sprobuje jakos podsumowac temat, aby sytuacja byla bardziej klarowna dla inwestorów. Jestem odblokowany na stronach trackujacych wyniki, aby mozna bylo sobie sprawdzic jak wyglada moja przygoda z MTT w ujeciu wykresowym i uwzgledniajac miedzy innymi dane wykresowe podjac decyzje o ewntualnej inwestycji. Dodatkowo wrzucam dane z ev wygrywania zetonow jako dodatkowy element informacyjny.
Wykres- jesli gracz przegrywa na odpowiednio wysokiej probce, to im ta probka wieksza tym prawdopodobienstwo , ze gracz jest przegrywajacy jest wieksza, dlatego patrzac na uprzejmie wrzucony tutaj wykres mozna powiedziec, ze bardziej prawdopodobne jest ze z gracza wygrywajacego stalem sie graczem przegrywajacym i dlateog prosze sie 2 razy zastanowic czy warto zainwestowac
wersja dla mnie bardziej optymistyczna- wiekszosc zjazdu (50k) dotyczy probki tysiaca gier na buy inie powyzej 100$. Od dluzszego czasu nie gram regularnie mtt, a jedynie w niedziele i duze festiwale dlatego nie jest wykluczony po prostu zly run w turniejeach z bardzo duzym fieldem
Sprawa druga- dosc ciekzo jest tak kategorycnzie przesadzac jakim kto jest graczme w mtt na podstaiwe wykresow z probek 50-60k gier czy nawet wiekszych. Obserwujemy raczej jeden z mozliwych runow gracza, ale tka naprawde nie wiemy czy jest to jego sredni run , jego bottom 20% run czy moze top 5%. bylbym po prostu ostrozniejszy w ostrych ocenach
Najlepiej jest oczywiscie inwestowac w dobrych graczy, ktorzy maja slaby run, bo ich oferty prawdopodobnie beda najatrakcyjniejsze, ale niestety wiekszosc graczy ktora aktualnie przegrywa bedzie twierdzic, ze to kwestia zlego runa (łącznie z autorem tych słów)
Mam nadzieje, ze obraz bedzie teraz pelniejszy