Skip to forum
Praca mgr. o podejś...

Notifications
Clear all

Praca mgr. o podejściu do ryzyka!

35 Posts
19 Users
0 Reactions
1,738 Views
viy67

Cześć i czołem! Piszę pracę magisterską na psychologii dotyczącą ryzyka. Początkowo miałem pisać właśnie o pokerze, ale ostatecznie stanęło na inwestycjach giełdowych. Zapewne wiele z Was ma jako takie pojęcie, poza tym jesteśmy specyficzną grupą i mam nadzieję, że to da znać.

W pokerze bardzo często wszystko sprowadza się do EV, która jest teorią sprzed ponad 300 lat. Współcześnie w psychologii istnieją bardzo różne szkoły, zahaczające również o kwestie pokera (dla zainteresowanych może później ;) )

W każdym razie potrzebuję zebrać bardzo dużo osób, a badanie w pełni profesjonalne jest dosyć długie i trwa około 20 minut. Nie ukrywam, że bardzo liczę na waszą pomoc!

Dodatkowo, jeżeli ktoś z Was obraca się w jakiś środowiskach, forach czy cokolwiek dotyczącego inwestowania, cz np. forexów (chodzi tylko o to żeby zagadnienia nie były kompletnie obce) to będę bardzo wdzięczny z jakiś kontakt a postaramy się dogadać!

PODSUMOWUJĄC, POMOŻCIE MI TO W KOŃCU W CHOLERĘ NAPISAĆ! :deadhappy:

https://www.ankietka.pl/ankieta/151331/inwestowanie-mjh-1.html

Reply
34 replies
halunoman

Co to za kwestionariusz ?

Jakieś wystandaryzowane narzędzie ? Niektóre pytania wydają się być troszkę... takie mało miarodajne (żeby nie powiedzieć, że z dupy [No disrespect] :))

Podziel się hipotezami jak możesz.

Myślę o analogicznym temacie i nie wiem za nadto jak się za to badziewie zabrać.

Reply
viy67

Tak tak, to bardzo znany kwestionariusz. Wiem, że jest trochę archaiczny, ale ciągle na topie ;)

Opiszę coś więcej za jakiś czas.

Reply
viy67

Podbijam... :why:

Reply
viy67

Parę osób wypełniło, za co jestem bardzo wdzięczny. Ponadto wypełnialiście wszystkie części co w innych grupach nie zdarzało się często.

Niemniej jednak podbijam, bo jeszcze mi sporo brakuje!

Reply
Fil1987

Napisane przez viy67
W pokerze bardzo często wszystko sprowadza się do EV, która jest teorią sprzed ponad 300 lat. Współcześnie w psychologii istnieją bardzo różne szkoły, zahaczające również o kwestie pokera (dla zainteresowanych może później ;) )

Myślę, że jak rozwiniesz trochę ten temat to i zachęcisz ludzi by tu zaglądnęli i pomogli. Mnie osobiście ciekawi co masz na myśli, bo taka teza brzmi delikatnie rzecz ujmując zuchwale :) Nie wiem też jaki wpływ psychologia miałaby mieć na samą teorię gry pokera online :)

Pozdrawiam
Fil

Reply
viy67

Nie chcę za bardzo rozwijać tematu, bo wtedy wypełniając każdy będzie miał z tyłu głowy zastanawianie się na czym polega badanie, a wolałbym tego uniknąć.

Oczywiście nie podważam użyteczności EV w matematyce pokerowej, tylko wiele psychologicznych mindestowych zagadnień związanych z ryzykiem.

Reply
Fil1987

Ok, teraz do mnie dotarło :) Ja niestety nie pomogę z ankietą, bo nie jestem kompetentny w tej dziedzinie, także powodzenia:)

Reply
viy67

Bump :why:

Reply
Thomas147

poszło :)

Reply
viy67

:deadhappy:

Reply
Danyt1990

poszło

Reply
MrPaster91

poszło

Reply
viy67

O matko! 6 ankiet! :heart: :heart: :heart:

:deadhappy: :deadhappy:

Reply
viy67

Podybijam :pcuser:

Reply
sojowyjarz

Poszło :truestory:

Reply
yellowElephant

Stary,
ja mimo dobrych chęci nie dotrwałem do końca.