Przejdź do forum
Wałeczek allowed ?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wałeczek allowed ?

9 Posty
7 Użytkownicy
4 Reakcje
1,830 Wyświetlenia

Witam

Poniosły mnie dziisaj wiatry w turnieje PCA, ogłądałam sobie jak grają ludzie te satelitki etc etc etc.

Natknęłam się na zakończony jeden turniej, który napewno był jakąś ugodą między graczami:

Graczy zarejestrowało się łącznie 5 (3,5k$ łącznego wpisowego, gdzie wartość pakietu to prawie 16k$ co po podzieleniu daje CZYSTY PROFIT 2,3k$ na łeb). Turniej trwał 5 minut, był to turniej w formacie slow.
Jak sądzicie, jak mogła wyglądać ugoda między graczami ?
Czy mogło to być czyste zaufanie czy raczej da się uniknąć oszustw ?
Czy takie coś pokerstars może karać ?

POKEROWA STRATEGIO OŚWIEĆ PROSZE.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Nicodem0

Wp jwp

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

dobre, ciekawe jak starsy na takie coś patrzą. ziomki raczej nie grają mikro jak się bawią w takie akcje. Bana raczej nie dostaną na konto bo to nie ich wina że tak jest lobby ustawione że satka przy takiej ilości graczy wystartowała, "czipdamping" to to nie jest ... wp :D

Odpowiedz
Cytat

zapytać starsów ??? nie chcę być konfidentką ;D niech sie im wiedzie, ale bardzo bym chciala wiedziec jka oni potrafili się dogadać ;(

Odpowiedz
Cytat
Kaczmarol

sami swoi wiec pewnie chopnęli pakiecik ktory pewnie kazdy z nich juz i tak ma ;)

Odpowiedz
Cytat
rockGH

może grali i od początku poszły all iny. Nie wiem jak w 5 osób w takiej sytuacji mozna by się dogadać. w 3 to już predzej. potrzeba troche zaufania, ale to w końcu rodacy. Jeden wysyła dwóm pozostalym kase a tamci odpuszczaja turka. W top2 to juz w ogole pikuś. cokolwiek sie wydarzyło , to jest to błąd starsa ktory po prostu gracze wykorzystali. Jeśli ustanowili gwarantowaną pule 16k, przy wpisowym 700 , bez wymaganej minimalnej liczby uczestników to są debilami i tyle. Inna sprawa, czy ci kanadyjczycy nie wyczuli błędu i na okrągło tego nie robia. jestem w sumie ciekaw jak wygladaja inne tego typu satelitki

Odpowiedz
Cytat
wantmemoney

Zazwyczaj jak gracze widza taka sytuacje to zagaduja ze ida ALLiny w ciemno i tyle ! Kazdemu sie to poza starsami ale nie moga nic z tym zrobic

Odpowiedz
Cytat

Zapytałam starsów :)

Mówią, że już ingerowali w sprawie tego turnieju i wysłali ostrzeżenia do użytkowników aby zachowywać ducha czystej pokerowej gry. Turniej jest ważny, ale tylko ze względu na to, że zwycięzca nie brał udziały w dyskusji na temat chopa:)

W takim razie jest tylko jedna opcja. Ludize z kanady musielibyć znajomymi, ludzie z poza kanady w jakis sposób uwierzyli i pooddawali zetony do typka który formalnie nie odezwał sie nawet słowem.

Chytre skurczybyki, ale bałabym się, że jeszcze ktoś się zarejestruje "na lewo" w czasie manewrów i deal przepada ;o

Odpowiedz
Cytat
nommine

Napisane przez wantmemoney
Zazwyczaj jak gracze widza taka sytuacje to zagaduja ze ida ALLiny w ciemno i tyle ! Kazdemu sie to poza starsami ale nie moga nic z tym zrobic

albo biorą stacking :profit:

Odpowiedz
Cytat