Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak podłączyć 3 monitory do laptopa ?

43 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
35.1 K Wyświetlenia
nommine

kurwa :D aż się podjarałem :D jak to ruszy mi w robocie to jutro kupuje monitory :D

Odpowiedz
Cytat
dragoste

Napisane przez nommine
kurwa :D aż się podjarałem :D jak to ruszy mi w robocie to jutro kupuje monitory :D
Wiem co czujesz. :D Ja jednocześnie kupiłem jeszcze uchwyt do monitorów ART L-02.
To tez był dobry improvement. :D
Teraz jest like a boss.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
tooshee

Żółci tysiąc.

Poluję na czwarty monitor do kompletu i zastanawiam się czy biurko z ikei wytrzyma 45kg na środku.... ;]

Odpowiedz
Cytat
dragoste

Ten uchwyt ma dwie wady
- stoi na biurku i zajmuje miejsce :P Powierzchnia zajmowana przez mój uchwyt jest dużo mniejsza.
- nie ma możliwości dowolnego manewrowania każdym monitorem. Ja na przykład po prawej od biurka mam łóżko, więc jak coś oglądam, to obracam monitor w prawo o 90 stopni i voilà. :f_cool:

Jak mówi stare chińskie przysłowie: Nie istnieje taka ilość monitorów którą można uznać za wystarczającą.

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Są gdzieś takie podwójne uchwyty, ale do 30tek?

Odpowiedz
Cytat
tooshee

Chief K1C200, drogi, bo 1,5k pln, ale jest solidny.

Odpowiedz
Cytat
tooshee

Napisane przez tooshee
Na youtubie jest koleś, który reklamuje przejściówki USB/DVI: https://www.youtube.com/user/multimonitory/videos

Na ebayu można kupić coś takiego za 9$ zamiast 200+zł.

http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-to-VGA-Female-Multi-display-Graphic-Convert-Display-Cable-Adapter-NCYG-/311284818329?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item487a056199

Pytanie czy pyknie ;]

Nie pykło. Przejściówki potrzebują USB 3.0, których moja płyta nie ma ;]

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

no to terez trzeba zamawiac jakis adapter usb 3.0 :D

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

Siemka mam pytanie czy da sie u mnie podłaczyć 2 monitorki . Procesor Core i5 2,5-3,1 ghz 8gb ram , Intel HD Graphics 4600 + AMD Radeon R7 M265 . Nominalna rozdzielczosc 1366x768 HD .

VGA(D-sub) 1SZT
HDMI 1 SZT
USB2.0 1 SZT
USB3.0 2 SZT

Odpowiedz
Cytat
thomaPL

da sie

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

Ale wtedy nie rozumiem moge miec laptopa wtedy zamknietego czy musze miec ekran otwarty ?? I wtedy jak gram patrze na ekran laptopa czy ekrany które mam wookół ??

Odpowiedz
Cytat
thomaPL

mozesz postawic sobie laptopa z boku zamknietego
musisz ustawic w opcjach zasilania zeby zamkniecie klapy nie usypialo systemu itd
oczywiscie wtedy zewnetrzna klawa i mysz

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

a jak sie bardziej opłaca ?? Jak ty np. robisz ?? Korzystasz z klawiatury i myszy w lapku ? czy masz klawiature na usb

Odpowiedz
Cytat
thomaPL

nie ma znaczenia jak sie bardziej oplaca tylko jak Tobie jest wygodniej
2 identyczne monitory obok siebie dobra klawitura i porzadna mysz to zdecydowanie najlepsza opcja
ale kazdy ma inne warunki finansowe i tak naprawde wazna jest sama gra a nie to jaki masz zestaw :)

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

klawiatura nie potrzebna jest za bardzo tak mysle . Myszke mam bezprzewodowa tylko chip mam wpiety w laptopa w usb ( micronadajnik) a klawiatura nie wydaje sie byc potrzebna

Odpowiedz
Cytat
trinec

to powodzenia z graniem na klawiaturze zamkniętego laptopa... :D

Odpowiedz
Cytat
trinec

Napisane przez dragoste
Powinno śmigać.
Ja mam lapka ze zintegrowanym Intelem HD3000 i dedykiem GeForce GT 540M, a więc niższe modele w porównaniu do Twoich kart.
Moja konfiguracja to właśnie ekran lapka + 2 ekrany zewnętrzne podpięte pod HDMI i mini DisplayPort. Wszystkie działają niezależnie.

Aczkolwiek zawsze dobrze najpierw przetestować. Ja zabrałem lapka do pracy (gdzie monitorów pod dostatkiem :P ) i podłączyłem więcej monitorków przed zakupem, żeby się upewnić ;)

mam HD Graphics 4600 + GeForce GTX 860M z HDMI i Display Portem... mam rozumieć że bez problemu pójdą mi 2 zewnętrzne monitory plus ekran laptopa bez żadnych dodatkowych udziwniaczy? czy to też może być zależne od producenta, modelu, etc...

dodatkowo:
co mógłbym osiągnąć poprzez np taki splitter:
http://allegro.pl/rozdzielacz-splitter-hdmi-goobay-4-x-in-2-x-out-i5208412614.html

czy poprzez możliwość podpięcia 4 monitorów mógłbym rozszerzyć też obraz na te monitory?

Odpowiedz
Cytat
tooshee

Trinec, te urządzenia zwykle dublują obraz. Na 4-6 monitorów potrzebne są karty z systemami Eyefinity albo innymi.

Napisane przez Sebkrol
no to terez trzeba zamawiac jakis adapter usb 3.0 :D

Zmieniłem płytę główną na taką z dwoma usb 3.0, do tego sieciówkę, bo slot był inny, niż w starej. Wg. producenta powinno śmigać w 1920x1080, ale max co mogę ustawić to dwa tryby na suwaku niżej. Na 24'' monitorze wygląda to tragicznie, muszę sprawdzić na innym windowsie ;]

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

Mam pytanie czy nie przeszkadza u mnie że mój laptop ma rozdzielczosc 1366x768 HD ?? Żeby to robic na monitorach 27 cali o rozdzielczosci 1920 x 1080 full HD ?? Nie bedzie sie to gryzło ??

Odpowiedz
Cytat
dragoste

@trinec, IMO pójdzie, ale odpowiedzialności nie biorę. ;-) Polecam sprawdzić u kogoś/w pracy.

Napisane przez Filipo91
Mam pytanie czy nie przeszkadza u mnie że mój laptop ma rozdzielczosc 1366x768 HD ?? Żeby to robic na monitorach 27 cali o rozdzielczosci 1920 x 1080 full HD ?? Nie bedzie sie to gryzło ??

Intuicyjnie odpowiadam, że nie będzie problemu, choć wciąż nie wiem, czym jest to mityczne "to" ;-)

Odpowiedz
Cytat