Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jaki VPN?

57 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
9,526 Wyświetlenia
Miloszpoker2

Czy może mi ktoś powiedzieć jak to ogólnie wygląda? kupuje to i co potem? Już o nic się nie martwię? Pokerroom się nie czepia? Można to zrobić na necie lokalnym, radiówka?

Odpowiedz
Cytat
Qbaloz

Napisane przez GluttonyMK
Naprawdę uważacie, że VPN jest już konieczny? Tak się zastanawiam ostatnio.... :f_ugly:

Podbijam pytanie, bo sam jestem tego ciekaw.

Odpowiedz
Cytat
maciasbr

Napisane przez Qbaloz

Napisane przez GluttonyMK
Naprawdę uważacie, że VPN jest już konieczny? Tak się zastanawiam ostatnio.... :f_ugly:

Podbijam pytanie, bo sam jestem tego ciekaw.

Nie wiem czy jest już niezbędne na dzień dzisiejszy, byc może jest to przejaw nadgorliwości i nadmiernej ostrozności. Ale z drugiej strony zawsze o wiele tańsza i skuteczniejsza jest profilaktyka niż ewentualne leczenie choroby, a skoro VPN jest stosunkowo tani (ok 80$ na rok jeśli płacisz z góry za 12 m-cy) to lepiej się zabezpieczyć niż potem żałować, że sie tego nie zrobiło, tracić nerwy i kase na adwotaków itp.
Skoro SC wzięła się za pokera live, to jestem przekonany żę wcześniej czy później wezmą się za szeroko pojęty "hazard" online. Oczywiście zdaje sobie sprawę że jest to o wiele trudniejsze i prawo unijne oraz wrodzona nieudolność polskich służb na pewno im tego nie ułatwi, i pewnie skonczy sie na samym strachu, ale moim zdaniem lepiej jest dmuchać na zimne i spać spokojnie niewielkim kosztem. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
shn11eleven

slyszalem ze przez VPN nie mozna niektorych rzeczy robic na koncie - to prawda ? (np keszautowac nie mozna ponoc...)

Odpowiedz
Cytat
autic

Napisane przez shn11eleven
slyszalem ze przez VPN nie mozna niektorych rzeczy robic na koncie - to prawda ? (np keszautowac nie mozna ponoc...)

legendy, można wszystko

Odpowiedz
Cytat
qsiex

a nawet gdyby to co za problem wylaczyc vpn przy robieniu cashoutu

Odpowiedz
Cytat
autic

Napisane przez qsiex
a nawet gdyby to co za problem wylaczyc vpn przy robieniu cashoutu

no, ale w tedy posiadanie vpn mija się z celem

Odpowiedz
Cytat
kozikproo

ja uzywam czesto vpn i swojego czasu na ftp dostalem bana , i sianko zostalo zablokowane po dlugich walkach i przeslaniu skanow kilku dokumentow dopiero mi to odblokowano , nie polecam grac na kilku ip bo przy cashoucie moga ci zablokowac reszte srodkow i bedzie problem

Odpowiedz
Cytat
GluttonyMK

A mógłby ktoś jakiś mini poradnik napisać? W sensie : instalacja, ustawienia, i sprawy najważniejsze tzn. jak VPN ma się do pokerroomu (np. Everest), czy nie wystąpi jakaś blokada, bo nie bardzo rozumiem jak to działa, że teraz gram z IP polskim, a potem nagle z Holandi, i dlaczego room nie miałby mnie zbanować. Ponadto jak jest z tymi cashoutami, bo doczytałem że nie trzeba wyłączać VPN... ?(

Odpowiedz
Cytat
Wiech

cyberghost ma polskie menu i bardzo prosta obsługę w dodatku 1G transferu na miesiąc free (po południu duża kolejka).
Ze swego domowego IP napisz maila do supportu, że bedziesz się łączył przez vpn. Dowiesz się jak będzie z wypłatami.

Odpowiedz
Cytat
GluttonyMK

Wszystko ładnie, pięknie, lecz mam pytanie czy w wersji free da się ustawić jakiś konkretny kraj? Bo na razie mam niby dwa razy Niemcy, ale różne serwery. Dzięki za program, bardzo fajny :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
kozikproo

http://www.easy-hide-ip.com/ tutaj macie najprostszy i najlepszy moim zdaniem vpn , jedyne 5$ miesiecznie taniej wychodzi jak sie bierze na kilka miesiecy , mozna wyprobowac przez 3 dni za free
instrukcja obslugi w przypadku tego vpn jest banalna
wystarczy wlaczyc kliknac connect i gotowe
w przypadku bez softwarowych vpnow trzeba sie laczyc poprzez stworzenie nowego polaczenia w naszej sieci jak i to rowniez jest banalne

ale ja dalej nie polecam grania online przez vpn i wiem co mowie

Odpowiedz
Cytat
Wiech

Możesz mieć dużo racji, choćby z tego powodu, że na serwerze vpn można uzyskać hasło do pokerroomu i nie zdziwiłbym się, gdyby ktoś podglądał nasze karty. Technicznie chyba jest to możliwe.

Odpowiedz
Cytat

dlatego masz jeszcze token i pin do konta

Odpowiedz
Cytat
GluttonyMK

Czemu nie polecasz? W sumie i tak szczerze wątpie, że ktoś się weźmie z poker online.. A nawet jeśli to bardziej się skupią na zablokowaniu dostępu do platform, a nie na nas... przecież nie będą śledzić kilkadziesiąt tysięcy ludzi w necie.. Bardziej to na zasadzie ciekawości te VPn-y śledzę. :)

A Wy używacie już teraz? ?(

Odpowiedz
Cytat
kozikproo

ja wam powiem tak grajac na vpn z niby innego kraju pieniadze i tak wplywaja na wasze konto w polsce co jest zabronione , wiec nie wiem co to wam da ze gracie z innego kraju

Odpowiedz
Cytat
Qbaloz

Mam kilka pytań odnośnie VPN i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.

Jak jest z szybkością w czasie skorzystania z VPN? Nie wiem czy ktoś z Was próbował kiedyś korzystać z Tora, ale strony tam wczytują się bardzo, bardzo wolno.

Jaka jest różnica między L2TP VPN, PPTP VPN, SSTP VPN? Tak bardziej na chłopski rozum, albo po prostu jakbyście mogli napisać co używacie.

Czy VPN sprawia, że w jakimś stopniu jestem bardziej "niewidoczny" w internecie? Wiem, że moje widoczne ip, to będzie to z servera, który sobie wybiorę. Jaka jest szansa dotarcia z tego ip do mnie? Jak bardzo to mnie maskuje w internecie?

Jak jest z bezpieczeństwem korzystania z VPN? Czy prawdopodobieństwo, że ktoś będzie "śledził" nasze ruchy w sieci jest większe czy takie same jak bez używania VPN-a? Tutaj głównie chodzi o post kogoś wyżej, kto pisał, że nie zdziwiłby się jakby ktoś poznał hasło do naszego poker roomu itp.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Qbaloz
Mam kilka pytań odnośnie VPN i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.

Jak jest z szybkością w czasie skorzystania z VPN? Nie wiem czy ktoś z Was próbował kiedyś korzystać z Tora, ale strony tam wczytują się bardzo, bardzo wolno.

Jaka jest różnica między L2TP VPN, PPTP VPN, SSTP VPN? Tak bardziej na chłopski rozum, albo po prostu jakbyście mogli napisać co używacie.

Czy VPN sprawia, że w jakimś stopniu jestem bardziej "niewidoczny" w internecie? Wiem, że moje widoczne ip, to będzie to z servera, który sobie wybiorę. Jaka jest szansa dotarcia z tego ip do mnie? Jak bardzo to mnie maskuje w internecie?

Jak jest z bezpieczeństwem korzystania z VPN? Czy prawdopodobieństwo, że ktoś będzie "śledził" nasze ruchy w sieci jest większe czy takie same jak bez używania VPN-a? Tutaj głównie chodzi o post kogoś wyżej, kto pisał, że nie zdziwiłby się jakby ktoś poznał hasło do naszego poker roomu itp.

Nie ma straty predkosci zauwazalnej przy normalnym korzystaniu z neta.

Nie wiem o czym mowisz w pkt2 ale ja uzywam hma vpn

Wg dostawcy vpn to wyglada tak: vpn wszystkie twoje polaczenia z netem przegladarka programy klient do pokera wprowadza w zaszyfrowany tunel, ktorego nikt nie widzi. Np twoj provider widzi tunel ale nie widzi co jest w srodku. Potem ten tunel trafia na serwer vpn gdzie podmieniane jest ip i dalej tym tunelem do celu. Dostawcy vpn twierdza ze nie zapisuja logow czyli z kim rozmawiales jaki program jakie strony itd. Jedyne co zapisuja to data i czas polaczenia co ma pomoc im w statystykach trafficu.
Wiec reasumujac przesylasz zaszyfrowane dane ktore nie za zapisywane nigdzie jestes totalnie anonimowy. Tak jest wg dostawcow. Pojawiaja sie bowiem watpliwosci czy jezeli organy zapytaja o ciebie to czy dostawca nie bedzie musial zaczac zapisywac te logi. Tu zdania sa mocno podzielone.

Generalnie na 100% twoje polaczenie jest bezpieczniejsze z vpn niz bez niego. Mysle zeby celnicy zaczeli cie sledzic to predzej przez to ze podjebie cie jakis zazdrosny znajomy niz provider ktory widzi sam tunel.

Mam nadzieje ze pomoglem :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Qbaloz

@LUKLACH2
Wielkie dzięki za pomoc.

Z tym L2TP VPN, PPTP VPN, SSTP VPN chodziło mi o to, że na stronie np. purevpn w tutorialach dla windowsa są tutoriale dla L2TP VPN setup, PPTP VPN setup i SSTP VPN setup i tak się zastanawiałem, które ustawić w razie kupna.

@edit
Już wiem.

20:06:30
some where PPTP is good and some where L2TP
20:06:51
L2TP is more secure then PPTP and SSTP is most secure protocol

Odpowiedz
Cytat
kaarols

Jeśli korzystasz z VPNa na to jest to ważna informacja.
Sprawdź czy masz DNS leak, który może ujawnić twoją tożsamość:

http://www.dnsleaktest.com/
lub
https://www.dns-oarc.net/oarc/services/dnsentropy

Trzeba odwiedzić te strony z włączonym VPNem i kliknąć na test, jeśli pokaże się coś co jest związane z twoim rzeczywistym dostawcą internetu lub powiązaną z nim lokalizacją to znaczy, że masz DNS leak i nie jesteś anonimowy!

Najprostsze rozwiązanie, które znalazłem jest tutaj:
http://forum.hidemyass.com/index.php?/topic/2698-stop-dns-leaks/page__hl__leak__fromsearch__1
(nie trzeba mieć HMA, na każdym VPN działa)

Odpowiedz
Cytat