Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,158 Posty
270 Użytkownicy
985 Reakcje
216.9 K Wyświetlenia
Moderator
Elzo2012

Napisane przez ripper92

Eco jest tylko do starsów czy na Party też można transferować?

Tylko P*. Na PP jest karta Goplay i Entro

No nie tylko PokerStars. Jest jeszcze kilka roomów gdzie powinno działać EcoPayz.
Ale rzeczywiście PartyPoker w tym spisie nie występuje.
Poza tym na Party jeszcze nie dawno (kilka dni temu) działał Skrill, nie wiem jak w tej chwili.

Odpowiedz
Cytat
portal348

niestety nie zakladalem przez eWallet-Optimizer.com a ich stronke i mam status silver czy da rade jakos zrobic golda bez wplacania okreslonej kwoty?

Odpowiedz
Cytat
przemek9422

Napisane przez MarynZzz
https://www.ecopayz.com/en/fees-limits/ecocard#eur
czy tylko ja nie widzę tam żadnej różnicy pomiędzy poziomem vipa silver i gold?

zobacz na limity konta / karty, koszt konwersji walut też się różni 2,99% - 1,49% na korzyść golda

Odpowiedz
Cytat
Wojtalenko

Napisane przez koval21

Napisane przez portal348
czy mozna przelewac ze skrila na ecoPayz?

teroretycznie konta EcoPayz nie możesz zasilić ze Skrilla, natomiast praktycznie da się to zrobić bez problemu poprzez dogadanie się z supportem eWallet-Optimizer.com - mam nadzieję zakładałeś konto na Ecopayz za pośrednictwem tej właśnie stronki. Support działa przez Skype'a (znajdź na Skype: "eWallet-Optimizer.com"). Napisz im, że chcesz zasilić swoje konto EcoPayz za pomocą Skrilla, podadzą Ci adres mailowy na który przelejesz kasę ze Skrilla i po kilku miniutach będziesz miał już kase na Ecopayz

Probowal ktos zrobic juz takiego swapa z nimi ?

Odpowiedz
Cytat
mtk87

Witam mam pytanie.Czy będzie mi wygodniej/lepiej/bardziej opłacalnie założyć ecoPayz i nim się posługiwać na P* , czy może z uwagi na to iż mam siostrę w uk, która ma konto na P* i przesyłać pieniądze z mojego kona P* na jej konto i wtedy ona na swojego skrilla, kartę od skrilla od jej konta ja będę posiadał i będę sobie w PL ją używał.Co wyjdzie bardziej opłacalnie, bezpiecznie -skrill siostry z uk i jej karta i wtedy zakupy kartą wypłacanie środków...czy może ecoPayz?
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Bolexx

Napisane przez mtk87
Witam mam pytanie.Czy będzie mi wygodniej/lepiej/bardziej opłacalnie założyć ecoPayz i nim się posługiwać na P* , czy może z uwagi na to iż mam siostrę w uk, która ma konto na P* i przesyłać pieniądze z mojego kona P* na jej konto i wtedy ona na swojego skrilla, kartę od skrilla od jej konta ja będę posiadał i będę sobie w PL ją używał.Co wyjdzie bardziej opłacalnie, bezpiecznie -skrill siostry z uk i jej karta i wtedy zakupy kartą wypłacanie środków...czy może ecoPayz?
Pozdrawiam.

Po przelaniu jej kasy bedzie ona musiała odczekać 24 czy tam 48h i pograć za ta pieniądze , każdy przelany 1$ musi być użyty w grze przed wypłatą.

Odpowiedz
Cytat
koval21

Napisane przez mtk87
Pozdrawiam.

weź pod uwagę to, że jeśli prześlesz pieniądze ze swojego konta P* na konto siostry na P*, to żeby siostra mogła te pieniądze wypłacić na swojego Skrilla to musi najpierw nimi obrócić. A poza tym, po co te kombinacje alpejskie z kontem siostry, załóż sobie EcoPayz, kartę przyślą Ci w ciągu ~10dni i będziesz sobie normalnie wypłacał hajs z bankomatu. Gdzieś na pierwszych stronach tego tematu powinieneś znaleźć porównanie kosztów EcoPayz vs. Skriil.

Odpowiedz
Cytat
koval21

Napisane przez portal348
niestety nie zakladalem przez eWallet-Optimizer.com a ich stronke i mam status silver czy da rade jakos zrobic golda bez wplacania okreslonej kwoty?

jeżeli nie robiłeś jeszcze żadnych transakcji na koncie EcoPayz to prawdopodobnie możesz je podpiąć pod eWallet-Optimizer.com. Jednak najlepiej jak uderzysz do ich supportu i zapytasz (znajdź na Skype: "eWallet-Optimizer.com")

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Mikson92

Napisane przez Bilson

Być może chodzi o currency conversion fee (2.99%) ale potrącili mi w sumie ~4% ( 33.12PLN=> 8.06EUR).

Liczył ktoś ile przy wypłacie z bankomatu (w praktyce) kasują?

Przy wypłacie z bankomatu wyszło mi 5,72%, a przy płatności w sklepie 3,84%, w porównaniu do średniego kursu euro.

Po zaksięgowaniu dokładnie +2% za wypłatę z bankomatu w porówaniu do płatności w sklepie, która wynosi (plus minus) 3,6%.

Odpowiedz
Cytat
syyyk

Mam pytanie jakie dokumenty potrzebuje aby update'ować konto do silver poza dowodem osobistym
Utility bill
Bank statement
Certificate of Residence
nie wiem za bardzo o co chodzi, czy wystarczy zwykły wyciąg z banku np jakiś przelew za abonament. Tylko na takim wyciągu nie ma mojego adresu. Z góry dzięki za odpowiedź

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Napisane przez Mikson92

Napisane przez Mikson92

Napisane przez Bilson

Być może chodzi o currency conversion fee (2.99%) ale potrącili mi w sumie ~4% ( 33.12PLN=> 8.06EUR).

Liczył ktoś ile przy wypłacie z bankomatu (w praktyce) kasują?

Przy wypłacie z bankomatu wyszło mi 5,72%, a przy płatności w sklepie 3,84%, w porównaniu do średniego kursu euro.

Po zaksięgowaniu dokładnie +2% za wypłatę z bankomatu w porówaniu do płatności w sklepie, która wynosi (plus minus) 3,6%.

Sprawdziłeś relację kursu, z dnia księgowania (faktycznego rozliczenia kwoty)?
Nie wiem jak to działa na Eco, ale na Skrill np. wyglądało to tak (zakładając kurs nieznany):

1. Wybierasz z bankomatu 1k pln - blokuje (strzelam) 270 USD, co daje kurs 3,7.
2. Rozlicza 3 dni później, kiedy USD jest po 3,8 więc faktycznie pobiera 263$

Nie doliczyłem tutaj kwoty za wypłatę, nie jest istotna.

Odpowiedz
Cytat
kners1122

Napisane przez syyyk
Mam pytanie jakie dokumenty potrzebuje aby update'ować konto do silver poza dowodem osobistym
Utility bill
Bank statement
Certificate of Residence
nie wiem za bardzo o co chodzi, czy wystarczy zwykły wyciąg z banku np jakiś przelew za abonament. Tylko na takim wyciągu nie ma mojego adresu. Z góry dzięki za odpowiedź

Wyciag bankowy za ostatni miesiac - tam bedzie adres.

Odpowiedz
Cytat
syyyk

Ok dzięki już mam

Odpowiedz
Cytat

hej

Czy mógłby ktoś stworzyć poradnik jak krok po kroku założyć ecopayz? i co potrzebuję do tego? Rozumiem że przez ewalet optimazier?

Odpowiedz
Cytat
TheBluffPL

Napisane przez koval21

Napisane przez mtk87
Pozdrawiam.

weź pod uwagę to, że jeśli prześlesz pieniądze ze swojego konta P* na konto siostry na P*, to żeby siostra mogła te pieniądze wypłacić na swojego Skrilla to musi najpierw nimi obrócić. A poza tym, po co te kombinacje alpejskie z kontem siostry, załóż sobie EcoPayz, kartę przyślą Ci w ciągu ~10dni i będziesz sobie normalnie wypłacał hajs z bankomatu. Gdzieś na pierwszych stronach tego tematu powinieneś znaleźć porównanie kosztów EcoPayz vs. Skriil.

Nie wiem jakimi kwotami kolega obraca, ale jeśli ma taką możliwość to osobiście propsuję kombinacje. Umówmy się, ~550zł opłaty za wypłatę 10 000 zł w bankomacie to lichwa.

Dobrze, że w ogóle jest taka możliwość, tego nie neguję. Sam wolałbym oddać te 5,5% państwu na uczciwych zasadach i wypłacać hajs bez krępacji prosto na konto bankowe, ale z drugiej strony znając podejście polityków wielu krajów do tematu... niech już będzie tak jak jest :)

Odpowiedz
Cytat
radbar

Właśnie mi zamknęli NIEODWOŁALNIE konto z powodu "podejrzanej aktywności". Jedyna moja aktywność to zasilenie ecoPayz z mojego konta bankowego przez przelewy24 i wpłata na starsy (50euro). Miał ktoś podobną sytuację?

Odpowiedz
Cytat
Mateuszz89

To chore p*j*by ja weryfikacji przejść nie mogę bo im kur** każdy papierek musi mieć ten sam adres. Tu zameldowany jestem tu mieszkam tułmaczę wysyłam w cholere jakiś dokumentów ,a te barany jak idioci w koło to samo nawet karty się czepiają bo mówią że 6 pierwszych cyfr i 4 ostatnie ma być widać ,a dokładnie to im wysyłam. Czy to drugie payz coś tam tak samo chore ?
A może orientuję się czy pójdzie wypłata na konto bankowe kolegi w Anglii próbował ktoś ?
Zaraz zwariuję nie dość że strasy nas wy***ały to jeszcze wypłacić nie można. . . .

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Napisane przez radbar
Właśnie mi zamknęli NIEODWOŁALNIE konto z powodu "podejrzanej aktywności". Jedyna moja aktywność to zasilenie ecoPayz z mojego konta bankowego przez przelewy24 i wpłata na starsy (50euro). Miał ktoś podobną sytuację?

Jakie konto Ci zamkneli?

Odpowiedz
Cytat
radbar

ecoPayz
Wczoraj założone, dzisiaj zamknięte, a przelew z banku i potem na starsy przeszedł bez problemu, więc o co im qrwa chodzi?

Odpowiedz
Cytat
MarcinEmpik

Dzisiaj pierwszy raz na próbę wypłaciłem kasę z bankomatu PKO BP kartą ecopayz i nie wiem jak to możliwe ale za 20 zł wypłaty pobrało mi z konta ecopayz 6,36 euro. ktoś mi powie jak to możliwe ?

Odpowiedz
Cytat