Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

drukarka jaką wybrać.

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
535 Wyświetlenia
mouse91

Moja drukareczka po kilku latach odmówiła posłuszeństwa. Naprawa wyceniona została na 200 zł więc chyba lepiej poszukać coś nowego.

Ja niestety kompletnie nie jestem w temacie, a wierzę że moze znajdą się tutaj jakieś osoby, które się na tym znają.

Zależy mi na tym żeby było w niej ksero (bez konieczności włączania kompa)
wifi

chyba najważniejsze pytanie to atramentowa czy laserowa?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
mamoto

Sam napraw drukarkę!

Odpowiedz
Cytat
v31dt

zalezy do czego jest ci potrzebna drukarka i jak czesto zamierzasz jej uzywac. jezeli wystarczy normalna jakosc wydruku + bedziesz drukowal duzo materialow, to najlepiej kupowac taka atramentowke do ktorej znajdziesz bardzo tanie zamienniki. sam uzywam epsona, ktory spelnia twoje wymagania (chociaz xero jest dosyc powolne) a zamienniki do niego sa chyba najtansze na rynku.

Odpowiedz
Cytat
arekm88

polecam hp 3515 230 zł dałem. Łaczy sie przwz wi fi a tusz czarny to kwota 45 zl na 360 stron kolor 40 zl i 200 stron a i ma skaner . polecam

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

jeżeli nie bedziesz potrzebował kolorowych wydrukow to nie kupuj atramentowej !!!

Ja 4 lata temu kupiłem laserowa drukarkę samsunga za 220zł , ml1640 to chyba najtansza wtedy byla , i do tej pory ciągle jej używam dosypując sobie do startowego tonera, toner kupiony za 15zł na allegro

Kupiłem do tej pory dwa takie tonery po około 200g chyba one są , i wydrukowałem już 2700 stron, więc jak dla mnie laserowa to najwygodniejsza i najbardziej ekonomiczna opcja ;)

Odpowiedz
Cytat
yellowsock

Dokladnie, tak jak napisal Sebkol. Jesli nie interesuja cie jakies super aspekty graficzne, zabawy kolorem itp a chcesz drukowac duzo, to zadna atramentowka. Tylko i wylacznie laser najlepiej z wiecznym chipem, i koszta wydruku zmalaja ci drastycznie. Obczaj przykladowo niezawodna drukarte Samsung ML2165. Z wiecznym chipem 2000 stron to koszta rzedu 8-10 zl. Porownaj to sobie z 360 stronami za 45 zl atramentowki.

Odpowiedz
Cytat