Cześć wszystkim ! Chciałbym obecnie podjąć profesjonalną grę w pokera ( bardziej chodzi tu o to , że zaczynam traktować go na poważnie czyli - ustalanie ilości godzin sesji , analizy rąk , mindset , etc. ) zaczynając od NL2 w górę przy 50BI na NL2 na start . Czy przy obecnej sytuacji , że P* ma zniknąć w najbliższych miesiącach , podejmować się gry czy lepiej odpuścić lub poczekać na rozwój wydarzeń ?
Chyba najlepiej mieć w dupie takie sprawy, i tak nie masz na nie najmniejszego wpływu a nie masz żadnej gwarancji, że cokolwiek się zmieni, nawet jeśli spróbują zablokować strony (Ruscy np. dalej grają).
Myślę, że w obecnych czasach startowanie z pokerem jest średnio opłacalne. Poziom na tyle się podniósł, że naprawdę sporo czasu zajmuje wejście na odpowiedni poziom. Ogromna większość ludzi zostaje na micro stakes i traci swój czas, który można wykorzystać w inny sposób.
Napisane przez Micholin21
Myślę, że w obecnych czasach startowanie z pokerem jest średnio opłacalne. Poziom na tyle się podniósł, że naprawdę sporo czasu zajmuje wejście na odpowiedni poziom. Ogromna większość ludzi zostaje na micro stakes i traci swój czas, który można wykorzystać w inny sposób.
Chodzi mi tylko o sytuację polityczną nic więcej. Wydaje mi się , że jestem wystarczająco zmotywowany do gry poza tym nie zaczynam jako kompletnie zielona ryba
.
Masz jeszcze kilka miesięcy spokoju. Generalnie nie widzę nic do stracenia. Jak będziesz chciał grać dalej to najprawdopodobniej konieczna będzie przeprowadzka. Chcesz grać od Nl2 więc jeszcze dłuuuga droga przed tobą. Naprawdę bardziej ev+ dla większości ludzi będzie zająć się czymś innym. Szczególnie jeżeli jesteś jeszcze młody.
Graj co Ci szkodzi zawsze przed kwietniem mozesz wyplacic wszystko i zgarnac troche profitu miedzyczasie, poza tym potem jak bedziesz gdzies jechal na wakacje to zawsze wpadniesz do kasynka na jakis stolik wiec czas nie bedzie stracony
Graj jeśli lubisz pokera. Nie ma nic złego w zaczynaniu teraz i chęci rozwijania się w tej grze o ile nie zakładasz, że pół roku zrzucasz pracę i zostajesz poker pro. Wiele osób które tak myślało szybko się rozczarowało.
Sytuacja polityczna niedługo się wyjaśni, ale patrząc jak działa też i każdy poprzedni rząd to można być dobrej myśli
Napisane przez DamianLuna
Graj jeśli lubisz pokera. Nie ma nic złego w zaczynaniu teraz i chęci rozwijania się w tej grze o ile nie zakładasz, że pół roku zrzucasz pracę i zostajesz poker pro. Wiele osób które tak myślało szybko się rozczarowało.Sytuacja polityczna niedługo się wyjaśni, ale patrząc jak działa też i każdy poprzedni rząd to można być dobrej myśli
Pracy nie rzucę gdyż jej nie ma
Jestem obecnie w trakcie studiów (1 rok ) - przy obecnym planie zajęć mam mniej więcej 4 dni w tygodniu na tyle wolne aby poświęcić je na pokera . Tylko przydałby się jakiś coatching lub stricte analiza rozdań z innej perspektywy niż moja . Chciałem znaleźć kogoś do współpracy w najbliższym czasie .
Napisane przez BaSingSe
ile masz lat?
19
zainteresuj sie forexem. tam szybciej i łatwiej zarobić, nie ma suckoutów i badbitów
Napisane przez silk11
zainteresuj sie forexem. tam szybciej i łatwiej zarobić, nie ma suckoutów i badbitów
stawiam samochod ze nie zarabiasz na forexie
"Fakt 1. Zarabianie na Forex nie jest łatwe
Wchodząc w świat Forex, musisz mieć świadomość, że 95% graczy traci swoje pieniądze. Jeżeli chcesz zarabiać na tym rynku trzeba się kształcić i zdobywać wiedzę na temat handlu na walutach. Trzeba mieć zaufanie do tego co robisz, mieć dyscyplinę i realizować swój plan długoterminowego sukcesu. Nie jest to łatwe i dlatego tak dużo graczy bankrutuje zamiast zarabiać."
To chyba tyle:f_drink:
Poker jako dodatek na piwko na studiach to super sprawa, jednak profitowa gra wymaga sporo pracy. A po drodze pewnie i inwestycji, poker daje też fajne umiejętności przydatne w codziennym życiu takie jak opanowanie czy umiejętność zimnej, logicznej analizy występujących zjawisk.
Mi dojście do poziomu gracza wygrywajacego zajęło sporo czasu bo jakieś 2 lata. Ale umiejętność trzymania poker face w trakcie opierdalania przez dziewczynę cenie sobie chyba nawet bardziej niż drugą wypłatę
Reasumując polecam!
Napisane przez psychonauta
Napisane przez silk11
zainteresuj sie forexem. tam szybciej i łatwiej zarobić, nie ma suckoutów i badbitówstawiam samochod ze nie zarabiasz na forexie
przegrałeś samochód
Ludzie myślą, że jak mają 4 dni wolnego na studiach, to mają 4 dni wolnego, a później szuka pracy taki co nic nie umie.
Napisane przez CichyGrzmot
Ludzie myślą, że jak mają 4 dni wolnego na studiach, to mają 4 dni wolnego, a później szuka pracy taki co nic nie umie.
Widzę , że zasada : " nie wiem to się wypowiem " króluje ![]()
Nie ma to jak oceniać z kompletnym brakiem jakiejkolwiek wiedzy o danej osobie ![]()
Chodzi o czas , który w tych konkretnych dniach znajdę i mogę go poświęcić na pokera. Co w Twoim rozumieniu najprawdopodobniej oznacza , że 4 dni po 24h/d mogę grać
Poker nieopłacalny? Większość zostaje na mikro (to akurat prawda, ale to gracze co nie poświęcają dużo czasu na poksa). Poker może i jest nieopłacalny i niedługo będzie nielegalny, ale wystarczy poczytać zagraniczne fora i nagle okazuje się że jeśli włoży się trochę wysiłku to wygrywanie na live całkiem opłacalnych kwot wcale nie jest takie trudne. Oczywiście, to raczej opcja dla młodych i niezależnych.