Witam,
Czy taki internet ma sens http://www.heyah.pl/?gclid=CODa3q_kmqwCFRSCfAodYWztDw#/mobilny-internet/internet-w-komputerze
Chodzi mi tylko o grę w pokera ok. 8 godzin dziennie. Czy w skali miesiąca, nie wyjdzie mnie to masakrycznie drogo?
Jeżeli ktoś miał z tym styczność, lub ma inną alternatywę, proszę o pomoc.
hmm być może zle licze ale niech mnie ktoś poprawi jeżeli tak jest:
2gr za 100kb
1000kb=1mb?
1000mb=1gb?
jeżeli tak jest to wychodzi 200zł za 1gb danych
czyli masakrycznie drogo.
Jest to nie opłacalne. polecam jednak abonament t-mobile lub plus w cenie 50zl miesiac jest 5-7gb w dzien i nieograniczony transfer danych w nocy
jeżeli chodzi o internet od operatorów GSM to chyba najlepszą opcją jest "Orange Free na kartę":
http://www.orange.pl/portal/map/map/prepaid_offer?category=PREPAID_ORANGE_FREE
Bez umów, bez abonamentów. Za każde doładowanie o wartości 50 zł dostajesz extra ok. 2.5 GB danych (za 100 zl 6GB) a kwotę doładowania możesz normalnie wykorzystać na rozmowy i sms. Nie dostajesz modemu, ale kto Ci broni użyć komórki jako modem, ja tak korzystam i jestem zadowolony.
Niezależnie od operatora, bardzo ważne jest, żebyś był w zasięgu UMTS/HSDPA czyli tzw. 3G danego operatora, bo bez tego to transfery są tak marne, że umęczysz się chłopie...
Witam,
jestem studentem i również potrzebowałem internetu na kartę bez abonamentu,mój wybór padł na orange na kartę - kupiłem kartę na allegro za ok 80 zł i na karcie mam 12 Gb.Po miesiącu grania i używania w celach szkolnych zużyłem 1,5 Gb .Używam neta tylko do tych celów - czasami coś ściągnę , ale większe pliki staram się ściągac na uczelni przez wifi.Do przeglądania plików używam opery. Ja kupiłem kartę o ważności 6 miesięcy ale widziałem teraz ,że sprzedają o ważności 2 lat w tej samej cenie. Myślę, że karta z transferem 6Gb w zupełności wystarczy do gry w samego pokera -miałem taką w zeszłym semestrze.A i nie słuchajcie radia internetowego--strasznie żre transfer.
pozdrawiam
do tego neta najlepiej używać modemu usb - ja mam Huawei 1750 ( jakoś tak się nazywa)
i dla wygody router do modemu usb - ja mam tp-link i jest ok-mam wifi w całym mieszkaniu . Jako modemu używałem także telefonu , ale miałem lekkie opóźnienie przy otwieraniu stron www.
Czy ktoś z tu obecnych ma te areo2 ? Może napisać coś więcej jak to działa jakie limity czy da się sprawnie używać.