Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,158 Posty
270 Użytkownicy
985 Reakcje
216.9 K Wyświetlenia
Azzinoth

Napisane przez smiechu0808

Napisane przez Azzinoth

Napisane przez narratorukryty
Przyszła mi karta do konta, długo nie czekałem 9 dni.
Zastanawiam się czy nie macie problemu z wypłatami z P* przez polskie znaki w nazwisku czy adresie?

Wiesz co ale to może mieć sens bo ja przynajmniej znam 1 taki przypadek ja z PL znakami w nazwisku nie mogę wypłacić, znajomy bez wypłaca. A jak wiadomo na Eco PL znaków nie ma w danych a na strasach są. Napisałem do starsów, zobaczymy co odpiszą.

Dzisiaj sprawdzę wieczorem wypłatę z nazwiskiem z polskimi znakami.
Przez tyle czasu nikt Ci ze starsów nie napisał co jest przyczyną?
jest tu więcej takich osób, których wypłaty są odrzucane i mają polskie znaki w danych na starsach?

Ja zrobiłem wczoraj o północy po raz kolejny i dostał takiego maila od starsów o 9 dzisiaj :

Przepraszamy za opóźnienie w automatycznej realizacji Twojej wypłaty..

Kiedy Twoja wypłata została wysłana do realizacji, u naszego procesora płatności wystąpił problem. Wkrótce nasz Dział ds. Płatności zweryfikuje status Twojej wypłaty. Kiedy tylko to nastąpi, otrzymasz od nas e-mail z informacją o statusie jej realizacji.

Jeżeli Twoja wypłata nie zostanie zrealizowana pomyślnie, środki zostaną zwrócone na Twoje konto PokerStars, po czym będziesz mógł złożyć żądanie nowej wypłaty.

Niestety, nie jesteśmy w stanie przewidzieć, jak długo zajmie weryfikacja Twojej wypłaty. Prosimy o cierpliwość w oczekiwaniu na wiadomość z naszego Działu ds. Płatności.

Dziękujemy za zrozumienie i współpracę.

Z pozdrowieniami

Do teraz wypłata wisi w oczekujących.

Odpowiedz
Cytat
wojtaz165

witam
jak przy zleceniu wyplaty wybrac ecopayz?
trzeba najpierw zlozyc depozyt zeby sie taka opcja pokazala czy jak ?

Odpowiedz
Cytat
straazak

Witam,
może i było, ale chce to uściślić ... mam konto w PLN;
1) czy mogę je zamienić na EURO czy muszę zakładać nowe...
2) gdybym chciał wypłacić kasę... mógłby mi ktoś krok po kroku to powiedzieć, bo nie ogarniam tego po eng.
3) czy wypłaty mogą iść na konto bankowe czy lepiej na np. skrilla/nettlera ??

Odpowiedz
Cytat

A da się zasilić eco z konta bankowego/karty w PLN, przelać na starsy w PLN i tak samo w drugą stronę?

Odpowiedz
Cytat
Bolexx

Czyli jak mam konto gold to wypłacając z bankomatu płacę 2%+1,49% za przewalutowanie ? Rozumiem że mam wybierać nieznany kurs ?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez Bolexx
Czyli jak mam konto gold to wypłacając z bankomatu płacę 2%+1,49% za przewalutowanie ? Rozumiem że mam wybierać nieznany kurs ?

Niestety 2% + 2,99% za przewalutowanie. Kurs nieznany, chyba że operator bankomatu daje lepszą prowizję za przewalutowanie, ale to chyba się nie zdarza.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez saek1985
A da się zasilić eco z konta bankowego/karty w PLN, przelać na starsy w PLN i tak samo w drugą stronę?

Jeżeli masz walutę na PokerStars PLN i zdefiniujesz sobie subkonto na EcoPayz w PLN to jak najbardziej jest możliwe i ma sens.

Odpowiedz
Cytat
AGrochowski

Napisane przez Elzo2012

Napisane przez Bolexx

Niestety 2% + 2,99% za przewalutowanie. Kurs nieznany, chyba że operator bankomatu daje lepszą prowizję za przewalutowanie, ale to chyba się nie zdarza.

http://prntscr.com/g8wdgp

w ramach uzupełnienia

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez AGrochowski

Napisane przez Elzo2012

Napisane przez Bolexx

http://prntscr.com/g8wdgp

w ramach uzupełnienia

Koszt przewalutowania pomiędzy subkontami w różnych walutach:

Koszt przewalutowania przy wypłacie kartą z bankomatu:

Przynajmniej ja to tak rozumiem, jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.

Odpowiedz
Cytat
Bolexx

Napisałeś wcześniej że przy wypłacie na konto bankowe pokazuje ci opłatę 10Euro , więc korzystniejsze wypłacanie w bankomacie przy opłatach 4,99% będzie gdzieś do 200 euro.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez Bolexx
Napisałeś wcześniej że przy wypłacie na konto bankowe pokazuje ci opłatę 10Euro , więc korzystniejsze wypłacanie w bankomacie przy opłatach 4,99% będzie gdzieś do 200 euro.

Ja fizycznie nie wypłaciłem, bawiłem się tylko opcjami w panelu EcoPayz i tak przy definiowaniu mi pokazało: te 10€ opłaty.
Czy by tak ostatecznie naliczyło, to nie wiem. Na EWO pisali o maksymalnej opłacie 7€.
Tak samo nie wypłacałem jeszcze kartą (fizycznie nie doszła, póki co).
Fajnie by było, jakby ktoś kto dokonał wypłaty w bankomacie lub przelewu do banku, napisał konkretnie jak to wyszło.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Zrobiłem sobie takie zestawienie, ale nie wiem czy do końca poprawne:

Odpowiedz
Cytat
Bolexx

Napisane przez Elzo2012

A za co ta opłata 1,49% za wypłatę na konto bankowe ? Nie można wypłacić w euro i to bank sam przewalutuje ?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez Bolexx

Napisane przez Elzo2012

A za co ta opłata 1,49% za wypłatę na konto bankowe ? Nie można wypłacić w euro i to bank sam przewalutuje ?

Można, tylko nie wiem czy wyjdzie mniej niż 1,49%. Na pewno bank nie zrobi tego darmo - tak myślę.
Pewnie da to się sprawdzić na "sucho" w jakieś tabeli opłat bankowych.

Odpowiedz
Cytat
Bolexx

No tak ,tyle że wystarczy w takim wypadku konto walutowe w ojro i jakiś kantor online :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
smiechu0808

Napisane przez Azzinoth

Napisane przez smiechu0808

Napisane przez Azzinoth

Napisane przez narratorukryty
Przyszła mi karta do konta, długo nie czekałem 9 dni.
Zastanawiam się czy nie macie problemu z wypłatami z P* przez polskie znaki w nazwisku czy adresie?

Wiesz co ale to może mieć sens bo ja przynajmniej znam 1 taki przypadek ja z PL znakami w nazwisku nie mogę wypłacić, znajomy bez wypłaca. A jak wiadomo na Eco PL znaków nie ma w danych a na strasach są. Napisałem do starsów, zobaczymy co odpiszą.

Dzisiaj sprawdzę wieczorem wypłatę z nazwiskiem z polskimi znakami.
Przez tyle czasu nikt Ci ze starsów nie napisał co jest przyczyną?
jest tu więcej takich osób, których wypłaty są odrzucane i mają polskie znaki w danych na starsach?

Ja zrobiłem wczoraj o północy po raz kolejny i dostał takiego maila od starsów o 9 dzisiaj :

Przepraszamy za opóźnienie w automatycznej realizacji Twojej wypłaty..

Kiedy Twoja wypłata została wysłana do realizacji, u naszego procesora płatności wystąpił problem. Wkrótce nasz Dział ds. Płatności zweryfikuje status Twojej wypłaty. Kiedy tylko to nastąpi, otrzymasz od nas e-mail z informacją o statusie jej realizacji.

Jeżeli Twoja wypłata nie zostanie zrealizowana pomyślnie, środki zostaną zwrócone na Twoje konto PokerStars, po czym będziesz mógł złożyć żądanie nowej wypłaty.

Niestety, nie jesteśmy w stanie przewidzieć, jak długo zajmie weryfikacja Twojej wypłaty. Prosimy o cierpliwość w oczekiwaniu na wiadomość z naszego Działu ds. Płatności.

Dziękujemy za zrozumienie i współpracę.

Z pozdrowieniami

Do teraz wypłata wisi w oczekujących.

No i odrzuciło mi po godzinie. Wpłata i wypłata w Euro. Poza info na maila żadnej informacji więcej:

Status: DECLINED
Your withdrawal request has not been processed. Please contact "Stars
Cashier" <cashier@starsaccount.eu> for further information.

Odpowiedz
Cytat
Azzinoth

Mi po 23h h także odrzuciło. Support nie odpisał jeszcze na pytanie o polskie znaki. Coraz bardziej komiczne to się robi.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Może PokerStars dogadał się z EcoPayz tylko na wpłaty. Wypłaty jakoś im umknęły albo nie wydawały się dla PS aż tak istotne :)
W końcu stawiają na graczy rekreacyjnych a oni wypłat nie potrzebują.

Odpowiedz
Cytat
smiechu0808

"Thank you for your email.

We reviewed your account and confirmed that your withdrawal request was rejected by the payment processor as they could not found your account.

Your patience is greatly appreciated at this time

In the meantime, if there is anything further we can do for you, please do not hesitate to let us know.

Thank you for your collaboration and for choosing us.

Regards,

RenatoM
Stars Payment Services"

Tyle to trwa, że chyba ręcznie to robią ?(?(?(

Odpowiedz
Cytat
Azzinoth

Ciągle ta kwestia weryfikacji. Jak ulał pasuje tutaj kwestia polskich znaków w nazwiskach.

Odpowiedz
Cytat