Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Komputer stacjonarny vs laptop

1 Posty
1 Użytkownicy
0 Reakcje
906 Wyświetlenia
grzesiek

Jako, że mój obecny komputer jest już trochę przestarzały, nadszedł moment żeby rozejrzeć się za czymś nowszym. Generalnie jestem użytkownikiem, który z komputera korzysta głównie w domu (spokojnie jakieś 95% czasu) i przenośny komputer nie jest mi jakoś mega niezbędny. Jednak mimo wszystko, jeśli nie odbiłoby się to na jakości maszyny, to możliwość wzięcia kompa na wyjazdy byłaby fajnym dodatkiem.

Tutaj przechodzimy do sedna pytania. Często słyszałem o ludziach, którzy swoich laptopów używają jako komputerów stacjonarnych (normalnie podpięty monitor, klawiatura, myszka itp.) i uznałem, że może to nie jest takie głupie rozwiązanie. Jak duża jest przepaść w jakości między komputerami stacjonarnymi, a laptopami w porównywalnych cenach? Są jakieś poważniejsze wady laptopa ponad komputerem stacjonarnym? Tak jak mówiłem, laptop i tak głównie służyłby jako stacjonarka, a zabieranie go na wyjazdy to tylko przyjemny bonus. Uważacie, że w takim przypadku jest sens oglądać się za laptopami, czy lepiej sobie odpuścić i po prostu kupić dobry komputer stacjonarny?

edit: literówka

Odpowiedz
Cytat