Cześć . Mam pytanie. Chciałbym wrócić do gry po długiej przerwie i czy jest możliwość gry w pokera w Polsce? Jak to wygląda w praktyce?
Witaj.Nic prostszego.Wystarczy wsiąść na statek i pożeglować po internecie.Spokojnie znajdziesz odpowiednie miejsce do zacumowania gdzie bardzo przyjemnie spędzisz czas.:f_thumbsup:
Chodziło mi o problem nielegalnego pokera w Polsce czy moge sie narazić na jakieś nieprzyjemnosci i czy da sie to jakos obejsc?
Jak sam napisałeś gra w pokera w polsce jest nielegalna. A jak coś jest nielegalne to znaczy że robiąc to łamiesz prawo.
A nieprzyjemności precyzuje kodeks karny skarbowy Art. 107
Dz.U.2021.408 t.j.Akt obowiązujący
Wersja od: 1 stycznia 2022 r. do: 12 lutego 2023 r.
Art. 107. [Nielegalne gry hazardowe]
§ 1.
Kto wbrew przepisom ustawy lub warunkom koncesji lub zezwolenia urządza lub prowadzi gry hazardowe,
podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie.
§ 2.
Kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze hazardowej,
podlega karze grzywny do 120 stawek dziennych.
§ 3.
Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu zabronionego określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej z organizowania zbiorowego uczestnictwa w grze hazardowej,
podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności, albo obu tym karom łącznie.
§ 4.
W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu zabronionego określonego w § 1 lub 2
podlega karze grzywny za wykroczenie skarbowe.
A czy da się obejść pytasz to nie wiem o jakim obejściu mówisz. Są przepisy i możesz albo ich przestrzegać i żyć uczciwie albo je łamać i liczyć się z konsekwencjami. Nie ma tu żadnych cudów żeby legalnie grać w pokera gdy jest nielegalny.
Więc szukam pokoju pod wynajem za granicą Polski . Wynajmuje ktoś coś? Pomoże ktoś?
na booking.com albo airbnb ceny są hotelowe . Czy znasz może portale gdzie można wynająć pokój po normalnych cenach?
sam jestem ciekaw tej odpowiedzi bo faktycznie jest tam drogo a co gdyby np interesowalo mnie wynajecie na pol roku, rok lub dluzej..ktos cos?