Miałem przyjemność jeździć BMW 535d prosto z salonu i przyznam, że wrażenie robiła możliwość przełączania między różnymi trybami jazdy. Szczególnie tryb sport gdzie auto ważące blisko 2 tony po 5-6 sekundach jazdy ma 100 na zegarku. Fajnie się prowadzi i trzyma drogi ale...

Miałem przyjemność zasiąść, niestety tylko stacjonarnie, za kierownicą BMW M6 w wersji cabrio i od razu zakochałem się w tym samochodzie. Mega dużo miejsca w środku, ogromna wygoda no i wygląd auta. Wersja coupe moim zdaniem setki razy lepsza.

Szkoda, że dopuszczasz tylko możliwość zakupu nowego auta, bo w USA wszystkie auta są ze 3 razy tańsze - nowiutkie M6 za 120k$... Niestety, z tego co się orientuję, do Polski można sprowadzić auto, które przebywało już parę lat na terenach USA - ot pewnie zabezpieczenie przed wywożeniem autek za granicę na sprzedaż.

Na Twoim miejscu rozważyłbym jeszcze Astona Martina - nie orientuję się zbytnio w kosztach, ale kto z nas by nie chciał być Jamesem Bondem? :D

Ja z kolei rok temu miałem okazję pojeździć podczas szkoleń z moimi klientami na torze pod Kielcami. Mieliśmy do dyspozycji:

1. Lamborghini Gallardo, w jakiejś limitowanej wersji, tylko 500szt. na świecie- oprócz wyglądu i dzwięku to nic szczególnego- trzyma się toru jak szalone, nie da się stracić przyczepności, generalnie zawsze marzyłem takim autem pojeździć ale było naprawdę mało frajdy

2. Subaru Impreza WRX, też w specjalnej edycji- chyba Petter Solberg edition- auto bez żadnych kagańców, też trzyma się jak przyklejone ale zabawy dużo, dużo więcej! :)

3. Subaru BRZ- po powyższych autach, to popatrzyliśmy na nią z politowaniem. Ale to właśnie to autko dało najwięcej frajdy z jazdy na torze- latało się bokiem aż miło.

A co do przetestowania wymienionych aut w salonach, które zaproponowałem- to nie takie łatwe umówić się na jazdę próbną, przynajmniej we Wrocławiu.

Reply
Astu064

Napisane przez evLeisure
Czemu chcesz kupić samochód z salonu? Poważnie pytam o powód.

Nigdy nie rozumiałem czemu ktokolwiek kupuje samochód z salonu ile nie miałby pieniędzy. Imo zazwyczaj robią to osoby, które znalazły kasę na siłę - kredyt, wygrana w totka, leasing - a nie osoby, które faktycznie dorobiły się pokaźnego majątku. Wynika to z tego, że Ci pierwsi zachłysnęli się pieniędzmi i chcą pokazać jacy to nie są bogaci, a drugim nie dość, że nie zależy to rozumieją, iż jest to jedna z najgorszych inwestycji na świecie. Po tym jak wyjedziesz z salonu od razu samochodu spada o ~30%.

Jeżeli chodzi o samochód to dozbierałbym do Mercedesa SLR'a :D

Ps. Nie wiem jak możesz rozważać samochody jak Audi RS 5. Kupując samochód za kilkaset k chcesz, aby "było na nim napisane", że kosztował pół bańki ;) Ta Rs 5tk'a wygląda na 3x tańszą niż jest i tylko ktoś kto się zna zauważy ile zabuliłeś...

To są specyficzne samochody, specyficznie używane... Przy takiej kasie lepiej jest jednak mieć pewność, że jak coś się spier**li to można naprawić bezstresowo. W salonie dopłaca się za spokój ducha :)

Reply
thomaPL

XKR-S ;)

Reply
Astu064

Napisane przez thomaPL
XKR-S ;)

Z sensownym silnikiem- 560k PLN + dodatki, dużo powyżej zakładanego budżetu. Ale auto piękne... Ciekawe jak się prowadzi.

Reply

To idź do salonu się przejedź. A może chcesz kupić Golfa trójkę w tedeiku? Co prawda nie z salonu ale w idealnym stanie. W budżecie się zmieścisz.

Reply
doncamilloskate

Ostatnio kupowałem 2. i polecam, sprawuje się świetnie.

Reply
ZolnierzSkez

Ogolnie to chyba lepiej sciagnac sobie pare sezonow Top Gear niz pytac na forum dla biedakow.

Reply

Ktoś zabrania kupować używane auto z full książeczka serwisową świadczącą o tym, że wszystkie naprawy odbywały się w autoryzowanym salonie? ;)

3 letnie auto w idealnym stanie + full przegląd z rozebraniem samochodu na części pierwsze i masz takie samo jak z salonu + 100k zł w kieszenie "w razie co", ew. na dziwki i alko ;)

Just saying...

Jak dozbierać do SLR'a się nie chce to z podanych też jestem za M4'ką, ew. R8'ką. Genialnie wyglądają.

Za jakimś Porsche się nie chcesz rozglądnąć?

Reply
viy67

Może bierze w leasing i sobie odliczy 23%... To jak ma kupić 2 letnie używane 35% taniej to wtf?

A jak kupi używane to i tak będzie musiał zapłacić ten podatek.

Reply
MrM1lo

Miałem przyjemność jechać tą m3. Wrażenia niesamowite- przyspieszenie wyjebane w kosmos.

I powiem Ci szczerze - bierz, tuninguj, inwestuj, ale licz się z kosztami ;)

Ale jak możesz pozwolić sobie na takie auto i nie jest to chwilowy dopływ gotówki, to jebać biedę i koszta :D

Reply

Podepnę się pod temat. Co polecacie z prywatnych odrzutowców? Budżet tak do 200 milionów.

Reply