Przejdź do forum
Festiwal filmowy Po...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Festiwal filmowy PokerStrategy.com

48 Posty
13 Użytkownicy
52 Reakcje
4,238 Wyświetlenia
Główny administrator
spinek

Dawno nie daliśmy naszym użytkownikom okazji do nagrania własnego filmu i zaprezentowania go szerszemu gronu odbiorców. Dlatego ponownie ogłaszamy konkurs, w którym każdy może zaprezentować swoje umiejętności.

Dla dodatkowej motywacji jak zawsze przygotowaliśmy nagrody. Zwycięzca festiwalu może otrzymać aż do 700 $. Tym razem mamy jeden bardzo ważny warunek: nadesłane filmy muszą być nagrane na WPTGlobal - może to być np. analiza sesji (odmiana dowolna), sesja live lub omówienie poker roomu i dostępnych promocji. Zainteresowany? Nie zwlekaj - twórcy 10 pierwszych nadesłanych filmów dostaną gwarantowane 50 $ w biletach na WPTGlobal!

Jeśli twój film wygra w głosowaniu, dostanie specjalną nagrodę od PokerStrategy.com i znajdzie się w pierwszej dziesiątce nadesłanych filmów, możesz otrzymać aż 700 $!.

Jak wziąć udział w festiwalu filmowym?

Aby wziąć udział w naszym festiwalu, należy wykonać poniższe kroki:

1. Nakręć własny film pokerowy związany z WPTGlobal.

2. Zuploaduj film do Internetu na jeden z serwisów hostujących pliki: Dropbox, dysk Google itp.

3. Odnośnik do filmu wklej w tym wątku. Dodaj też proponowany tytuł i krótki opis.

4. Twój film zostanie umieszczony w dziale wideo.

5. Film będzie oceniany przez naszych użytkowników oraz przez staff PokerStrategy.com.

6. Wygraj gotówkę!

Festiwal Filmowy PokerStrategy.com - nagrody
Miejsce Nagroda
Pierwsze 400 $
Drugie 250 $
Trzecie 100 $
Dodatkowa nagroda od PokerStrategy.com 250 $
Gwarantowana nagroda dla pierwszych 10 nadesłanych filmów 50 $ w ticketach na WPTGlobal

Na wasze zgłoszenia czekamy do 23 czerwca do godz. 23:59!

10 pierwszych użytkowników, którzy przyślą film otrzyma gwarantowane 50 $ w biletach na WPTGlobal! Zastrzegamy sobie prawo do wykluczenia filmów, które nie spełnią podstawowych wymogów jakościowych.

Zasady oraz kilka wskazówek

Spoiler

P: Jaka powinna być forma filmu?

O: To zależy tylko od ciebie. Może być to sesja live, session review... Pamiętaj, że film musi być związany z WPTGlobal! Może grasz w jeden z dostępnych na tym roomie formatów lub przybliżyć room innym użytkownikom. Możliwości jest wiele!

P: Jak długi powinien być film?

O: To też zależy od ciebie. Najlepiej gdyby mieścił się w przedziale 15-45 minut. Krótsze filmy mogą nie zostać dopuszczone do konkursu.

P: Czy każdy film będzie dopuszczony do udziału w konkursie?

O: Zgłoszenie filmu polega na wklejeniu odnośnika do swojego filmu w tym wątku na naszym forum. Film zostanie obejrzany przez staff PokerStrategy i dopiero wtedy dopuszczony lub nie do promocji. Zastrzegamy sobie prawo do niedopuszczania do promocji filmów:

- które nie zostały nagrane/nie mają związku z WPTGlobal

- które są plagiatami, nie są autorstwa użytkownika, który opublikował nagranie

- których jakość znacznie odbiega od naszych standardów

P: Nie wiem nic o nagrywaniu, co powinienem zrobić i jak?

O: Możesz skorzystać z programu typu Camtasia, OBS Studio lub jakiegokolwiek innego. W internecie znajdziesz wiele poradników, które poprowadzą cię krok po kroku. Możesz też skorzystać z przygotowanego na potrzeby poprzednich edycji poradnika na temat progamu Camtasia (nieaktualizowany, więc nie wszystko musi być zgodne z obecnie dostępną wersją)

P: Jakieś podstawowe wskazówki dotyczące nagrywania?

O: Oto kilka z nich:

- najlepiej nagrywaj tylko to, co jest konieczne tzn. poszczególne okna lub wycinek ekranu

- wyłącz dźwięki systemowe i na WPTGlobal lub odznacz w programie do nagrywania rejestrację dźwięków systemowych

- wyłącz wszystkie komunikatory i aplikacje z wyskakującymi powiadomieniami lub ustaw tryb skupienia/nie przeszkadzać

- nie przeklinaj, nie obrażaj przeciwników

- nagraj wstępnie 2-3 minuty i sprawdź, czy zarówno obraz jak i dźwięk się poprawnie zapisują zanim przejdziesz do właściwego nagrania - szkoda, żeby twój wysiłek poszedł na marne przez błędne ustawienia

- na początku filmu krótko się przedstaw np. "Cześć, tu xyz dla PokerStrategy.com..." i w paru słowach powiedz o czym będzie film, a potem przejdź do meritum, na koniec dobrze jest się krótko pożegnać

P: Czy nadesłane filmy są w jakikolwiek sposób edytowane?

O: Nie ingerujemy w nadesłane produkcje. Jest to konkurs i filmy pojawią się w takiej jakości, w jakiej zostały nadesłane. Możliwe są drobne poprawki np. poprawa głośności itp.

P: Czy mogę wrzucić więcej niż jeden film?

O: Nie, możesz zgłosić do festiwalu tylko jeden film.

P: W jakich dniach trwa promocja?

O: Promocja trwa do 30 czerwca. Na wysłanie filmu masz czas do 23 czerwca do godz. 23:59. Głosowanie będzie trwało przez tydzień do 30 czerwca do godz. 23:59. Na początku lipca ogłosimy wyniki i nagrodzimy zwycięzców.

P: Jak będzie wyglądało głosowanie?

O: Głosowanie będzie "jawne". 24 czerwca stworzymy nowy wątek, do którego wkleimy wszystkie produkcje biorące udział w festiwalu. Każdy użytkownik z przynajmniej brązowym statusem będzie mógł zagłosować na jeden ulubiony film.

P: Gdzie otrzymam pieniądze za wygraną?

O: Pieniądze zostaną przelane na twoje konto Tell-a-Friend.

P: Co jeśli dwóch uczestników festiwalu otrzyma taką samą ilość głosów?

O: Nagroda zostanie podzielona między uczestników, którzy zrównali się głosami.

P: Czy jeden uczestnik może otrzymać dwie nagrody?

O: Tak. W przypadku jeśli dany uczestnik uzyska aprobatę zarówno użytkowników oraz jury PokerStrategy.com, zostanie on obdarowany nagrodą za zajęte miejsce w głosowaniu społeczności oraz nagrodą od jury.

Nadesłane filmy:

1. "$10 Global Spin" by chico92

2. " $5 Global Spins" by retrograde87

3. "Tour de WPT" by klz03

4. "Jak nie grać Spinów" by wsx2000

5. "$22 WPT Passport Satellite" by Gomez224

6. "Cash games na WPT" by Miloszpoker2

7. "WPT - Mastering the Basics" by GoverN666

8. "Jak zagrać w specjalnym freerolu GTD10k $ co sobotę" by dawid327

9. "Szybka przejażdżka po WPT" by FulHaus

Odpowiedz
Cytat
47 odpowiedzi
chico92

Tytuł: 10$ Global Spin
Opis: Przewrotny spin z happy endem? zobacz sam :f_drink:
https://megawrzuta.pl/download/e2e2ccce8e9390248d73aa17a3f7cc99.html

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Tytuł: 5$ Global Spins
Opis : Analizka sesji oraz kilka rad jak wygrywać na niskich limitach :)

Sesja 5$

Odpowiedz
Cytat
Baster91

Hej, a czy mogę mojemu tacie zamontować gopro na łeb i pokazać jak on się przygotowuje do sesji, jak wstaje rano, co je , co ogląda, a na końcu jak gra w poka?

Odpowiedz
Cytat
tomekpe

Napisane przez Baster91
Hej, a czy mogę mojemu tacie zamontować gopro na łeb i pokazać jak on się przygotowuje do sesji, jak wstaje rano, co je , co ogląda, a na końcu jak gra w poka?

oglądałbym.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

A co tam spróbuje również swoich sił

$22 WPT Passport Satellite Part 1
$22 WPT Passport Satellite Part 2
$22 WPT Passport Satellite Part 3

Filmik poprawiony.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez Gomez224
A co tam spróbuje również swoich sił

$22 WPT Passport Satellite (2 Tickets Guaranteed)

problem z dzwiękiem ogarnij to

Odpowiedz
Cytat
klz03

tour de wpt
Gierka live nl50

ps bladego pojęcia nie mam czemu, ale jest deley głos/obraz gdzieś z 1.5sek, to przed wrzuceniem na stronę można tą ścieżkę dźwiękowa troszkę przesunąć. Deley jest tak od połowy mniej więcej, początek elegancko chodzi.

Odpowiedz
Cytat
wsx2000
Dyszka90

Napisane przez klz03
tour de wpt
Gierka live nl50

ps bladego pojęcia nie mam czemu, ale jest deley głos/obraz gdzieś z 1.5sek, to przed wrzuceniem na stronę można tą ścieżkę dźwiękowa troszkę przesunąć. Deley jest tak od połowy mniej więcej, początek elegancko chodzi.

ass musialem przepalic ten fold exs chyba A9s na ante a nie jaram od 5 lat ale wyjde z teego xdd nie ma nic gorszego jak ka kawa

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Dzięki za nadesłane filmy.

Cztery z nich zostały dodane do działu wideo:

@klz03 dodałem w 14 minucie około 1,5 sekundy ciszy. Nie zgrywa się idealnie, ale mam nadzieję, że jest lepiej, bo rzeczywiście się rozjechał dźwięk z obrazem.

@Gomez224 W tej drugiej części też się psuje dźwięk po 20 minucie. Nie wiem, czy chcesz, żebym tak to wrzucił. Ewentualnie mogę uciąć ten koniec. Przy nagrywaniu takich filmów warto wyłączyć dźwięki stołu, bo to tylko irytuje i zagłusza mówiącego.

Czekamy na kolejne zgłoszenia :)

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Poprawię te ostatnie 10 min. Nie wiem do końca w czym jest problem czy z mikrofonem czy samym oprogramowaniem.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez Gomez224
Poprawię te ostatnie 10 min. Nie wiem do końca w czym jest problem czy z mikrofonem czy samym oprogramowaniem.

Nie mozesz po prostu nagrac nowy film juz dawno byś miał z głowy :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Dodałem poprawiony film Gomeza224. Te trzy części zostały złączone w jeden film.

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2

https://easyupload.io/ien9cg
Tytuł: Cash games na WPT

gierka z nl50, bardziej pod kątem przedstawienia roomu niż jakiegoś value+ szybkie strategie na live saty :)

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Dodany film od Miloszpoker2 :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Przypominam, że twórcy pierwszych 10 filmów mają zagwarantowane 50 $ w biletach na WPTGlobal. Pozostały jeszcze 4 miejsca. Czas na nadesłanie filmu upływa 23 czerwca o godz. 23:59!

Odpowiedz
Cytat
GoverN666

Hej trochę przesadziłem z długością, bo wyszło aż 58 minut, więc wyszedłem trochę poza limit. Ale nie chciałem już poprawiać mam nadzieje, że staff mi wybaczy. :f_drink:

WPT – Mastering the Basics

Miło było pogadać sobie do mikrofonu po tak długim czasie, dziękuje, pozdrawiam i życzę miłego seansu. ;)

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Film dodany. Witamy po latach ponownie w sekcji video :f_thumbsup:

7. "WPT - Mastering the Basics" by GoverN666