Przejdź do forum
Status platynowy.

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Status platynowy.

8 Posty
5 Użytkownicy
7 Reakcje
614 Wyświetlenia
goldodyssea

Witam.
W NLH gram od lat z przerwami. Ostatnimi czasy postanowiłem wrócić po kilkuletniej przerwie. Gram MTT . Zawsze przegrywam, 2 albo 3 razy udało mi się dostać na stół finałowy, raz nawet do heads up. Moja ostatnia passa na GG Poker gdzie notorycznie miałem łamane AA, przegrywane AK vs AQ albo JJ vs jakieś 86o. I to zawsze w kluczowym momencie gdzie przy podwojeniu miałbym spokojną grę w kasie. Generalnie nie wiem czy to brak wiedzy, umiejętności czy pech. Dlatego chciałbym odświeżyć wiedzę i jeszcze czegoś się dodatkowo nauczyć. Kiedyś lata lata temu przeczytałem wszystkie artykuły ze srebrnego statusu, ale to zdecydowanie nie wystarcza. Stąd moje pytanie. Czy jest tutaj ktoś kto może stwierdzić, że status platynowy pomaga na tyle, żeby opanować mikro MTT. Już nie mówię o regularnym wygrywaniu, ale o tym żeby być chociażby minimalnie na plusie. Z samej gry czerpię fun, ale ostatnie wydarzenia mnie zdenerwowały. I tu nie chodzi nawet o ten 1, 2 czy 3 dolary wpisowego. Tylko o poświęcony czas przy stoliku gdzie człowiek siedzi powiedzmy 3-4 godziny i odpada na bubble albo z 2 dolarami w kasie. Pozdrawiam Wasz fisch.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
goldodyssea

Przeglądam filmy szkoleniowe na statusie platynowym. Najnowszy jest z 2014 roku. PokerStrategy co się z Wami stało? Żyje tu ktoś jeszcze ?

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

po angielsku masz 2024 rok

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Pod tym kątem Poker Strategy jest w zasadzie martwe. Nowe materiały pojawią się sporadycznie. Musisz szukać na własną rękę stronek oferujących kursy dla MTT. Polecam również rozglądać się za grupami na discordzie.

Odpowiedz
Cytat
FulHaus

Ile masz rozegranych MTT?

Odpowiedz
Cytat
goldodyssea

Nie wiem nigdy tego nie liczyłem, ale sporo. Grałem na przestrzeni lat z grubymi przerwami. Wróciłem po kilku latach i poker bardzo się zmienił. Teraz w rangu może być wszystko. Kiedyś raczej większość czekała na ręce premium, ewentualnie jakąś parę. Teraz podbicie 2.1, 2.2 x sprawdzają z wszystkim co suited. Mówię szczególnie o mikro, jak na wyższych stawkach to nie wiem, ale oglądając livy Kevina Martina odnoszę podobne wrażenie. Już tracę pewność co zrobić ... To co wczoraj się działo na GG Poker przechodzi wszelkie wyobrażenia. 3 razy miałem połamane AA na riverze, z 2 razy KK. O rękach typu AK,AQ i AJ nie wspomnę. Nie wiem czy nie robię błędu idąc w rebuy po takiej ręce? We wszystko w co wchodziłem kończyło się porażką i to nie przez all in pre flop. Flop wydawał się korzystny i tak było zawsze do rivera. Gdzie przeciwnikowi zawsze uzupełniał się kolor, strit albo trafiał seta z jakimś 55. Wiem, że poker to gra w longrunie, ale tyle rąk premium wczoraj przegrałem, że mi się wierzyć nie chce, że GG nie jest rigged. Z drugiej strony ludzie tam grają i z tego żyją. Dlatego myślałem żeby coś wartościowego o strategii poczytać, żeby się pouczyć. Kiedyś o luźnych graczach się mówiło fische teraz to ci tight nimi są.... Czegoś nie rozumiem, przecież matematyka i rachunek prawdopodobieństwa zostają stałe. Straciłem jaką kolwiek pewność siebie na bubblu zastanawiam się czy AK nie foldować bo ktoś podbił i ma 1000 żetonów więcej. No i nie folduje bo z tego co się kiedyś nauczyłem trzeba value wyciągnąć i zawsze wyciąga oponent. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
goldodyssea

znowu AA złamane przez QT

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

przewalone, ja bym nie gral

Odpowiedz
Cytat