Skip to forum
Notifications
Clear all

BACKUP INTERNET

8 Posts
6 Users
3 Reactions
1,091 Views
Bushilla

Witam,

Krótko i na temat, jaki polecacie dodatkowy internet(jakby główny padł)?

Zastanawiam się nad:
-Orange druga oferta na prawo-> oferta na umowe na 12 miechów 30pln + 12,5GB (3 miesiące do 5Mb/s po wykorzystaniu). Starczy mi to na cały rok? Jak mam awarie na netii to imo tak z max 48h bez neta na miesiąc

Da sie ustawić tak, żeby LTE się włączało w razie braku głównego połączenia z netem? Gram spiny i zależy mi na czasie reconnecta

Pozdrawiam

Reply
7 replies
innocent2102

Witaj,

najlepiej sprawdzić jakimś programem ile transferu nam potrzeba do zagrania sesji. Najczęściej jest to znikoma ilość i moim zdaniem 12,5GB zdecydowanie wystarczy (pewnie 1GB by starczyło). Też mam kartę orange na wypadek awarii, z tym że ja ręcznie przełączam internet jak tylko zauważę, że stacjonarny chwilo zaniemógł i raczej nie zdarzyło mi się sfoldować jakąś rękę. Być może istnieje jakiś zautomatyzowany sposób, ale tutaj niestety nie pomogę.

Pozdrawiam

Reply
maklakiewicz

Wystarczy Ci net na kartę (bez umowy). Są też sztuczki, że można mieć nielimitowane LTE za ok 10pln miesięcznie bez umowy.

Reply
chriskwns

Podepnę się pod temat, czy orientujecie się jaki modem sim będzie wystarczający ? Czy taki z prędkością wysyłania danych 21,6 Mbps wystarczy ?

Reply
innocent2102

Chyba najbardziej popularnym jest e3131. Zresztą, do pokera niepotrzebny jest kombajn, bo tam ilość przesyłanych
danych jest praktycznie znikoma.

Reply
MWaler

Posiadam nielimitowany LTE w play z racji umowy na telefon komorkowy i lata jak ta lala.

Reply
89deny89

Zna ktoś jakiś program który automatycznie przełącza internet w razie gdy jeden się zjebie, nawet płatny bo dla mnie taki disconnect kosztuje bardzo duzo kasy a ręczne przełączenie jest za wolne:/

Reply
maklakiewicz

Nie wydaje mi się żeby był taki soft. A ręczne przełączanie jest bardzo szybkie, to co jest najwolniejsze w tym procesie to komunikat softu, że masz disconneta.

Reply