Przejdź do forum
Efektywna nauka

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Efektywna nauka

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
806 Wyświetlenia
kosciasty

Mam nadzieję że piszę we właściwym dziale.
Od dłuższego czasu miotam się w zawiłościach pokera... Kiedyś radziłem sobie całkiem nieźle,przynajmniej tak mi się wydawało.
Po dłuższej przerwie zdecydowałem się na powrót na do pokerowych rozgrywek.
Niestety efekt nie okazał się zadowalający, a wręcz przeciwnie żenujący... :facepalm:

Bezsensownym będzie relacja z moich męczarni na poszczególnych odmianach, poszczególnych limitów....
w HM wygląda to jak zygzaczki przedszkolaka, schludnie prowadzone do końca kartki w równej linijce...

A teraz do sedna. Po mękach na 18os sng i niesamowitej frustracji swoje nadmoce przeniosłem na 45os turbo z nadzieją że moc będzie ze mna . I znów niemiłe zaskoczenie... roi drastycznie ponizej zera.

Poszukuje osoby która nauczy rozumować mnie przy stole wyłożonymi kartami jak gracz wygrywający. Podejmować właściwe decyzje jest łatwo jeśli jesteśmy ich podejmowania pewni... szukam kogoś kto tej pewności mnie nauczy.
Poszukuje coucha który pokieruje moją pokerową karierą.

A teraz parę pytań które muszę zadać :

ad1. Z jakimi kosztami powinienem się liczyć ?
ad2. Jak długo trwać może okres nauczania i wdrażania?
ad3. Po jakim okresie czasu mogę liczyć na namacalne dochody wynikające z wcześniejszej nauki ?

Zapomniałem dodać..
Produkcje zgomadzone na PS i ocena rozdań z pewnością dają wiele, Ja jednak poszukuję czegoś co pozwoli mi zminimalizowć okres edukacji maksymalizując jednocześnie umiejętności!

Pozdrawiam Pawel

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
smoku

Cześć kosciasty.

Przeniosłem Twój temat, do działu do którego zapewne zagląda więcej osób i do którego bardziej pasuje.

Osobiście proponuję przejrzeć oferty prywatnych treningów naszych trenerów w dziale, w którym założyłeś swój temat. Kierując się feedbackiem uczniów danych osób i podawanymi przez nich cenami możesz wybrać coś dla siebie.

Oprócz tego obecnie trwają zapisy do naszej promocji skierowanej dokładnie do takich osób jak Ty: Szkoła kadetów- pokonaj micro stawki. Uczestnicząc w niej dostaniesz konkretne zagadnienia do nauki, a Twoją pracę odnośnie nich będzie oceniał trener specjalizujący się w danej odmianie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
yaqbpl

no ja mam podobnie. tez wracam po dlugiej przerwie. co prawda moje wyniki byly calkiem ok ale mam ambicje grac lepiej, niz to co wystarcza na nl10.

no i sie zdecydowalem na trenera z tego forum. pewnie mozna dojsc do tego wszystkiego samemu, korzystajac z forum i zasobow ps - ale tak moze byc efektywniej czasowo. ceny pewnie 20-100$ za godz

nie powinienes sie tak wynikowo nastawiac. niech gra bedzie dobra.

Odpowiedz
Cytat
kosciasty

Nie wydaję mi się że 1 godz treningu zdziała cuda... Czy np 10 godzin ( za pare dobrych$$$) z Uczniakiem może zmienić wiele w mojej grze ??
Ja w odróżnieniu od ciebie Yaqbpl zamierzam okupować sng.

Odpowiedz
Cytat
kosciasty

Oprogramowanie z pewnością też może pomóc.
Z czego korzystać?
Jak korzystać?
Gdzie kupić?
Czy korzystanie w pełni nie wymaga osób trzecich? (trening za $$)

Odpowiedz
Cytat
yaqbpl

nie wiem skad ci przyszla do glowy pojedyncza godzina, w twoim wypadku napewno 10 godzin jest sensowniejsza iloscia. sam trener cudow nie zdziala, on tylko moze ci pomoc. wiecej zalezy od twojej kumatosci.

oprogramowanie to raczej podstawa. moze na niskich stawkach mozna sie obejsc, ale imgo lepiej od razu korzystac. tylko na ten temat to juz w innych dzialach.

Odpowiedz
Cytat
kosciasty

Nie zrozumieliśmy się chyba do końca, nie twierdze że 1 godzina treningu wiele bedzie w stanie wnieść. Prawdę mówiąc 1 godzina może wnieść sporo nowych rzeczy a co za tym idzie zamieszanie i zamiast pozytywy pojawią się negatywne objawy jednym słowem , pogubimy się. Wynik będzie oczywisty.
Ja raczej zastanawiam się czy to 10 godz to optymalny czas, a może zwykłe minimum? Czy może lepiej zainwestować w dłuższy "nadzór" trenera, wkład początkowy osiągnie spore wartości, jednak tym samym zwrot takowej inwestycji czasu i $$ nastąpić powinien szybciej.
Pytanie, czy warto? Czy więcej godz to już przerost formy nad treścią?

Odpowiedz
Cytat